Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΓυναικολογίαΝέο διαγνωστικό τεστ για την εξωσωματική

Νέο διαγνωστικό τεστ για την εξωσωματική

Νέο διαγνωστικό τεστ για την εξωσωματική. Όσο μεγαλώνει η ηλικία της γυναίκας, τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης μειώνονται.

Διαγνωστικό τεστ αυξάνει την αποτελεσματικότητα της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Μια διαγνωστική εξέταση που ελέγχει αν το έμβρυο περιέχει τη σωστή ποσότητα γενετικής πληροφορίας μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της εξωσωματικής γονιμοποίησης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Molecular Cytogenetics. 

Όπως είναι γνωστό, όσο μεγαλώνει η ηλικία της γυναίκας, τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF) μειώνονται. Αλλά, η έρευνα της εταιρείας βιοτεχνολογίας Blue Gnome δείχνει ότι ο επιπρόσθετος γενετικός έλεγχος αυξάνει το ποσοστό επιτυχίας κατά 65%. 

Για τις γυναίκες κάτω των 35 ετών, το ένα τρίτο των κύκλων εξωσωματικής γονιμοποίησης συντελεί τελικά στην απόκτηση απογόνου. Αλλά, το ποσοστό αυτό πέφτει σε μια στις πέντε φορές όταν η γυναίκα πλησιάζει τα 40 και σε μία στις 20 προσπάθειες αν είναι άνω των 45 ετών. Κάθε κύκλος εξωσωματικής γονιμοποίησης στοιχίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ. 

Κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης το γονιμοποιημένο ωάριο που εξελίσσεται σε έμβρυο, περιέχει γενετικές πληροφορίες και των δύο γονέων, 23 χρωμοσώματα από τη μητέρα και 23 από τον πατέρα. 

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις λαθών, όπου το έμβρυο έχει πολλά περισσότερα ή λιγότερα χρωμοσώματα από το φυσιολογικό. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό σημαίνει ότι τελικά το έμβρυο δε θα αναπτυχθεί. 

Το διαγνωστικό τεστ που ανέπτυξε η ομάδα της Blue Gnome βασίζεται στην συλλογική λίγων κυττάρων από το έμβρυο, όταν αυτό είναι πέντε ημερών. Τα κύτταρα αναλύονται για να υπολογιστούν τα χρωμοσώματα. Μόνο τα έμβρυα με τον σωστό αριθμό χρωμοσωμάτων τελικά εμφυτεύονται στη μήτρα της γυναίκας. 

Οι ερευνητές συνέκριναν την αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων μεθόδων ελέγχου με τον υπολογισμό των χρωμοσωμάτων με τις λοιπές διαγνωστικές εναλλακτικές. 

Είκοσι εβδομάδες μετά την εμφύτευση του εμβρύου, το 42% των γυναικών που είχαν υποβληθεί στο συνήθη διαγνωστικό τεστ, τελικά είχε κυοφορήσει. Το αντίστοιχο ποσοστό για τη νέα διαγνωστική τεχνική ανερχόταν στο 69%. 

Αν και απαιτείται περαιτέρω έλεγχος του νέου διαγνωστικού εργαλείου, τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά και δείχνουν ότι για πρώτη φορά ο 24χρωματικός έλεγχος και η μονή εμφύτευση εμβρύου μπορούν στο μέλλον να γίνουν η βασική μέθοδος εξωσωματικής γονιμοποίησης, παγκοσμίως.

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την υπογονιμότητα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την υπογονιμότητα

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, θα επιλεγούν για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Να πίνετε τσάι

Οι καλύτερες διαγνωστικές εξετάσεις για το ενδοκρινικό σύστημα και τον μεταβολισμό

Κετογενική δίαιτα

Φυσικοί τρόποι για να συρρικνωθούν οι κύστεις ωοθηκών

Πότε εφαρμόζεται η λαπαροσκόπηση και η υστεροσκόπηση

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και θυρεοειδίτιδα Hashimoto

Λειτουργική αιμορραγία από τη μήτρα

Ποιες γυναίκες πρέπει να ελέγχουν την αντιμυλλέριο ορμόνη

Πολυκυστική νόσος ωοθηκών

Η άσκηση κάνει καλό στις πολυκυστικές ωοθήκες

 Όταν κολλάει η ζυγαριά παρά τη δίαιτα

Παιδική και εφηβική παχυσαρκία

Μελανίζουσα ακάνθωση

Κύστη ωοθηκών

Αντιμυλλέριος ορμόνη

Η τριχόπτωση στις γυναίκες

Μεταβολικό σύνδρομο

Αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα

Αντιπυρηνικά αντισώματα

Όζοι του θυρεοειδούς

Θυρεοειδίτιδες

Καρκίνος θυρεοειδούς

Θυρεοειδικές παθήσεις

Ανεπάρκεια του φλοιού των επινεφριδίων

Τι είναι τα αντιθυρεοειδικά αντισώματα

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΔιαβητικό πόδι
Επόμενο άρθροΤο διαδίκτυο βοηθάει στην υγεία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Διατροφή για παιδιά

Διατροφή για παιδιά. Κάντε τη διατροφή των παιδιών υγιεινή μέσω της ψυχαγωγίας κι εξασφαλίστε τους μια καλή υγεία Fun Food για τα παιδιά με υγιεινές...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ