Η δυσανεξία στο αλάτι είναι ένα μέτρο του τρόπου με τον οποίο η αρτηριακή πίεση ανταποκρίνεται στην πρόσληψη αλατιού.
Δυσανεξία στο αλάτι
Η δυσανεξία στο αλάτι είναι ένα μέτρο του τρόπου με τον οποίο η αρτηριακή σας πίεση ανταποκρίνεται στην πρόσληψη αλατιού. Οι άνθρωποι είναι είτε ευαίσθητοι στο αλάτι είτε ανθεκτικοί στο αλάτι. Όσοι είναι ευαίσθητοι στο αλάτι έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν υπέρταση από εκείνους που είναι ανθεκτικοί στο αλάτι.
Για όσους έχουν δυσανεξία στο αλάτι απαγορεύονται:
- Αλλαντικά
- Καπνιστά κρέατα ή ψάρια
- Τουρσί
- Παστά
- Αλμυρά τυριά (φέτα, γραβιέρα, κατίκι, κασέρι, παρμεζάνα, μοτσαρέλα, γκούντα κ.λ.π.)
- Αλμυρές ελιές
- Βούτυρο με αλάτι
- Κάπαρη
- Έτοιμες σάλτσες
- Πελτές
- Κέτσαπ
- Λιαστές ντομάτες
- Κονσερβοποιημένα λαχανικά
- Κύβοι λαχανικών ή κρέατος
- Αλατισμένοι ξηροί καρποί
Επιτρέπονται
- Υποκατάστατα αλατιού
- Ανάλατα τυριά (ανθότυρο, γλυκιά μυζήθρα, cottage)
- Ανάλατες ελιές
- Βούτυρο χωρίς αλάτι
- Ντοματάκι (έχει λίγο αλάτι)
- Ανάλατοι ξηροί καρποί
- Ανάλατοι κύβοι
Υψηλής Ποιότητας Συμπλήρωμα Διατροφής για την Αρτηριακή Υπέρταση
Πατήστε, εδώ, για το υψηλής Ποιότητας Συμπλήρωμα Διατροφής για την Αρτηριακή Υπέρταση
Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την υπέρταση
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την υπέρταση
Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό
Διαβάστε, επίσης,
Γιατί πρέπει να καταναλώνετε μόνο θαλασσινό αλάτι
Πότε επιβάλλεται αυστηρά δίαιτα στο αλάτι και πότε ελαστική
Προσέξτε το καμουφλαρισμένο αλάτι
Πότε επιβάλλεται αυστηρά δίαιτα στο αλάτι και πότε ελαστική
Γιατί πρέπει να καταναλώνετε μόνο θαλασσινό αλάτι