Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΓαστρεντερολογίαΠάσχετε από δυσανεξία στη λακτόζη;

Πάσχετε από δυσανεξία στη λακτόζη;

Πάσχετε από δυσανεξία στη λακτόζη; Δυσανεξία στη λακτόζη είναι η ανικανότητα του οργανισμού να διασπάσει τη λακτόζη.

Μυστικά για όσους πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη

Πολλά άτομα αποφεύγουν την κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, επειδή πιστεύουν ότι πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη.

Δυσανεξία στη λακτόζη, ICD-10 E73, είναι η ανικανότητα του οργανισμού να διασπάσει τη λακτόζη, τον κύριο δισακχαρίτη που βρίσκεται στο γάλα. Αν το ένζυμο λακτάση δεν υπάρχει ή δεν υπάρχει σε αρκετή ποσότητα τότε τα σάκχαρα αυτά αυξάνουν με ώσμωση τα υγρά στο λεπτό έντερο.

Στην Ελλάδα η μερική δυσανεξία στη λακτόζη, δηλαδή όταν υπάρχει το ένζυμο λακτάση σε χαμηλά επίπεδα, παρατηρείται σε ποσοστό 75%.

Μυστικά για όσους πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη:

-Αρχίστε να καταναλώνετε ελάχιστες ποσότητες από τρόφιμα με λακτόζη, όπως γάλα, τυρί ή γιαούρτι. Αν τις αντέχετε, αρχίστε να τις αυξάνετε με αργό ρυθμό, έτσι, ώστε να συνηθίζει ο οργανισμός.

-Προτιμήστε πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα, γιατί πέπτονται με πιο αργό ρυθμό από ότι αυτά με τα λίγα λιπαρά.

-Το γιαούρτι, το κεφίρ ή το βουτυρόγαλα βοηθούν να γίνει καλύτερη πέψη της λακτόζης.

-Τέλος, υποκαταστήστε τα γαλακτοκομικά προϊόντα με άλλα τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο, όπως τα σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα δημητριακά και τα ψωμιά που είναι εμπλουτισμένα με ασβέστιο.

Υψηλής Ποιότητας Αλόη με Μαστίχα για τη δυσανεξία στη λακτόζη

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε την Υψηλής Ποιότητας Αλόη με Μαστίχα για τη δυσανεξία στη λακτόζη

Πόσιμο Τζελ Κρητικής Αλόης Βιολογικής Καλλιέργειας Με Αυθεντική Μαστίχα Χίου EMEDI® 750 ml

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τη δυσανεξία στη λακτόζη

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τη δυσανεξία στη λακτόζη

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό

Διαβάστε, επίσης,

Η δυσανεξία στις τροφές

Συσκευές που ανιχνεύουν επικίνδυνες ουσίες στα τρόφιμα

Μήπως έχετε φούσκωμα μετά το φαγητό;

Απώλεια βάρους για όσους έχουν δυσανεξία στις τροφές

Η κοιλιοκάκη

Το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης

Οι τροφικές αλλεργίες

Μυστικά για το κρασί

Μικροσκοπική κολίτιδα

Εμβόλιο για τη δυσανεξία στη γλουτένη

Όταν κάποιος δεν μπορεί να καταναλώσει γαλακτοκομικά

Η ευαισθησία στις τροφές

Συμπληρώματα διατροφής για τις παθήσεις του πεπτικού

Πόσο υγιεινό είναι το γάλα που πίνουμε

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Οι αντκαρκινικές ιδιότητες της ελληνικής ρίγανης

Οι αντκαρκινικές ιδιότητες της ελληνικής ρίγανης. Η ρίγανη έχει αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική, αντικαρκινική και αντιμικροβιακή δράση Καρκίνος και ριγανέλαιο Η ρίγανη ή Ορίγανον το κοινόν ή Origanum...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ