Oι διαφορές του μαύρου και του άσπρου ψωμιού. Το άσπρο ψωμί σε σύγκριση με το μαύρο ψωμί, υστερεί σε ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και βιταμίνες Β1, Β2.
Ποιες είναι οι διαφορές του μαύρου και του άσπρου ψωμιού;
Oι διαφορές του μαύρου και του άσπρου ψωμιού
Το ψωμί ολικής αλέσεως είναι γνωστό ως “μαύρο” ψωμί.
Στο μαύρο ψωμί δεν έχει αφαιρεθεί το πίτυρο που είναι ο εξωτερικός φλοιός του δημητριακού. Το πίτυρο περιέχει φυτικές ίνες απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου και περισσότερες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
Το άσπρο ψωμί σε σύγκριση με το ψωμί ολικής αλέσεως, υστερεί σε ασβέστιο κατά 60%, σε μαγνήσιο κατά 75%, σε σίδηρο κατά 80% και σε βιταμίνες Β1 και Β2 κατά 60%. Μερικές φορές στο άσπρο ψωμί προστίθεται ασβέστιο κατά την παρασκευή του, οπότε η περιεκτικότητά τους σε ασβέστιο μπορεί να είναι ίδια, αλλά το άσπρο πάντα είναι κατώτερο σε περιεχόμενο βιταμινών.
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

Διαβάστε, επίσης,
Τραγανό ψωμί με καλαμποκάλευρο και κεχρί
Ψωμί γλυκοπατάτας με σχοινόπρασο
Σπιτικό ψωμί με ζαχαρούχο γάλα
Ψωμί στεφάνι με πέστο βασιλικού
Φτιάξτε μόνοι σας ψωμί της μέλισσας