Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΝευρολογίαBexarotene για τη νόσο Αλτσχάιμερ

Bexarotene για τη νόσο Αλτσχάιμερ

Ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τον καρκίνο του δέρματος δίνει ελπίδα για τη θεραπεία της νόσου Alzheimer

 

Το φάρμακο Bexarotene (Targretin), που εγκρίθηκε το 1999 για τα δερματικά Τ λεμφώματα μπορεί να προκαλέσει βιοχημικές αλλαγές που επηρεάζουν το βήτα αμυλοειδές. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι το φάρμακο στα ποντίκια μείωσε την πλέον τοξική μορφή του β-αμυλοειδούς πεπτιδίου κατά 25 τοις εκατό μέσα σε έξι ώρες και αυτή η μείωση κράτησε για τρεις μέρες. Τα ποντίκια που ήταν διανοητικώς ανάπηρα από τη συσσώρευση αμυλοειδούς βελτίωσαν την συμπεριφορά τους για 72 ώρες.

Το Bexarotene ενεργοποιεί τους υποδοχείς των ρετινοειδών στα κύτταρα του εγκεφάλου που αυξάνουν την παραγωγή, της απολιποπρωτεΐνης Ε, που βοηθά στην εκκαθάριση του αμυλοειδούς στον χώρο μεταξύ των νευρώνων και ενισχύεται η φαγοκυττάρωση.

Το  Bexarotene σε αντίθεση με τα μονοκλωνικά αντισώματα που προσδένονται άμεσα στο αμυλοειδές και το αφαιρούν δεν προκαλεί οίδημα. Επίσης το Bexarotene,  λαμβάνεται από το στόμα, ενώ τα  μονοκλωνικά αντισώματα χορηγούνται ενδοφλεβίως και είναι πολύ πιο ακριβά.

Το γονίδιο για την απολιποπρωτεΐνη Ε έχει τρεις υποτύπους, ένας εκ των οποίων, είναι η παραλλαγή 4, με σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου, περίπου 60 τοις εκατό στην ηλικία των 80 για εκείνους που φέρουν ένα αντίγραφο από τη μητέρα και τον πατέρα τους, 1 τοις εκατό σε αυτή την ηλικία στο γενικό πληθυσμό. Η παραλλαγή του γονιδίου, γνωστή ανεπίσημα ως γονίδιο του Alzheimer, είναι συχνή: περίπου 20 τοις εκατό του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει τουλάχιστον ένα αντίγραφο και έχουν μειωμένη ικανότητα εκκαθάρισης του αμυλοειδούς.

Τα Χημικά Φάρμακα Έχουν Πολλές Παρενέργειες

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την άνοια

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την άνοια

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

www.emedi.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΟι γυναίκες είναι γενναίες
Επόμενο άρθροNatural Bodysculpture
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καψικόν

Καψικόν. Τα οφέλη στην Υγεία από τις καυτερές πιπεριές που περιέχουν καψαϊκίνη είναι πολλά. Το καψικόν ή Capsicum annuum ή Καψικόν το ετήσιον ή πιπεριές...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ