Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςΣυμπληρώματα ΔιατροφήςΠώς να επιλέγετε τα συμπληρώματα διατροφής;

Πώς να επιλέγετε τα συμπληρώματα διατροφής;

Επιλογή συμπληρωμάτων διατροφής

 

Πέντε συμβουλές για την επιλογή του σωστού συμπληρώματος διατροφής:

  • Ελέγξτε για πιστοποίηση GMP (Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας). Η πιστοποίηση αυτή εγγυάται ότι το προϊόν σε όλη τη διαδικασία παρασκευής του έχει ακολουθήσει τους κανόνες Καλής Κατασκευαστικής Πρακτικής. Από την επιλογή των πρώτων υλών που θα χρησιμοποιηθούν μέχρι και το τελικό προϊόν πρέπει να πληρούν τα κριτήρια του GMP.
  • Τα συμπληρώματα διατροφής πρέπει να είναι κατάλληλα συσκευασμένα και καλά προστατευμένα, ώστε να είναι άθικτα κατά την αγορά τους.
  • Οι πρώτες ύλες πρέπει να έχουν ελεγχθεί διεξοδικά, με ειδικές εξετάσεις όπως  με υπέρυθρες. Πρέπει, επίσης, να έχουν γίνει οι απαραίτητες εργαστηριακές αναλύσεις για να διασφαλιστεί ότι δεν περιέχουν μικρόβια ή ξένα σώματα ή βαρέα μέταλλα.
  • Ο παρασκευαστής πρέπει να εγγυάται την αποτελεσματικότητα των συμπληρωμάτων διατροφής για να διασφαλίζεται ότι περιέχει τις σωστές ουσίες στην κατάλληλη ποσότητα και συνδυασμό.
  • Τα συμπληρώματα διατροφής πρέπει να παρασκευάζονται με βάση αποδείξεων που δείχνουν την αποτελεσματικότητα των συνδυασμένων ουσιών και την ασφάλειά τους.
Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Όλες οι χρήσεις του Botox

Όλες οι χρήσεις του Botox: Καλλυντικές και ιατρικές χρήσεις της τοξίνης Botulinum Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD Το Botox ή Μπότοξ είναι ένα φάρμακο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ