Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΣεξ και υγείαFeng-Shui στην κρεβατοκάμαρα

Feng-Shui στην κρεβατοκάμαρα

Feng-Shui στην κρεβατοκάμαρα. Το ροζ χρώμα είναι για περισσότερο ρομαντισμό, έρωτα και αγάπη, και το κόκκινο χρώμα για πάθος και σεξ.

Feng-Shui στην κρεβατοκάμαρα

Βελτίωση της ερωτικής ζωής με Φενγκ Σούι

Στο Φενγκ Σούι η ενέργεια ”τσι” της Δύσης συνδέεται με την ερωτική ζωή.

Το πρώτο και βασικότερο είναι η επιλογή του δωματίου για κρεβατοκάμαρα.

-Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να βρίσκεται στο δυτικό μέρος του σπιτιού. Και αν αυτό για λόγους κατασκευής του σπιτιού δεν είναι εφικτό υπάρχει εναλλακτική λύση. Στην ήδη υπάρχουσα κρεβατοκάμαρα ενισχύεται η δυτική πλευρά του δωματίου. Αυτό που απαιτείται είναι μία πυξίδα για προσανατολισμό και πολλά διακοσμητικά αντικείμενα μπρούτζινα ή μαρμάρινα σε διάφορα σχήματα και υφάσματα σε χρώμα ροζ ή κόκκινο. 

Το ροζ χρώμα είναι για περισσότερο ρομαντισμό, έρωτα και αγάπη, και το κόκκινο χρώμα για περισσότερο πάθος και σεξ.

-Αμέσως μετά από αυτήν την βασική κίνηση σειρά έχει η ενθάρρυνση των σταθερών σχέσεων. Αυτό επιτυγχάνεται με  ενεργοποίηση των ενεργειών τσι στα νοτιοανατολικά και νοτιοδυτικά της κρεβατοκάμαρας. Έτσι θα δημιουργηθούν θετικά συναισθήματα και συναισθήματα οικειότητας με τον ή την σύντροφο. που θέλουμε να αποκτήσουμε με τους άλλους για μακροχρόνιες και σταθερές σχέσεις. 

Πώς θα γίνει αυτό; Οι ενέργειες στις κατευθύνσεις αυτές μπορούν να ενισχυθούν αν τοποθετήσουμε για παράδειγμα στα νοτιοανατολικά της κρεβατοκάμαρας μια γυάλα ή μια κανάτα με καθαρό νερό και φροντίζουμε να το αλλάζουμε κάθε πρωί όταν ξυπνάμε. Στη νοτιοδυτική κατεύθυνση για να ενισχυθεί τοποθετείται ένα φυτό με κίτρινα λουλούδια.

-Και όσο και αν ακούγεται περίεργο ακόμη και η κατεύθυνση που κοιμάται κάποιος μπορεί να ενισχύσει την ερωτική επιθυμία. Το προσκεφάλι πρέπει κι αυτό να βρίσκεται προς το δυτικό σημείο της κρεβατοκάμαρας.

-Στη δυτική κατεύθυνση μπορεί να τοποθετηθεί κι ένας καθρέφτης, που όμως δεν θα πρέπει να βλέπει στο κρεβάτι, για να μην μπαίνει τρίτος ανάμεσα στο ζευγάρι. 

-Μια άλλη κίνηση που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να πετάξει από τις δυτικές κατευθύνσεις του υπνοδωματίου όλα τα άχρηστα πράγματα ή τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιεί, γιατί συσσωρεύουν μέσα εκεί όλο το αρνητικό τσι, και μαζί του, τους πιο ακατάλληλους ανθρώπους. Μην κρατάτε παλιά πράγματα που σας δένουν συναισθηματικά, αλλά δεν σας είναι χρήσιμα πλέον, γιατί συμβολίζουν τις δύσκολες καταστάσεις στην αισθηματική ζωή.

-Επίσης, η κρεβατοκάμαρα πρέπει πάντα να είναι καθαρή και συγυρισμένη για να τραβάει τη θετική ενέργεια.

-Όλα τα αντικείμενα τα οποία υπάρχουν στην κρεβατοκάμαρα θα πρέπει να είναι διπλά, δυο-δυο τα κεριά, τα άνθη στο βάζο να έχουν ζυγό αριθμό, τα διακοσμητικά αντικείμενα.

Μερικές χρήσιμες λεπτομέρειες που θα σας δώσουν πιο εξειδικευμένες οδηγίες:

– Για τους τοίχους του υπνοδωματίου σας ιδανικές είναι οι παστέλ αποχρώσεις και ιδιαίτερα οι ροζ αν πρόκειται για δυτικό τοίχο ή δωμάτιο. Το καλύτερο είναι ταπετσαρίες σε παστέλ και ροζ αποχρώσεις που θα φέρουν περισσότερη γαλήνη, ρομαντισμό και αγάπη στη ζωή σας, βοηθώντας σας με την ηρεμία που θα σας προσθέσει, να βρείτε αυτό που θέλετε στην ερωτική σας ζωή.

Αποφύγετε τους πίνακες, τους καθρέφτες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να αντανακλά τη γιανγκ ενέργεια μέσα από τις επιφάνειες στο κρεβάτι σας, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να μπει ή να υπάρχει ήδη τρίτος ανάμεσα σε σας και το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Επίσης, αντανακλώντας την ενέργεια τσι πίσω σε σας, ιδιαίτερα αν βρίσκονται δίπλα ή πάνω απ’ τον κρεβάτι σας, σας εμποδίζουν να ξεπεράσετε παλαιότερα δυσάρεστα συναισθήματα και σχέσεις. Βγάλτε τα, καλύψτε τα ή γυρίστε τα προς τον τοίχο όταν κοιμάστε.

– Στο πάτωμα του υπνοδωματίου σας θα πρέπει να υπάρχει γιν ενέργεια η οποία μπορεί να επιτευχθεί με υλικά που δημιουργούν ηρεμία, χαλάρωση, όπως το ξύλο, οι μοκέτες και τα χαλιά. Το καλύτερο θα ήταν μια μόνιμη μοκέτα, αρκεί να καθαρίζεται συχνά.

– Διατηρείστε καθαρά και δίχως σκόνες τα προσωπικά σας αντικείμενα μέσα σε πολλές ντουλάπες, και συρτάρια που θα έχετε στο υπνοδωμάτιό σας, έτσι ώστε να μη σκονίζονται. Προτιμήστε τις ντουλάπες που μπαίνουν μέσα σε εσοχές ή βρίσκονται κατά μήκος ενός ολόκληρου τοίχου, για να μην έρχεται κατά πάνω σας το κοφτερό τσι από τις γωνίες τους και σας γεμίζουν με προβλήματα και εντάσεις στις σχέσεις σας.

– Όλα τα έπιπλα του υπνοδωματίου σας θα πρέπει να έχουν στρογγυλεμένες γωνίες. Αν υπάρχουν αιχμηρές γωνίες, καλό θα ήταν αυτές να μη βρίσκονται απέναντι από το κρεβάτι σας, γιατί το κοφτερό τσι που προβάλουν αυτές οι γωνίες θα διαταράξει την προσωπική σας ενέργεια και κατ’ επέκταση τις σχέσεις σας, όπου θα φέρει πολλές εντάσεις, ακόμα και προβλήματα υγείας.

– Το ξύλινο κρεβάτι είναι προτιμότερο απ’ οποιοδήποτε άλλο, γιατί έχει ουδέτερη επίδραση στην ενέργεια τσι. Ένα μεγάλο ξύλινο κεφαλάρι που ακουμπάει στον τοίχο, σας κάνει να αισθάνεστε περισσότερο ασφαλείς μέσα στις σχέσεις σας και σας προστατεύει από τη γρήγορη και συνεχώς κινούμενη ενέργεια και κατ’ επέκταση από τις σύντομες και γεμάτες εντάσεις και προβλήματα σχέσεις.

Μην τοποθετείτε το κρεβάτι σας ανάμεσα σε πόρτες ή παράθυρα, όπου η ενέργεια θα σας διαπερνάει, γιατί θα υπάρχει αστάθεια στις σχέσεις σας. Όποια κατεύθυνση κι αν επιλέξετε να κοιμάστε, φροντίστε να μπορείτε να βλέπετε την πόρτα και τα παράθυρα από το κρεβάτι σας, αλλά αυτά να μη βρίσκονται ακριβώς μπροστά τους.

Τα σεντόνια και τα καλύμματα του κρεβατιού καλό θα ήταν να είναι πάντα τακτοποιημένα και στρωμένα όμορφα, να τα αλλάζετε συχνά για να είναι πάντα καθαρά. Προτιμήστε τα βαμβακερά, λινά ή μεταξένια σεντόνια και καλύμματα, σε ροζ ή κόκκινες αποχρώσεις για ρομαντισμό, αγάπη, έρωτα και πάθος, καθώς και με κυκλικά σχέδια που ενισχύουν την ενέργεια τσι της δύσης και την αρμονία στην ερωτική σας ζωή.

Ο απαλός φωτισμός στο υπνοδωμάτιο προκαλεί ηρεμία, ρομαντισμό και οικειότητα. Προτιμήστε το φυσικό φωτισμό των κεριών στη νοτιοανατολική κατεύθυνση, που ενισχύουν την ενέργεια του χώματος, αποφεύγοντας όσο μπορείτε τον ηλεκτρικό φωτισμό. Θα φέρουν ρομαντισμό και φυσικά, όμορφα συναισθήματα των άλλων απέναντί σας.

Αν υπάρχει μπάνιο μέσα ή δίπλα στο υπνοδωμάτιό σας, φροντίστε η πόρτα του να είναι πάντα κλειστή ή να υπάρχει ένα διαχωριστικό ή μια κουρτίνα, γιατί μπορεί να καταλήξει όλη η καλή σας προσπάθεια και η θετική ενέργεια του υπνοδωματίου, στα σιφώνια της τουαλέτας.

– Τοποθετήστε αντικείμενα σε ζεύγη, όχι μόνο στο υπνοδωμάτιο, αλλά και σε ολόκληρο το σπίτι σας. Σε ζεύγη οι φωτογραφίες, τα κεριά, οι γλάστρες, οι καρέκλες, οι πολυθρόνες και τα περισσότερα αντικείμενα στο σπίτι σας και ιδιαίτερα στις δυτικές κατευθύνσεις, γιατί τονίζουν τη συντροφικότητα, την οικειότητα και την αρμονία στις σχέσεις.

Αποφύγετε τις γυαλιστερές, γυάλινες, μεταλλικές ή μαρμάρινες επιφάνειες μέσα στο υπνοδωμάτιό σας, γιατί προσελκύετε μ’ αυτά τα υλικά τους σκληρούς, απότομους και δύστροπους ανθρώπους στις σχέσεις σας.

– Στα δυτικά ή βορειοδυτικά του υπνοδωματίου σας, τοποθετήστε φυτά με στρογγυλά φύλλα που είναι καταπραϋντικά και ενισχύουν τη μεταλλική ενέργεια και γενικότερα την ηρεμία στις σχέσεις σας, αποφεύγοντας έτσι τους καυγάδες και τους τσακωμούς. 

– Ξεκινήστε να κάνετε όλες αυτές τις αλλαγές στο χώρο σας σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, αμέσως μετά μια Νέα Σελήνη και μέχρι και την επόμενη Πανσέληνο, για να έχετε τον ενθουσιασμό να διατηρείτε τα πάντα καθαρά και τακτοποιημένα, να αλλάζετε κάθε μέρα το νερό στη γυάλα, και να έχετε τη διάθεση να δοκιμάζετε καινούργιες γνωριμίες μέχρι να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Αποφύγετε να ξεκινήσετε τις αλλαγές αυτές στο χώρο σας, το διάστημα από την Πανσέληνο μέχρι και την επόμενη Νέα Σελήνη, γιατί το ενδιαφέρον σας όσο πάει και θα μειώνεται.

Αφού κάνετε όσες περισσότερες αλλαγές μπορείτε, με τα δεδομένα που έχετε στο χώρο σας, περιμένετε για λίγες μέρες ή βδομάδες μέχρι να εγκατασταθεί η θετική ενέργεια τσι για τα καλά στο χώρο σας, και να απομακρυνθεί για τα καλά η αρνητική ενέργεια από τα λάθη που είχαν γίνει.

Έχετε υπομονή και μη σταματάτε τις προσπάθειες.

Βιβλιογραφία

http://fengshui.about.com

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την υγεία του νευρικού σας συστήματος

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την υγεία του νευρικού σας συστήματος

Διαβάστε, επίσης,

Η θεραπεία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα

Αφιερωμένο σε όσους έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας

Κερδίστε πόντους

Είμαστε ωραίοι, αλλά άτυχοι!

Ένα δώρο γι’ αυτούς που έμειναν πίσω

Μάσκα ενυδάτωσης με ρόδι

Πλήρης οδηγός για την αλκαλική δίαιτα

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με ροδιά

Φενγκ σούι και αναζήτηση εργασίας

Σημεία Αρνητικής Ενέργειας

Το χαμόγελο μας κάνει ευτυχισμένους

Το άγχος σκοτώνει την τύχη

Αλλάξτε την τύχη σας φέτος σπάζοντας ένα ρόδι

Αποκτήστε θετική ενέργεια

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Διατροφή για παιδιά

Διατροφή για παιδιά. Κάντε τη διατροφή των παιδιών υγιεινή μέσω της ψυχαγωγίας κι εξασφαλίστε τους μια καλή υγεία Fun Food για τα παιδιά με υγιεινές...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ