Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑισθητική και υγείαΕπικίνδυνα κραγιόν

Επικίνδυνα κραγιόν

Επικίνδυνα κραγιόν. Οι περισσότερες γυναίκες, θέτουν το εαυτό τους σε μεγάλο κίνδυνο, κάθε φορά που χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα.

Τοξικές ουσίες σε κραγιόν και λιπ γκλος

Ανατροπή στην καθημερινότητα πολλών γυναικών φέρνει νέα έρευνα, καθώς, επιστήμονες ανακάλυψαν πως πληθώρα κραγιόν και λιπ γκλος συνδέονται με τον καρκίνο του στομάχου και των πνευμόνων.

Ειδικότερα, η μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Berkeley, ανέλυσε τα συστατικά των 32 πιο διαδεδομένων κραγιόν και λιπγκλός και ανέδειξε ότι μερικά από τα καλλυντικά για τα χείλη και κυρίως οι χρωστικές ουσίες που αυτά περιέχουν, βρίθουν τοξικών ουσιών, όπως χρώμιο και κάδμιο, και μάλιστα σε ποσότητα άκρως επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία.

Οι τοξικές αυτές ουσίες συνδέονται με τη δημιουργία καρκίνου σε πνεύμονες και στομάχι. Έτσι, οι περισσότερες γυναίκες, θέτουν το εαυτό τους σε μεγάλο κίνδυνο, κάθε φορά που χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα.

Οι ερευνητές, επίσης, προειδοποίησαν, πως σε μερικά από τα λιπ γκλος, εμφανίζονται ανησυχητικές ποσότητες αλουμινίου και μαγγανίου. Οι μελέτες έχουν δείξει, πως το αλουμίνιο συνδέεται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, ενώ αντίστοιχα, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με το μαγγάνιο και τις απότομες μεταβολές στη διάθεση, τα προβλήματα μνήμης, αλλά και ανωμαλίες των νεύρων.

Στη συγκεκριμένη έρευνα, δεν αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των εταιρειών των προϊόντων που εξετάστηκαν, παρά μόνο πως «τα προϊόντα επιλέχθηκαν μέσα από τη ψηφοφορία έφηβων Βρετανίδων, οι οποίες επέλεξαν ποια είναι τα αγαπημένα τους καλλυντικά».

Να χρησιμοποιείτε μόνο βιολογικά κραγιόν και λιπ γκλος

Βιβλιογραφία

newscenter.berkeley.edu

Τα καλύτερα για να φροντίζετε τα χείλη σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα για την περιποίηση των χειλιών σας

Διαβάστε, επίσης

Όλες οι ευεργετικές ιδιότητες της βαζελίνης

Τα χείλη μαρτυρούν το χαρακτήρα μας

Η φυσικότητα είναι το ζητούμενο

Οι ρυτίδες από το κάπνισμα

Κόλπα για να μην φεύγει το κραγιόν σας εύκολα

Κάντε τα χείλη σας να φαίνονται μεγαλύτερα

Μηνύματα προσώπου που δείχνουν ασθένειες

Οι συνέπειες του καπνίσματος στο δέρμα

Τα μυστικά ενός πετυχημένου μακιγιάζ

Lip liners

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ