Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΣεξ και υγείαEpimedium για έντονη ερωτική επιθυμία

Epimedium για έντονη ερωτική επιθυμία

Το βότανο που χρησιμοποιείται για τόνωση της ερωτικής επιθυμίας

 

Το Epimedium είναι φυτό πλούσιο σε ικαριίνη (Yin Yang Huo), δηλαδή βότανο που εξισορροπεί το γιν και το γιανγκ.
Στα αγγλικά ονομάζεται Horny Goat Weed, δηλαδή «Βότανο του Βαρβάτου Τράγου» και καλλιεργείται σε αρκετές περιοχές της Ασίας και της Ευρώπης για καλλωπιστικούς σκοπούς, ενώ αποτελεί ενδημικό φαρμακευτικό φυτό της νότιας Κίνας, όπου χρησιμοποιείται ως αφροδισιακό και ως το κατεξοχήν φάρμακο για την καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας.
Η δράση του ανακαλύφτηκε όταν διαπιστώθηκε η αλλαγή στη συμπεριφορά των ζώων που είχαν βοσκήσει τα φύλλα του.
Η δραστική του ουσία, η ικαριίνη, φαίνεται ότι δεσμεύει το ένζυμο SHGB (Sex Hormone Binding Globulin), τα επίπεδα του οποίου αυξάνονται φυσιολογικά στους άνδρες άνω των 45 ετών και ανταγωνίζονται τη βιολογική δράση της τεστοστερόνης, εμποδίζοντας τη στύση. Στις γυναίκες έστω και λίγο αυξημένα επίπεδα της SHGB έχουν ως αποτέλεσμα μείωση της σεξουαλικής ορμής, της διέγερσης και της απόλαυσης.
Η ικαριίνη χαλαρώνει τους λείους μυς του σώματος, ενισχύοντας έτσι τη ροή του αίματος στα αναπαραγωγικά όργανα και ιδιαίτερα στο πέος.
Στην κινέζικη παραδοσιακή ιατρική, το βότανο χορηγείται και στα δύο φύλα.
Στους άνδρες, εκτός από τη στυτική δυσλειτουργία, χορηγείται για την αύξηση των σπερματοζωαρίων και για μεγαλύτερη ερωτική ικανοποίηση, ενώ στις γυναίκες δίδεται συνήθως για την καταπολέμηση της κόπωσης, αλλά και της υπέρτασης που εμφανίζεται μετά από την εμμηνόπαυση.
Το Yin Yang Huo θα το βρείτε υπό μορφή φύλλων για αφέψημα ή σε κάψουλες στα καταστήματα που πωλούν κινέζικα βότανα.
•           Δοσολογία: Μπορείτε να φτιάξετε ένα αφέψημα με 1-4 κουταλάκια αποξηραμένα φύλλα σε 1 φλιτζάνι νερό και να το πίνετε καθημερινά για 2-3 εβδομάδες.
•           Αντενδείξεις: Εγκυμοσύνη, θηλασμός, άσθμα, υπόταση, παχυσαρκία. Επίσης δεν χορηγείται μαζί με  αντυπερτασικά και αντιπηκτικά.
 
emedi.gr
Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροEuphorbia peplus
Επόμενο άρθροΕρωτική απογοήτευση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Όλες οι χρήσεις του Botox

Όλες οι χρήσεις του Botox: Καλλυντικές και ιατρικές χρήσεις της τοξίνης Botulinum Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD Το Botox ή Μπότοξ είναι ένα φάρμακο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ