Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΔιατροφήΟι καλές ιδιότητες της ζάχαρης

Οι καλές ιδιότητες της ζάχαρης

Η ζάχαρη είναι συνυφασμένη με τα γλυκά,  τα περιττά κιλά και τον καρκίνο

 

Ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουν τις «μαγικές» ιδιότητες που έχει η ζάχαρη, εκτός κουζίνας.

Εκτός, λοιπόν, από τις γευστικές ιδιότητές της, η ζάχαρη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε απλά καθημερινά πράγματα, ενώ διαθέτει θεραπευτικές, αλλά και καλλωπιστικές ιδιότητες.

  • Θεραπεύει πληγές

Μελέτες, έδειξαν ότι η κρυσταλλική ζάχαρη σε πληγές ή ακρωτηριασμούς πριν από τον καθαρισμό, βοηθάει στην εξάλειψη των βακτηρίων, που αποτρέπουν την επούλωση και προκαλούν χρόνιο πόνο.

  • Δροσίζει την καμένη γλώσσα

Επειδή συχνά τυχαίνει να καούμε από φαγητό, η καλύτερη λύση στις περιπτώσεις αυτές είναι να φάμε έναν κύβο ζάχαρης ο οποίος ηρεμεί αμέσως τη γλώσσα.

  • Απολέπιση

Ένα μείγμα από ζάχαρη και λάδι αποτελεί το ιδανικό υλικό για απολέπιση σώματος.

  • Κραγιόν

Ρίξτε λίγη ζάχαρη πάνω από το κραγιόν και αφήστε τη για λίγη ώρα κάνοντας το χρώμα να διαρκέσει περισσότερη ώρα.

  • Ζάχαρη στα λουλούδια

Προσθέστε τρία κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι ανά ένα λίτρο ζεστού νερού για τα νωπά και κομμένα άνθη. Η ζάχαρη τροφοδοτεί τα κοτσάνια και το ξύδι περιορίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων.

  • Απομακρύνετε τις κατσαρίδες

Αναμείξτε ζάχαρη με μπέικιν πάουντερ και πασπαλίστε πάνω από περιοχές, όπου κυκλοφορούν κατσαρίδες. Η ζάχαρη θα γίνει πόλος έλξης για τους ανεπιθύμητους «επισκέπτες», ενώ το μπέικιν πάουντερ θα τις εξοντώσει οικολογικά χωρίς να χρειαστεί να εισπνεύσετε τοξικές ουσίες

Πηγή

perierga.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συκιά

Αμπέλι

Καψικόν

Ανανάς

Νεραντζιά

Κακαόδεντρο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συκιά

Συκιά. Τα οφέλη στην Υγεία από τη συκιά είναι πολλά και ποικίλα και πολύ σημαντικά. Η συκιά ή Συκή η καρική ή Συκή η κοινή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ