Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΌλοι οι Έλληνες έχουν ψυχικές διαταραχές

Όλοι οι Έλληνες έχουν ψυχικές διαταραχές

Όλοι οι Έλληνες έχουν ψυχικές διαταραχές. Σε κατάθλιψη και άλλες ψυχικές διαταραχές βυθίζει του Έλληνες η οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων ένας στους πέντε που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες εμφανίζει ψυχοπαθολογικά συμπτώματα.

Επιπρόσθετα, η διάλυση και η ανυπαρξία, πλέον, του κοινωνικού κράτους επιδεινώνει την ψυχική υγεία των Ελλήνων.

Παλαιότερες γενιές έζησαν στην κατοχική νύχτα τη φρίκη του πολέμου, αλλά τότε υπήρχε ελπίδα να ξανασάνουν με το ξημέρωμα μιας ειρηνικής ζωής. Τότε ήταν η ελπίδα που κράτησε ζωντανό το λαό, φωνάζοντας για μία ειρήνη που θα τη χαιρόταν με αξιοπρέπεια. Με το κεφάλι ψηλά. Μια νέα κοινωνία όπου όλοι θα έτρωγαν ήσυχα το ψωμί που τους άνηκε και που θα ήταν ζυμωμένο με τον ιδρώτα τους. Αυτό όμως ήταν ένα κοινωνικό κράτος που κρατήθηκε με αγώνες, με νύχια και με δόντια και χτίστηκε λιθαράκι-λιθαράκι!

Και αυτό τώρα αυτό το κοινωνικό κράτος κάποιοι το διαλύσανε παντελώς.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που ακόμα αντιστέκονται και πολεμούν για τη σωτηρία. Το 2013, εκατόν ενενήντα δύο χρόνια μετά την Εθνική Επανάσταση του 1821, βρίσκει την Ελλάδα μας και πάλι σκλαβωμένη. Το μέλλον των παιδιών μας είναι υποθηκευμένο και κάποιοι ολοκληρώνουν την καταστροφή.

Η καθημερινή εμπειρία των απλών πολιτών σε θέματα κοινωνικού κράτους και οργάνωσης είναι απελπιστική. Δεν υπάρχει πολίτης που να μη βιώνει καθημερινά προβλήματα και ταλαιπωρίες που τον αποδιοργανώνουν. Σε όλους τους τομείς. Στην εργασία του, στον τομέα της υγείας, στην αστυνομία, στις εφορίες, στα δικαστήρια και γενικά σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. στις οποίες έχουν βολευτεί κομματικά κάποιοι ανίκανοι, οι οποίοι όχι μόνο δε γνωρίζουν την δουλειά τους, αλλά έχουν παρανόμως εξουσιοδοτηθεί από το κράτος για να ταλαιπωρούν τους Έλληνες πολίτες.

Αυτή τη στιγμή προτιμήσετε να αντισταθείτε. Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι μας… Να αντισταθούμε σε αυτό το άρρωστο και σαθρό σύστημα για να φτιάξουμε επιτέλους το Ελληνικό κοινωνικό κράτος που όλοι ονειρευόμαστε για μας, αλλά, κυρίως, για τα παιδιά μας.

Οι συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην υγεία των πολιτών μπορεί να είναι πολύ πιο τραγικές. Στη χώρα μας, όπως φαίνεται στην έρευνά της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, η σχετιζόμενη με την υγεία ποιότητα ζωής και το προσδόκιμο επιβίωσης είναι σίγουρο ότι θα κατρακυλήσουν τα επόμενα χρόνια εάν δε λάβουμε γρήγορα μέτρα…

Γι’ αυτό αντισταθείτε…κι επαναστατήστε Ιούνιος 2024

Υψηλής Ποιότητας Συμπλήρωμα Διατροφής για τις ψυχικές διαταραχές

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε το Υψηλής Ποιότητας Συμπλήρωμα Διατροφής για τις ψυχικές διαταραχές

Brain Food EMEDI® 60 caps

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την Υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την Υγεία σας

Διαβάστε, επίσης,

Η Ελλάδα διαθέτει μία από τις πιο πλούσιες χλωρίδες του κόσμου

Η Ελλάδα είναι κατάλληλη για Τουρισμό Υγείας

Η Ελλάδα θεραπεύει όλες τις ασθένειες

Η Ελλάδα είναι κέντρο αναπαραγωγικού τουρισμού

Αυτά που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα από την περίοδο της Κατοχής

Η Ελλάδα έχει την πιο προχωρημένη Ιατρική

Πρωταθλητές οι Έλληνες στα iGadgets

Λαπαροσκοπική σπονδυλοδεσία από Έλληνες γιατρούς

Πόσο πίνουν οι Έλληνες

Έλληνες κουράγιο

Οι Έλληνες της καχυποψίας

Οι Έλληνες είναι τσαντισμένοι

Εσείς πόσο Έλληνες είστε;

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία

Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία. Καλύτερος και πιο ξεκούραστος ύπνος με βότανα που εξασφαλίζουν και υγεία και ευεξία. Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία Να...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ