Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΝευροχειρουργικήΤεχνολογία για τον εγκεφαλικό τραυματισμό

Τεχνολογία για τον εγκεφαλικό τραυματισμό

H τεχνολογία της ΙΒΜ βοηθά την αντιμετώπιση του εγκεφαλικού τραυματισμού
H ΙΒΜ αναπτύσσει τεχνολογία ανάλυσης στοιχείων για τη βελτίωση της αντιμετώπισης περιστατικών τραυματισμού του εγκεφάλου.
Πρόκειται για προσπάθεια εφαρμογής λογισμικού ‘μεγάλου όγκου δεδομένων’ στον τομέα της περίθαλψης.
Η ΙΒΜ συνεργάζεται με γιατρούς από το Ronald Reagan UCLA Medical Center, και αναλύει τεράστιες ποσότητες ιατρικών φακέλων ασθενών, για να προβλέψει το είδος του εγκεφαλικού οιδήματος που οδηγεί σε νοητική βλάβη ή θάνατο.
Οι περισσότεροι τραυματισμοί εγκεφάλου που σημειώνονται στις ΗΠΑ προέρχονται από πτώσεις, αθλήματα και αυτοκινητιστικά δυστυχήματα.
Το οίδημα παρατηρείται τις πρώτες 90 ώρες μετά τον τραυματισμό και μπορεί να ενταθεί τις επόμενες εβδομάδες, να προκαλέσει εγκεφαλική βλάβη και να επηρεάσει την ικανότητα βάδισης, ομιλίας, αίσθησης και σκέψης.
Οι εγκεφαλικοί αισθητήρες που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία σημαίνουν συναγερμό όταν η πίεση στο κρανίο φτάσει σε κρίσιμο επίπεδο. Τότε χρειάζεται δράση για την ανακούφιση του οιδήματος. 
Η τεχνολογία που αναπτύσσει η IBM στοχεύει στον εντοπισμό των δεικτών που προηγούνται του γεγονότος, εντοπίζοντας την εικόνα του καρδιακού ρυθμού και στοιχεία της αναπνοής που παρακολουθούν οι γιατροί σε αληθινό χρόνο.
Οι γιατροί χρειάζονται τρόπους καλύτερης πρόβλεψης του οιδήματος που θα τους επιτρέψουν πιο έγκαιρη επέμβαση. Η τεχνολογία της IBM βρίσκεται εγγύτερα, αλλά είναι στα αρχικά βήματα το δρόμου της ‘επανάστασης’. 
Ειδικός δήλωσε ότι δεν θα πρόκειται για ίαση του εγκεφαλικού τραυματισμού, αλλά η νέα μέθοδος θα επηρεάζει σημαντικά την ανάρρωση.
Παρακολουθήστε το βίντεο στα πολυμέσα…

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για το νευρικό σύστημα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για το νευρικό σύστημα

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

www.emedi.gr
[iframe width=”560″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/bmT6i-fQLck” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροH φαγούρα είναι μεταδοτική
Επόμενο άρθροΤετραλογία του Fallot
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Διατροφή για παιδιά

Διατροφή για παιδιά. Κάντε τη διατροφή των παιδιών υγιεινή μέσω της ψυχαγωγίας κι εξασφαλίστε τους μια καλή υγεία Fun Food για τα παιδιά με υγιεινές...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ