Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΣεξ και υγείαΓιατί η κλειτορίδα είναι η κορυφή;

Γιατί η κλειτορίδα είναι η κορυφή;

Η κλειτορίδα είναι πράγματι η κορυφή

 

Γιατί η κλειτορίδα είναι κυριολεκτικά η κορυφή;

Η κλειτορίδα αποτελείται από σηραγγώδη σώματα και είναι περίπου ομόλογο όργανο με το ανδρικό πέος.

Βρίσκεται πίσω και κάτω από τον πρόσθιο σύνδεσμο και περικλείεται μερικά μέσα στο πρόσθιο άκρο των μικρών χειλέων.

Η κλειτορίδα αποτελείται από δύο ρίζες ή σκέλη, τα οποία πορεύονται εγκάρσια πάνω στο ηβικό οστό, ενώνονται μεταξύ τους στο ύψος της ηβικής συμφύσεως και αποτελούν το σώμα της κλειτορίδας. Το σώμα της κλειτορίδας αποτελείται από σηραγγώδη σώματα, τα οποία παθαίνουν στύση, βρίσκονται μέσα σε ένα στρώμα ινώδους ιστού και χωρίζονται μεταξύ τους από ένα ατελές κτενιόμορφο διάφραγμα. Καθένα από τα σηραγγώδη σώματα συνδέεται με τον ηβικό και τον ισχιακό κλάδο με τη βοήθεια των σκελών της κλειτορίδας.

Το ελεύθερο άκρο ονομάζεται βάλανος της κλειτορίδας και έχει τη μορφή μιας στρογγυλής διογκώσεως, που αποτελείται επίσης από σπογγώδη στυτικό ιστό. Το επιθήλιο της βαλάνου έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένη ευαισθησία στις δερματικές νευρικές απολήξεις, που είναι μεγάλης σημασίας για τη σεξουαλική διέγερση. Τα γεννητικά  όργανα των γυναικών είναι πολύ πιο πλούσια σε αισθητήριες απολήξεις σε σχέση με τα αντρικά.

Η γυναικεία κλειτορίδα έχει περίπου 8.000 νευρικές απολήξεις, ενώ το αντρικό πέος μόλις 400…

Έτσι, κατά την ερωτική πράξη ή τον αυνανισμό η κλειτορίδα  ερεθίζεται πολύ…

Η άκρη της βαλάνου καλύπτεται εξωτερικά από την δερμάτινη πόσθη.

Η κλειτορίδα διαθέτη, επίσης, έναν κρεμαστήρα σύνδεσμο και δυο μικρούς μύες, που καλούνται ισχιοσηραγγώδεις μυς και που εισδύουν στα σκέλη της.

Βασική διαφορά της κλειτορίδας από το ανδρικό πέος είναι ο πλήρης διαχωρισμός της από την ουρήθρα.

Η κλειτορίδα ως όργανο μεγάλης ευαισθησίας αποτελεί το πρωτογενές σημείο της σεξουαλικής διεγέρσεως στη γυναίκα.

Η βάλανος της κλειτορίδας δεν μεγαλώνει πολύ την ώρα της διέγερσης, γιατί δεν έχει πολλά σηραγγώδη σώματα.

Αντίθετα, το σώμα της κλειτορίδας με τα σηραγγώδη σώματα διογκώνεται κατά τη φάση της διεγέρσεως, αλλά δεν παρουσιάζει εκροή υγρού ανάλογη με την εκσπερμάτιση στον άνδρα.

Κατά την φάση της υψηλής και παρατεταμένης αντιδράσεως δημιουργείται έλξη της κλειτορίδας από τον κρεμαστήρα σύνδεσμο και  συστολή των ισχιοσηρραγωδών μυών, πράγμα που εξασφαλίζει την επαφή της κλειτορίδας με το αντρικό πέος.

Την ίδια στιγμή συστέλλονται και ο ανελκτήρας του πρωκτού, καθώς και μερικές μυϊκές ίνες της οπίσθιας επιφάνειας του κόλπου.

Με αυτόν το τρόπο οι στύλοι του κόλπου τρίβονται στο πέος, ο δε οπίσθιος κολπικός θόλος γίνεται βαθύτερος, προκειμένου να δεχθεί το σπέρμα.

Επίσης οι βολβοσηραγγώδεις μύες σε συνδυασμό με τη διόγκωση του βολβού του προδρόμου του κόλπου σφίγγουν περισσότερο την είσοδο του κόλπου και έτσι εξασφαλίζεται μεγαλύτερη επαφή με το πέος.

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συκιά

Συκιά. Τα οφέλη στην Υγεία από τη συκιά είναι πολλά και ποικίλα και πολύ σημαντικά. Η συκιά ή Συκή η καρική ή Συκή η κοινή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ