Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Η Ελληνική Γλώσσα

Η Ελληνική Γλώσσα. Η διαχρονικότητα της Ελληνικής γλώσσας είναι αδιαμφισβήτητη και αυταπόδεικτη και υπάρχουν παραδείγματα!

Δύο μικρά παραδείγματα της διαχρονικότητας της Ελληνικής γλώσσας…

1.     Μικροί είχαμε παίξει το γνωστό παιδικό παιχνίδι: Δύο ομάδες αντιπαρατιθέμενες, εναλλάξ να εφορμούν η μία της άλλης ψελλίζοντας ακαταλαβίστικα λόγια, που όλοι νομίζαμε αποκυήματα παιδικής φαντασίας και κουταμάρας (μετέπειτα πήρε την μορφή: «έλα να τα βγάλουμε»)
«Α μπε, μπα μπλον, του κείθε μπλον, α μπε μπα μπλόν του κείθε μπλον, μπλην-μπλον…»Τι σημαίνουν αυτά; Μα, τι άλλο, παρά ακαταλαβίστικες παιδικές κουταμάρες, θα πει κάποιος…

Όμως δεν είναι έτσι…

Ατυχώς, η Ελληνική, δέχθηκε πολλές προσβολές από εξελληνισμένους βαρβάρους, Σλάβους, Τουρκόφωνους, Λατίνους κ.ά.., που δεν κατανοούσαν την ελληνική και ούτε καν είχαν την φωνητική ανατομία που θα τους επέτρεπε σωστές εκφωνήσεις φωνηέντων. Έτσι μιμούνταν τις φράσεις, παραφράζοντάς τις, συχνά και έτσι διεστραμμένα και παραμορφωμένα, έφθασαν μέχρι των ημερών μας, ώστε, πλέον να μη αναγνωρίζονται.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εισήχθησαν στην Ελληνική, όροι, λέξεις και φράσεις, ως μέσα από παραμορφωτικό κάτοπτρο είδωλα, που ήταν αγνώριστα στον απλό κόσμο….
Έτσι η όλη στιχομυθία, από το παραπάνω παιχνίδι προέρχεται από το παιδικό παιχνίδι που έπαιζαν οι Αθηναίοι Παίδες που ταυτόχρονα γυμνάζονταν στα μετέπειτα αληθινά πολεμικά παιχνίδια. Πράγμα απολύτως φυσικό, αφού πάντοτε ο Αθηναίος Πολίτης ήτανε και Οπλίτης!

Τι έλεγαν λοιπόν οι αντιπαρατιθέμενες παιδικές ομάδες, που τόσο παραφράσθηκε από τους μεταγενέστερους;

Ιδού η απόδοση…
«Απεμπολών, του κείθεν εμβολών !!!…» (επαλαμβανόμενα με ρυθμό, εναλλάξ από την δήθεν επιτιθέμενη ομάδα)
Τι σήμαιναν αυτά; Μα…απλά ελληνικά είναι! «Σε απεμπολώ, σε απωθώ, σε σπρώχνω, πέραν  με το δόρυ μου, με το ακόντιό μου!!! Α μπε, μπα μπλον, του κείθε μπλον, α μπε μπα μπλον του κείθε μπλον, μπλην-μπλον…».

2.    Όλοι έχουμε ακούσει τη φράση «έγια μόλα, έγια λέσα», που τραγουδάνε στους μπάλους κ.λ.π.

Προέρχεται από τον ρυθμό που έδιναν οι αρχαίοι ψαράδες και κωπηλάτες και ήταν: άγε μάλλον – άγε έλασσον, για να τραβάνε με τον ίδιο τρόπο τα κουπιά ή τα δίχτυα και σε παραφθορά έγινε έγια μόλα – έγια λέσα.

ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΙΑΤΡΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ,………ΤΟ……..{{ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΛΦΑΒΗΤΟΝ}}=1235={{Α! ΓΛΩΣΣΑ}}=1235………………. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ………..ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΤΟ…..

{{ΑΛΦΑ}}–》η ‘’Α’’-ρχική δύναμις ‘’Λ’’-άμπει ‘’ΦΑ’’-ός………..

{{ ΒΗΤΑ }}—} η ‘’Β’’-ιοενέργεια με φανέρωσ-‘’Η’’ σ-‘’Τ’’-ερεώνεται εκ της ‘’Α’’-ρχικής δυνάμεως…..

{{ΓΑΜΜΑ}}—}} στην ‘’Γ’’-ή το ‘’Α! ‘’ γαιώδες σωματίδιον στην έντονα δη-‘’Μ’’-ιουργούμενη ‘’Μ’’-ητέρα ορ-‘’Α’’-τη φύση

{{ ΔΕΛΤΑ }}—} η ‘’Δ’’-ημιουργία ‘’Ε’’-πεκτείνεται με ‘’Λ’’-άμψη σ-‘’Τ’’-ερεούμενη εκ της ‘’Α’’-ρχικής δυνάμεως δημιουργίας.( Δ=4=οι 4 δυνάμεις της δημιουργίας)

{{ΕΨΙΛΟΝ }}—} {{ΕΠΣΙΛΟΝ}} —} η κατ-‘’Ε’’-ύθυνσις του ‘’Π’’-υρός σε ε-‘’Σ’’ω χώρον δια της ακτ-‘’Ι’’-νοβολίας με ‘’Λ’’-άμψη επί όλων των ‘’ΟΝ’’-των………..

Όταν στην ΜΗΤΡΑ…. κατ-‘’Ε’’-υθύνεται το ‘’Ε’’……γίνεται η….ΜΗΤ-Ε-ΡΑ….γή ..και..γυνή… που ..γεννά….διότι…《 ΕΨΙΛΟΝ ΕΣΤΙ 》= 1380= Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ=1380 !!!!!.(Ε=5 ο αριθμός της δημιουργίας,της ανακυκλώσεως,της ζωής….και..Π-έντε ο μόνος αριθμός που αρχίζει από…’’Π’’(Π-ΥΡ…δηλ. Π-ατήρ Ύλη Ρ-έει…)…)

Κ.λ.π….κλπ….τα άλλα γράμματα

και όταν η δημιουργία επεκτείνεται πλέον στην γη……έχουμε το…

{{ΩΜΕ-ΓΑ}}—》στον γήινο χ-‘’Ω’’-ρο και στην ‘’Μ’’-ητέρα φύση ‘’Ε’’-πεκτείνονται τα ‘’Γ’’-αιώδη σωματίδια εκ της ‘’Α’’-ρχικής δυνάμεως…..

και…ανεφώνησεν…ο…άνθρωπος επ’αυτής…

.Ω—ΜΕΓΑ-ς ….…….είσαι κύριε……. Ω=800=ΠΙΣΤΙΣ=800=ΚΥΡΙΟΣ=800 !!!

Ευάγγελος Κίτσος Facebook

Ευχαριστούμε….

Εντυπωσιακά τα παραδείγματα…

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την Υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την Υγεία σας

Διαβάστε, επίσης,

Η Ελλάδα διαθέτει μία από τις πιο πλούσιες χλωρίδες του κόσμου

Η Ελλάδα είναι κατάλληλη για Τουρισμό Υγείας

Η Ελλάδα θεραπεύει όλες τις ασθένειες

Η Ελλάδα είναι κέντρο αναπαραγωγικού τουρισμού

Αυτά που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα από την περίοδο της Κατοχής

Η Ελλάδα έχει την πιο προχωρημένη Ιατρική

Πρωταθλητές οι Έλληνες στα iGadgets

Λαπαροσκοπική σπονδυλοδεσία από Έλληνες γιατρούς

Πόσο πίνουν οι Έλληνες

Έλληνες κουράγιο

Οι Έλληνες της καχυποψίας

Οι Έλληνες είναι τσαντισμένοι

Εσείς πόσο Έλληνες είστε;

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΔυσπλασία Arnold-Chiari
Επόμενο άρθροΕλονοσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία

Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία. Καλύτερος και πιο ξεκούραστος ύπνος με βότανα που εξασφαλίζουν και υγεία και ευεξία. Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία Να...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ