Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΚοινωνικά θέματαΚοινωνίαΗ Κρήτη κόμβος της Μεσογείου

Η Κρήτη κόμβος της Μεσογείου

Η Κρήτη γίνεται συγκοινωνιακός κόμβος της Μεσογείου

Η Κρήτη είναι από τα μεγαλύτερα νησιά της Μεσογείου και βρίσκεται σε προνομιακή θέση.

Αναπόφευκτα με την ανάπτυξη των οδικών δικτύων και υποδομών ο τουρισμός και η οικονομία της Κρήτης θα πολλαπλασιαστούν και ο τρόπος και η ποιότητα ζωής θα βελτιωθούν σημαντικά.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών απαρτίζεται από τέσσερις Ομοσπονδίες Αποδήμων Κρητών από όλο τον κόσμο: την Παγκρητική Ένωση Αμερικής, την Παγκρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, την Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων. Επίσης, συμμετέχει τιμής ένεκεν η Κρητική Ένωση της Νοτίου Αφρικής.

Οι Κρητικοί της διασποράς ήδη προωθούν έναν άλλο οδικό άξονα για να ενωθούν Φαλάσαρνα και Ιεράπετρα και θα στοιχίσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι Κρητικοί της διασποράς φαίνονται διατεθειμένοι να προσφέρουν και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του νησιού. Τους ενοχλούν πολύ τα αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα και την Κρήτη, λόγω της οικονομικής κρίσης και πιστεύουν πως δεν μας αξίζουν, γι’ αυτό και αγωνίζονται για να ανατρέψουν την εικόνα αυτή με στοχευμένες καμπάνιες για την ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού και των ανθρώπων της Ελλάδας.

Η ίδρυση του Γραφείου Αποδήμων Κρητών στην Περιφέρεια Κρήτης είναι γεγονός.


Οι πύλες της Κρήτης

Νότιες Πύλες της Κρήτης

Λιμένες Τυμπάκι-Ιεράπετρα σύνδεση με Αίγυπτο και Ασία

Νότιες Πύλες της Κρήτης

Από Παλαιόχωρα προς Αφρική (Τυνησία και Λιβύη)

Δυτική Πύλη Κρήτης

Προς Ιονία Οδό και Δυτική Ελλάδα ταχεία σύνδεση με Ferry Boats από Καστέλλι Κισάμου με Καλαμάτα – Γύθειο και μέσω αυτών με την Ινία Οδό Πελοπόνησσο και Δυτική Ελλάδα και σύνδεση με Ιταλία

Ανατολική Πύλη Κρήτης

Από τον Λιμένα της Σητείας θα γίνει σύνδεση με την Κύπρο, το Ισραήλ και την Μέση Ανατολή.

Η Μινωική οδός της Κρήτης μαζί με τους κάθετους άξονες και την δημιουργία των Πυλών επικοινωνίας θα καταστήσουν την Κρήτη Συγκοινωνιακό κόμβο της Μεσογείου.

Τέλος, η δημιουργία του νέου αεροδρομίου Καστελίου Πεδιάδας και τα υπάρχοντα Βόρεια λιμάνια και αεροδρόμια θα συνδέουν την Κρήτη με όλο τον σύγχρονο κόσμο.

www.emedi.gr

 

Η Kρήτη είναι μια ήπειρος

του Δήμου Τσαντίλη

Η μοναδικότητα της χλωρίδας και πανίδας του νησιού παραπέμπει ότι η Κρήτη είναι μια ολόκληρη ήπειρος…

Ζητήστε από την EMEDI να σας προμηθεύσει με το βιβλίο

ή πατήστε, εδώ, για να το παραγγείλετε από το διαδίκτυο

Αν είσαστε μέλη του EMEDI έχετε δικαίωμα για έκπτωση 20%.  Γίνετε μέλη του EMEDI, πατώντας εδώ

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Διατροφή για παιδιά

Διατροφή για παιδιά. Κάντε τη διατροφή των παιδιών υγιεινή μέσω της ψυχαγωγίας κι εξασφαλίστε τους μια καλή υγεία Fun Food για τα παιδιά με υγιεινές...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ