Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΓυναικολογίαHPV εμβόλιο και σε ενεργές σεξουαλικά γυναίκες

HPV εμβόλιο και σε ενεργές σεξουαλικά γυναίκες

HPV εμβόλιο και σε ενεργές σεξουαλικά γυναίκες. Το HPV εμβόλιο μπορεί να ωφελήσει τις γυναίκες με HIV λοίμωξη που είναι ενεργές σεξουαλικά;

Το HPV/Human papillomavirus/Ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων εμβόλιο μπορεί να ωφελήσει, τελικά, όλες τις γυναίκες;

Οι γυναίκες με τον ιό HIV/human immunodeficiency virusιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας μπορούν να επωφεληθούν από το εμβόλιο για ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη εκτεθεί στον HPV. 

Αν και πολλές γυναίκες μπορεί να έχουν εκτεθεί σε λιγότερο σοβαρές μορφές του ιού HPV, περισσότερο από το 45 τοις εκατό των ενεργά σεξουαλικά νεαρών γυναικών που έχουν αποκτήσει τον ιό HIV φαίνεται να μην έχουν εκτεθεί στις συνηθέστερες υψηλού κινδύνου HPV μορφές, σύμφωνα, με τη μελέτη από το National Institutes of Health research network.

Ο HPV είναι η πιο συχνή σεξουαλικά μεταδιδόμενη μόλυνση στον κόσμο. Ο ιός μπορεί να μολύνει τον πρωκτό και τη γεννητική περιοχή, στο στόμα και το λαιμό των ανδρών και των γυναικών. Υψηλού κινδύνου μορφές του ιού μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι οι προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι πολλές γυναίκες με HIV λοίμωξη  ήταν πιο πιθανό από ό, τι οι γυναίκες που δεν έχουν HIV να έχουν καταστάσεις που σχετίζονται με τον HPV, όπως προκαρκινικές καταστάσεις του τραχήλου της μήτρας.

Μερικοί γιατροί διστάζουν να συνταγογραφήσουν το HPV εμβόλια σε ένα κορίτσι που έχει ήδη αρχίσει να κάνει σεξ, αλλά τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας δείχνουν ότι για ένα σημαντικό αριθμό  νεαρών γυναικών, το HPV εμβόλιο μπορεί να προσφέρει ακόμα οφέλη. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ιδίως, σε γυναίκες που έχουν HIV λοίμωξη που τις κάνει πιο ευάλωτες στις επιδράσεις του HPV.

Το Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνιστά τον εμβολιασμό HPV για κορίτσια ηλικίας 11-26. 

Αν ένα άτομο δεν έχει εκτεθεί στον ιό, το HPV εμβόλιο μπορεί να προστατεύσει από τέσσερις τύπους του ιού: HPV-16 και HPV-18 που προκαλούν το 70 τοις εκατό των καρκίνων του τραχήλου και HPV-6 και HPV-11 που προκαλούν το 90 τοις εκατό των γεννητικών κονδυλωμάτων.

Στη μελέτη στις γυναίκες που έλαβαν τον πρώτο εμβολιασμό με  HPV, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 12 τοις εκατό είχε μια υπάρχουσα HPV-16  λοίμωξη και το 5 τοις εκατό είχε HPV-18. Λόγω της HIV λοίμωξης, αυτές οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Ο προσυμπτωματικός έλεγχος για  καρκίνο του τραχήλου της μήτρας για τις σεξουαλικά ενεργές νεαρές γυναίκες έχει σημαντική κλινική προτεραιότητα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δείγματα αίματος και ιστών από 99 HIV-θετικές γυναίκες μεταξύ 16 και 23 ετών, οι οποίες έλαβαν μία αρχική δόση εμβολιασμού για τον ιό HPV. Οι ερευνητές εξέτασαν τα δείγματα για την απόδειξη μιας HPV λοίμωξης, καθώς και για προηγούμενη έκθεση στον ιό. Οι ερευνητές έλεγξαν  για την παρουσία των 41 από τους  100 υπάρχοντες τύπους του ιού HPV, συμπεριλαμβανομένων των 13 τύπων  υψηλού κινδύνου. Βρήκαν ότι 75 τοις εκατό των γυναικών είχαν μια υπάρχουσα HPV λοίμωξη με τουλάχιστον ένα τύπο, με 54 δοκιμές τοις εκατό θετικές για ένα υψηλού κινδύνου τύπου. Ωστόσο, κατά την εξέταση των δύο τύπων που προκαλούν το 70 τοις εκατό των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας (HPV-16 και HPV-18), οι ερευνητές διαπίστωσαν,  ότι σχεδόν οι μισές από τις γυναίκες δεν είχαν καμία υπάρχουσα μόλυνση.

Άρα ακόμη και μεταξύ των γυναικών που είναι θετικές για έναν τύπο του ιού HPV, το εμβόλιο μπορεί να αποτρέψει αποτελεσματικά την μόλυνση από τους  άλλους  που προκαλούν καρκίνο

Είναι σημαντικό ότι οι γιατροί δεν πρέπει να αρνούνται το εμβόλιο HPV σε αυτές τις περιπτώσεις, νομίζοντας ότι είναι πολύ αργά για ένα εμβόλιο να είναι αποτελεσματικό; Πάντοτε, πρέπει να γίνεται εκτίμηση οφέλους και κινδύνου.

Διαβάστε, πατώντας, εδώ, για το εβόλιο HPV και τις παρενέργειές του

Βιβλιογραφία

nih.gov

Υψηλής Ποιότητας Συμπλήρωμα Διατροφής για την Υγεία του ουρογεννητικού συστήματος

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε το Υψηλής Ποιότητας Συμπλήρωμα Διατροφής για την Υγεία του ουρογεννητικού συστήματος

U – Genital EMEDI® 60 caps

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τις λοιμώξεις

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα προϊόντα για τις λοιμώξεις 

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Ακροχορδώνες του πέλματος

Θηλώματα

Χρήσιμες πληροφορίες για τον έρπητα γεννητικών οργάνων

Μπορούν τα εμβόλια να προκαλέσουν καρκίνο;

Τι πρέπει να προσέχετε με τα εμβόλια

Κνησμός αιδοίου

Αυξάνουν τα εμβόλια τον κίνδυνο για καρκίνο;

Δευτερογενής πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Χρήσιμες πληροφορίες για τον καρκίνο τραχήλου μήτρας

Όλες οι αιτίες για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστεως

Καρκίνος πρωκτού

Καρκίνος οισοφάγου

Διογκωμένος κακοήθης λεμφαδένας τραχήλου

Χρήσιμες πληροφορίες για τον καρκίνο του ρινοφάρυγγα

Παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου

Πότε πρέπει να κάνετε τεστ Παπ

Προφυλακτικό που κάνει διάγνωση αφροδισίων νοσημάτων

Καρκίνος του στόματος

Απαλλαγείτε από τα κονδυλώματα

Τι να προσέχετε όταν κάνετε σεξ

Προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Τραχηλίτιδα

Ερμηνεία των αποτελεσμάτων του τεστ παπ

Τα μυστικά του στοματικού έρωτα

Όταν η γυναίκα πονάει κατά τη σεξουαλική επαφή

Πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Η διατροφή για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου μήτρας

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας

Test Pap υγρής φάσης

Cobas® 4800 HPV Τest

Ασφαλές το εμβόλιο έναντι του ιού HPV

Το εμβόλιο HPV

Καρκίνος αιδοίου

Για όσους έχουν κονδυλώματα πρωκτού

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας

Εργαστηριακός έλεγχος για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Οι λοιμώξεις που προκαλούν καρκίνο

Λοιμώξεις γεννητικών οργάνων γυναίκας

Κρέμα Aldara

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία

Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία. Καλύτερος και πιο ξεκούραστος ύπνος με βότανα που εξασφαλίζουν και υγεία και ευεξία. Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία Να...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ