Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣεξ και υγείαΕρωτογενείς ζώνες

Ερωτογενείς ζώνες

Οι ερωτογενείς ζώνες είναι περιοχές του ανθρώπινου σώματος που έχουν αυξημένη ευαισθησία και είναι είτε μη ειδικές είτε ειδικές.

Η διέγερσή τους μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή ερωτικών συναισθημάτων και σε σεξουαλική διέγερση.

Οι άνθρωποι έχουν ερωτογενείς ζώνες σε όλο το σώμα τους, αλλά για το ποιες είναι αυτές διαφέρει από άτομο σε άτομο. Η διέγερση αυτών των περιοχών μπορεί να παράγει ήπια ή έντονη διέγερση.

Οι ερωτογενείς ζώνες είναι είτε μη ειδικές είτε ειδικές.

Μη ειδικές ζώνες

Σε αυτές τις ζώνες, το δέρμα έχει  κανονική πυκνότητα νεύρων και είναι το πίσω μέρος του λαιμού, η μασχαλιαία χώρα και οι πλευρές του θώρακα κ.α. Έντονος ερεθισμός των περιοχών αυτών απαιτείται για να υπάρξει σεξουαλική διέγερση, συνήθως.

Ειδικές ζώνες

Οι ειδικές ζώνες που σχετίζεται με τη σεξουαλική διέγερση περιλαμβάνουν τις περιοχές των γεννητικών οργάνων, όπως την ακροποσθία, τη βάλανο, την κλειτορίδα, το αιδοίο, την περιπρωκτική περιοχή και τα χείλη. Οι κορυφογραμμές Rete του επιθηλίου στις περιοχές αυτές είναι καλοσχηματισμένες και υπάρχει μεγαλύτερη νεύρωση στην εξωτερική επιφάνεια του δέρματος σε σχέση με τις μη ειδικές ζώνες.

Οι ερωτογενείς ζώνες στον άνδρα

Οδηγός σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης αποκλειστικά για γυναίκες.

-Εκτός από τα χείλη, το πρόσωπο και τα ακροδάχτυλα, υπάρχουν και ορισμένα άλλα σημεία στο σώμα του άνδρα, τα οποία, όταν δεχτούν χάδια, του δημιουργούν μια αίσθηση απέραντης ηδονής. Τέτοιες πηγές ερωτικής απόλαυσης είναι οι ώμοι, οι παλάμες, η πλάτη, το στήθος και οι θηλές. Όταν οι γυναίκες πιπιλούν ή αγγίζουν τις ρόγες του συντρόφου, αυτές ανορθώνονται και σκληραίνουν.

Όλη η περιοχή των γεννητικών τους οργάνων διεγείρεται υπερβολικά εύκολα. Η περιοχή ακριβώς πίσω από τη βάση του πέους, ανάμεσα στο πέος και τον πρωκτό όπου βρίσκεται ο προστάτης, είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στο άγγιγμα. Οι όρχεις είναι, επίσης, πολύ ευαίσθητοι και η γυναίκα πρέπει να τους πιάνει προσεκτικά και μαλακά, γιατί η παραμικρή αδεξιότητα προκαλεί έντονο πόνο. Πάντως, η πιο ευαίσθητη ερωτογενής ζώνη για τον άνδρα είναι το πέος του. Όλο το στέλεχος ερεθίζεται εύκολα, αλλά η κορυφή της βαλάνου ακόμα περισσότερο, γιατί είναι πλούσια σε απολήξεις νεύρων. Όσο για το χαλινό, είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία σε όλους τους άνδρες.

Οι γλουτοί είναι μια άλλη ερωτογενής ζώνη. Στους άνδρες αρέσει να δέχονται εκεί όχι μόνο χάδια, αλλά και χτυπήματα.

-Πλούσια σε απολήξεις αισθητηρίων νεύρων είναι και η περιοχή του πρωκτού, γι’ αυτό και ερεθίζεται πολύ εύκολα με κάθε είδους χάδια.

-Στους άνδρες αρέσει να τους χαϊδεύει η σύντροφός τους με το στήθος και τις θηλές της.

Οι ερωτογενείς ζώνες στη γυναίκα

Οδηγός σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης αποκλειστικά για άνδρες.

Το πρόσωπο της γυναίκας, περιέχει πολλές ερωτογενείς ζώνες, όπως είναι οι ρίζες των μαλλιών, το μέτωπο, οι κρόταφοι, τα φρύδια και τα μάγουλα.

-Για τις περισσότερες το στόμα είναι μία από τις πιο αισθησιακές ζώνες και ερεθίζεται εύκολα, όταν δέχεται φιλιά ή χάδια με τα ακροδάχτυλα.

-Επίσης, τα σεξουαλικά χάδια σε οποιοδήποτε σημείο του κορμιού της προκαλούν συχνά ερωτικές αντιδράσεις στο στόμα, το στήθος και στα γεννητικά της όργανα.

 -Μία άλλη ερωτογενής περιοχή είναι οι λοβοί των αυτιών της, που πρέπει να χαϊδεύονται απαλά. Ορισμένες γυναίκες, ακόμα και με ένα ανεπαίσθητο άγγιγμα στο σημείο αυτό, διεγείρονται τόσο, ώστε φτάνουν ακόμα και σε οργασμό.

-Εξαιρετικά ευαίσθητος είναι και ο λαιμός, όπως άλλωστε και οι δύο πλευρές στη βάση του.

-Ένας επιδέξιος και τρυφερός εραστής μπορεί να της χαρίσει μεγάλη ηδονή διεγείροντας ερωτικά και τα μπράτσα, τις μασχάλες, τα χέρια, την πλάτη, τους γοφούς και όλη την κάτω κοιλιακή χώρα.

-Η περιοχή γύρω από τον αφαλό είναι, επίσης, πολύ ερωτική.

Σε πολλές αρέσει να τις χαϊδεύουν με τα ακροδάχτυλα, τα χείλη ή το πέος σε όλο το μήκος των ποδιών και πιο πολύ στην εσωτερική πλευρά των μηρών.

-Σεξουαλικό πεδίο είναι και τα στήθη, που παίζουν ζωτικό ρόλο στην ερωτική έκσταση. Οι θηλές ανασηκώνονται με το γλείψιμο, τα χάδια και το μασάζ, σηματοδοτώντας τη διέγερση. Ωστόσο, οι αντιδράσεις στον ερεθισμό ποικίλλουν από τη μία γυναίκα στην άλλη, και έγκειται στο ταλέντο του καλού εραστή να ανακαλύπτει τι ακριβώς αρέσει στην παρτενέρ του.

-Η πιο ερωτογενής ζώνη του γυναικείου κορμιού περιλαμβάνει το περίνεο που είναι η περιοχή δέρματος ανάμεσα στο αιδοίο και τον πρωκτό, όπου υπάρχει πυκνό δίκτυο από νευρικές απολήξεις. Αν κάποιος ακουμπήσει εκεί όλο του το χέρι, πιέζοντας δυνατά ή κάνοντας μασάζ, η γυναίκα μπορεί να διεγερθεί πάρα πολύ γρήγορα. Πλούσια σε νευρικές απολήξεις είναι επίσης τα εσωτερικά και τα εξωτερικά χείλη της περιοχής του περινέου και οι έμπειρες γυναίκες γνωρίζουν πόσο ευαίσθητα σεξουαλικά είναι. Ωστόσο, τα εσωτερικά χείλη είναι πολύ πιο ευαίσθητα από τα εξωτερικά, ιδιαίτερα αν ερεθιστούν στη μέσα επιφάνεια, κατά μήκος της σχισμής του κόλπου. Αν ενώσετε τα δύο χείλη κάνοντας με τα δάχτυλά σας δυνατό μασάζ σε όλα τα ευαίσθητα σημεία του κόλπου, ένα δυνατό κύμα ηδονής θα πλημμυρίσει τη γυναίκα. Η κλειτορίδα είναι το πιο αισθησιακό μέρος των γεννητικών της οργάνων και διεγείρεται όταν ο άνδρας τη χαϊδεύει απαλά και επιδέξια, χωρίς βιασύνη. Μεγάλη σεξουαλική απόλαυση γεννά και ο ερεθισμός της κλειτορίδας με την κεφαλή του πέους σε στύση. Όπως το στόμα, έτσι και η είσοδος του κόλπου είναι γεμάτη απολήξεις νεύρων και διεγείρεται έντονα με κάθε είδους χάδια, προπάντων από την επαφή της με το πέος. Ορισμένες γυναίκες εκστασιάζονται, όταν ο εραστής τους ερεθίζει το σημείο αυτό με τη γλώσσα ή με τα χείλη του. 
-Οι γλουτοί, μία άλλη ερωτογενής ζώνη με πολλές απολήξεις νεύρων, ερεθίζονται εύκολα με ελαφρά χτυπήματα, τρίψιμο ή χάδια.

Τις γυναίκες διεγείρει πιο πολύ η επαφή με το πέος.

Βιβλιογραφία

1.       Winkelmann RK (1959). “The erogenous zones: their nerve supply and significance”. Mayo Clin Proc 34 (2): 39–47.

2.       Schober JM, Meyer-Bahlburg HF, Dolezal C., “Self-ratings of genital anatomy, sexual sensitivity and function in men using the ‘Self-Assessment of Genital Anatomy and Sexual Function, Male’ questionnaire”, BJU Int 2009;103(8):1096-103.

3.       Sorrells ML, Snyder JL, Reiss MD, et al. Fine-touch pressure thresholds in the adult penis. BJU Int 2007;99:864-9.

4.       Taylor JR. Letter. Pediatrics News 2000;34(10):50.

5.       Taylor JR, Lockwood AP, Taylor AJ. The prepuce: specialized mucosa of the penis and its loss to circumcision. Br J Urol 1996;77:291-5.

6.       Cold, CJ; Taylor, JR. “The prepuce”. BJU Int 83 Supp 1: 34–44.

7.       Ladas, AK; Whipple, B; Perry, JD (1982). The G spot and other discoveries about human sexuality. New York: Holt, Rinehart, and Winston.

8.       Erogenous Zones: Their Nerve Supply and Significance, Winkelmann RK, Mayo Clin Proc 1959;34(2):39-47.

Τα κατάλληλα προϊόντα για τη σεξουαλική υγεία

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα προϊόντα για τη σεξουαλική υγεία

Διαβάστε, επίσης,

Κάντε συχνά σεξ

Άγχος επίδοσης και στύση

Αν είσαστε γυναίκα και τελειομανής κινδυνεύετε

Πώς να κάνετε σεξ παρά τις τόσες υποχρεώσεις

Μήπως οι υποχρεώσεις που μαζέψατε είναι πολλές;

Ελληνικές οικογένειες

Ασκήσεις για καλύτερο σεξ

Χρήσιμες πληροφορίες για το σεξ

Αυνανισμός

Αφροδισιακή διατροφή

Κάνει καλό ο αυνανισμός στις γυναίκες;

Κρουστικά κύματα για να αποκαταστήσετε τη στύση σας

Βότανο για βελτίωση της σεξουαλικής υγείας των ανδρών

Τα μυστικά για ένα πετυχημένο γάμο

Κούραση και σεξ

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΤι είναι τα ηωσινόφιλα;
Επόμενο άρθροNόσος εξ ονύχων γαλής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ