Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΙατρικά θέματαGadgetsΗλεκτρονική κάρτα υγείας

Ηλεκτρονική κάρτα υγείας

Θεωρείται ότι πρόκειται για σύγχρονο τρόπο για την αντιμετώπιση των ασθενών

 

Στην κάρτα θα υπάρχουν στοιχεία των ασθενών σχετικά με τα φάρμακα και το ιατρικό ιστορικό.

Η κάρτα υγείας θα καταγράφει κάθε κίνηση του ασθενούς στο πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας.

Η συγκεκριμένη κάρτα δεν θα είναι πιστωτική, αλλά θα είναι μια ιατρική ταυτότητα των ασφαλισμένων, αφού σε αυτήν θα καταγράφονται πληροφορίες χρήσιμες για τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ (π.χ., πότε, πού και γιατί ο ασφαλισμένος υποβλήθηκε σε μαγνητική ή αξονική τομογραφία).

Η κάρτα θα έχει μια μαγνητική πίστα, η οποία θα δίνει τόσο στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ όσο και στους γιατρούς τα στοιχεία κάθε ασθενούς. 

Η ηλεκτρονική κάρτα υγείας θα είναι μοναδική για κάθε ασθενή. Θα περιλαμβάνει ουσιαστικά όλα τα προσωπικά του δεδομένα αλλά και όλα τα αρχεία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Ο θεράπων γιατρός θα έχει πρόσβαση στο ιστορικό, τις εξετάσεις και τη θεραπευτική αγωγή του κάθε ασφαλισμένου. 

Μια τέτοια ηλεκτρονική βάση δεδομένων θα δίνει τη δυνατότητα στον θεράποντα ιατρό να έχει την άρτια παρακολούθηση του ασθενή του αλλά και στην ελληνική πολιτεία να ελέγχει τον λειτουργό υγείας στη σωστή ή μη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος.

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΝορεπινεφρίνη
Επόμενο άρθροΤι είναι τα ηωσινόφιλα;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Διατροφή για παιδιά

Διατροφή για παιδιά. Κάντε τη διατροφή των παιδιών υγιεινή μέσω της ψυχαγωγίας κι εξασφαλίστε τους μια καλή υγεία Fun Food για τα παιδιά με υγιεινές...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ