Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΦάρμακαΗ φιναστερίδη κατά του αλκοολισμού

Η φιναστερίδη κατά του αλκοολισμού

Το φάρμακο κατά της φαλάκρας θεραπεύει τον αλκοολισμό

Μερικοί άνδρες που λαμβάνουν φάρμακα κατά της φαλάκρας χάνουν και το ενδιαφέρον τους για την αλκοόλη. Εκείνοι που λαμβάνουν φιναστερίδη για να σταματήσει η πτώση  των μαλλιών τους, υποχωρεί, τείνουν να πίνουν λιγότερο αλκοόλ, μετά την έναρξη της φαρμακευτικής αγωγής.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο George Washington University, έδειξε ότι τα δύο τρίτα των ανδρών που λαμβάνουν το φάρμακο, και που έχουν εμφανίσει παρενέργειες, όπως η πτώση της  σεξουαλικής επιθυμίας, πίνουν λιγότερο. Η παρενέργεια αυτή συνεχίζεται ακόμη και μετά τη διακοπή της λήψης του φαρμάκου.

Η Finasteride μια φορά την ημέρα είναι το χάπι που αναπτύχθηκε για τη θεραπεία της ήπιας έως μέτριας  απώλειας τριχών στους άνδρες.

Σε μία κλινική μελέτη 535 ανδρών που λαμβάνουν το φάρμακο, το 99 τοις εκατό είχε ορατά αποτελέσματα – ανάπτυξης ή μη περαιτέρω απώλειας μαλλιών – μετά από δύο χρόνια. Λειτουργεί  σταματώντας τη μετατροπή της τεστοστερόνης σε διυδροτεστοστερόνη ή DHT, η οποία πιστεύεται ότι είναι η δραστική ορμόνηπου προκαλεί την απώλεια μαλλιών.

Στη μελέτη έγινανε συλλογή πληροφοριών σχετικά με το  ιστορικό των ανδρών, τη σεξουαλική λειτουργία, και την κατανάλωση αλκοόλ πριν και μετά τη λήψη finasteride.

Από τους 63 άνδρες που κατανάλωναν τουλάχιστον ένα αλκοολούχο ποτό την εβδομάδα πριν από την έναρξη finasteride, το 65 τοις εκατό σημείωσε μείωση στην κατανάλωση αλκοόλ, ακόμη και μετά τη διακοπή της λήψης finasteride. Τριάντα δύο τοις εκατό ανέφερε καμία αλλαγή στην κατανάλωση αλκοόλ, και τρία τοις εκατό ανέφερε αύξηση στην κατανάλωση αλκοόλ.

Αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει, επειδή το φάρμακο μειώνει την ικανότητα του εγκεφάλου να εκρίνει τις ορμόνες, που ονομάζονται νευροστεροειδή, οι οποίες συνδέονται με την επιθυμία για  αλκοόλη.

Προηγούμενη έρευνα έχει, επίσης, δείξει ότι η φιναστερίδη μπορεί να προκαλέσει μόνιμη, μη αναστρέψιμη, ανικανότητα, με μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, στυτική δυσλειτουργία και προβλήματα στον οργασμό.

Βιβλιογραφία

dailymail.co.uk

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συκιά

Συκιά. Τα οφέλη στην Υγεία από τη συκιά είναι πολλά και ποικίλα και πολύ σημαντικά. Η συκιά ή Συκή η καρική ή Συκή η κοινή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ