Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕξαρτήσειςΟι ρυτίδες από το κάπνισμα

Οι ρυτίδες από το κάπνισμα

Φωτογραφίες διδύμων που δείχνουν τις επιπτώσεις του καπνίσματος στο πρόσωπο

Οι καπνιστές αποκτούν ταχύτερα σακούλες κάτω από τα μάτια, αλλά και ρυτίδες γύρω από τα χείλη σε σύγκριση με τους μη καπνιστές, όπως επιβεβαιώνει μια νέα μελέτη σε ταυτόσημους δίδυμους.

Η μελέτη έγινε από ερευνητές του τμήματος Πλαστικής χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve, και έλαβαν μέρος 79 ζευγάρια διδύμων, ηλικίας από 18 και 78 ετών.  Κάθε πρόσωπο φωτογραφήθηκε από έναν επαγγελματία φωτογράφο. Οι φωτογραφίες χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη ομάδα ήταν τα 45 ζευγάρια, εκ των οποίων ο ένας από τους δυο αδελφούς κάπνιζε. Η άλλη ομάδα αποτελούνταν από τους καπνιστές, αλλά σε κάθε ζευγάρι, ο ένας από τους διδύμους, κάπνιζε τουλάχιστον πέντε χρόνια περισσότερο από τον άλλον.

Στη συνέχεια οι ερευνητές έδειξαν αυτές τις φωτογραφίες σε τρεις εκπαιδευμένους κριτές και στη συνέχεια τους ζήτησαν να εκτιμήσουν τις ρυτίδες του κάθε ατόμου και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Όπως φάνηκε, οι καπνιστές έτειναν να έχουν περισσότερες ρυτίδες και άλλα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο. Βέβαια οι διαφορές αυτές ήταν συχνά μικρές. Για παράδειγμα σε κλίμακα από το 0 ως το 3 – όπου 0 μεταφραζόταν σε καθόλου ρυτίδες και 3 πολλές ρυτίδες – οι ρυτίδες στο επάνω μέρος του βλεφάρου βαθμολογήθηκαν με 1,56 στους καπνιστές και 1,51 στους μη καπνιστές. Το διπλοσάγονο βαθμολογήθηκε με 1 στους καπνιστές και 0,93 στους μη καπνιστές κατά μέσο όρο. Δεν εμφανίστηκαν διαφορές σε ό,τι αφορούσε το πόδι της χήνας (η περιοχή στις εξωτερικές άκρες των ματιών όπου παρουσιάζονται συχνά πολύ νωρίς ρυτίδες), αλλά και το μέτωπο.

Από τα υπόλοιπα 34 ζεύγη διδύμων, ο ένας κάπνιζε επί 13 περισσότερα χρόνια κατά μέσο όρο σε σύγκριση με τον άλλον. Η σύγκριση έδειξε ότι εκείνοι που κάπνιζαν για περισσότερα χρόνια εμφάνιζαν πιο έντονες σακούλες κάτω από τα μάτια και περισσότερες ρυτίδες γύρω από τα χείλη, σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο «Plastic and Reconstructive Surgery».

Η μελέτη αυτή επιβεβαιώνει ότι ένας γιατρός μπορεί να αναγνωρίσει έναν καπνιστή εξαιτίας των αλλαγών που ‘αποτυπώνονται’ στο δέρμα του προσώπου του λόγω του καπνίσματος.

Οι παρακάτω φωτογραφίες από το περιοδικό Journal Of The American Society Of Plastic Surgeons δείχνουν τις επιπτώσεις του καπνίσματος, με σύγκριση ταυτόσημων διδύμων, όπου ό ένας δίδυμος είναι καπνιστής, και ο άλλος δεν είναι ή ο άλλος καπνίζει λιγότερα χρόνια.

Το emedi είναι σίγουρο πως κι εσείς μπορείτε να βρείτε ποιός είναι ο καπνιστής

H Μη-Καπνίστρια δίδυμη βρίσκεται στα αριστερά.

Ο δίδυμος δεξιά καπνίζει 14 χρόνια περισσότερο από το δίδυμο στα αριστερά.

Εμφανώς φαίνεται ότι η δεξιά δίδυμη είναι η καπνίστρια.

Η δίδυμη στα αριστερά καπνίζει 17 χρόνια περισσότερο από ό, τι η δίδυμη στα δεξιά.

Συμπέρασμα: Για ένα πρόσωπο πιο σέξι, σταματήστε το κάπνισμα.

Παραγγείλετε τον αποτελεσματικότερο ορό αντιγήρανσης EMEDI BIO πατώντας εδώ!!!

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συκιά

Συκιά. Τα οφέλη στην Υγεία από τη συκιά είναι πολλά και ποικίλα και πολύ σημαντικά. Η συκιά ή Συκή η καρική ή Συκή η κοινή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ