Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΣεξ και υγείαΗ επιστήμη του πρώτου φιλιού

Η επιστήμη του πρώτου φιλιού

Το πρώτο ρομαντικό φιλί μένει ανεξίτηλο στη μνήμη για ολόκληρη τη ζωή

 

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι πρόκειται για μια ανάμνηση πιο έντονη ακόμη και από την πρώτη σεξουαλική πράξη!

Οι περισσότεροι μπορούν να θυμηθούν το 90% των λεπτομερειών που αφορούσαν το πρώτο ερωτικό φιλί που έδωσαν στη ζωή τους.

Γενικά, θα λέγαμε ότι τα κορίτσια εκτιμούν περισσότερο από τους άνδρες ένα ερωτικό φιλί, αν και τελικώς αναφέρουν ότι ικανοποιούνται λιγότερο από όσο φαντάζονταν από την ίδια την πράξη.

Τα αγόρια θεωρούν το φιλί ως ένα μέσο για να φθάσουν στον απώτερο στόχο που δεν είναι άλλος από το σεξ. Αυτά επιβεβαιώθηκαν από πείραμα στο οποίο καταγραφόταν η εγκεφαλική δραστηριότητα αγοριών και κοριτσιών, καθώς και ανδρών και γυναικών, ενώ εκείνοι έβλεπαν εικόνες στις οποίες ζευγάρια φιλιούνταν. 

Τα κορίτσια και οι γυναίκες, γενικά, πολλές φορές φάνηκε να επενδύουν περισσότερο απ’  ό,τι πρέπει για τη συνέχεια μιας σχέσης σε ένα φιλί, με αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα επικοινωνίας με τα αγόρια και τους άνδρες.

Τα αγόρια και οι άνδρες πάλι ήταν πιο επιθετικοί στο φιλί, προσπαθώντας να περάσουν μεγαλύτερες δόσεις τεστοστερόνης στη σύντροφό τους.

Όταν η τεστοστερόνη περνά στη γυναίκα μέσω μικρότερων σε διάρκεια αλλά συχνότερων φιλιών, παραμένει για μεγαλύτερο διάστημα στον οργανισμό, κάνοντας τη γυναίκα να ερωτεύεται πιο έντονα τον άνδρα, κάτι που δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ενθουσιάζει εξίσου και τον παρτενέρ της στο φιλί. 

Βιβλιογραφία

Σέρι Κίρσενμπαουμ:«Τhe Science of Κissing: What Οur Lips Αre Τelling Us

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Εκπαίδευση ασθενών με αυτισμό

Εκπαίδευση ασθενών με αυτισμό. Διευκολύνετε και βοηθήστε τα άτομα με τα άτομα με Αυτισμό Η Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος είναι οι δυσκολίες σε άτομα τα οποία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ