Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΨυχολογίαΕίναι η αλαζονεία η μεγαλύτερη απρέπεια;

Είναι η αλαζονεία η μεγαλύτερη απρέπεια;

Όποιος είναι αλαζόνας, υπερτιμά τον εαυτό του

 

Έχει την τάση να προβάλλει και να αγαπά τον εαυτό του.

Ο ατομισμός, η έπαρση, η υπεροψία είναι αποχρώσεις του αλαζόνα. Όλους τους άλλους τους θεωρεί κατώτερους, τους χρησιμοποιεί για τους σκοπούς του και τους ταπεινώνει. Ειρωνεύεται τους πάντες και υποτιμά τους άλλους. Είναι εγωιστής και υπερόπτης, ατομικιστής κι έχει κακώς υπερβολική αυτοπεποίθηση.

Αν θέλετε να απαλλαχθείτε από την αλαζονεία αφιερώστε κάποιες ημέρες την εβδομάδα στον εθελοντισμό. Έτσι θα μάθετε να εμπιστεύεστε τους άλλους και να μοιράζεστε τα συναισθήματά σας και τα ψυχικά σας αποθέματα.

Όμως η αυτοεκτίμηση και η θετική άποψη για το άτομό μας είναι χρήσιμη σε πολλούς τομείς της ζωής μας, όπως στον επαγγελματικό μας τομέα. Είμαστε αισιόδοξοι και επικεντρωνόμαστε στα θετικά σημεία του χαρακτήρα μας. Και αυτό μας δίνει επιπλέον κίνητρο για βελτίωση.

Σε αυτή την χώρα, βέβαια, καθένας που κουβαλάει κι ένα αξίωμα, είναι αλαζόνας, θεωρεί αυτονόητο ότι μπορεί να κάνει ότι του κατέβει, πως αυτή η έρμη χώρα είναι το τσιφλίκι του…

Ας ασχοληθεί λοιπόν με τον εθελοντισμό, έτσι για αποθεραπεία… κρατώντας την θετική άποψη για τον εαυτό του.

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συκιά

Συκιά. Τα οφέλη στην Υγεία από τη συκιά είναι πολλά και ποικίλα και πολύ σημαντικά. Η συκιά ή Συκή η καρική ή Συκή η κοινή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ