Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΓηριατρικήΣυμπληρώματα γλουταθειόνης

Συμπληρώματα γλουταθειόνης

Συμπληρώματα γλουταθειόνης. Σημαντικές πληροφορίες για τα συμπληρώματα διατροφής με γλουταθειόνη και τι πρέπει να προσέχετε.

Αν σας ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσετε συμπληρώματα γλουταθειόνης για τη θεραπεία μιας ιατρικής κατάστασης ή απλώς για τη διατήρηση καλής υγείας, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα προϊόν που θα λειτουργήσει σωστά.

Δυστυχώς, υπάρχουν μια σειρά από προϊόντα στην αγορά που δε λειτουργούν σωστά. Από την άλλη πλευρά, ορισμένα άλλα συμπληρώματα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες εάν δε χρησιμοποιηθούν σωστά.

Σήμερα, όλοι γνωρίζουν ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε  συμπληρώματα διατροφής πρόδρομων μορφών γλουταθειόνης, αντί για αυτά που παρέχουν απλά το ίδιο το μόριο. 
Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε ένα συμπλήρωμα που θα σας δώσει όλες τις πρόδρομες ουσίες, καθώς και τους σημαντικούς  συμπαράγοντες, όπως το σελήνιο, καθώς και ορισμένες από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα συμπλήρωμα που να περιέχει τις βιταμίνες αυτές, είναι καλύτερο να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να τις πάρετε από κάποια άλλη πηγή.
Μερικοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ενέσεις γλουταθειόνης. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε αν θελήσετε να τις δοκιμάσετε να κάνετε  χρήση αυτών που απαιτούν όσο το δυνατόν λιγότερες χορηγήσεις την ημέρα.
Εκτός από τη χρήση της γλουταθειόνης σε χάπια και ενέσεις, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να πάρετε κάποια άλλα είδη  συμπληρωμάτων. Για παράδειγμα, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος θα διεγείρει την παραγωγή της γλουταθειόνης. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια φόρμα που θα απορροφάται εύκολα από το σώμα σας. Μπορείτε, επίσης, να θελήσετε να δοκιμάσετε γάλα γαϊδουράγκαθου για την τόνωση της σύνθεσης γλουταθειόνης.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τα συμπληρώματα από έναν αξιόπιστο προμηθευτή. Επιπλέον, αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ενέσεις γλουταθειόνης, θα χρειαστείτε, επίσης, μια ασφαλή προμήθεια για τις σύριγγες μιας χρήσης.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η αύξηση των ενδοκυτταρικών επιπέδων της γλουταθειόνης θα είναι επωφελής. Δυστυχώς, η επίτευξη αυτού του στόχου δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται. Κατά την επιλογή των συμπληρωμάτων της γλουταθειόνης, θα πρέπει να εξετάσετε  πώς θα χορηγούνται, καθώς και να μάθετε αν θα λειτουργούν πραγματικά. Ακόμα κι αν αυτή η διαδικασία μπορεί να σας πάρει κάποιο χρόνο, θα πρέπει να βρείτε μια λύση που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε όλα τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που συνδέονται με την αύξηση του ποσού της γλουταθειόνης στο σώμα σας. 
Επιστημονικά, έχει αποδειχθεί ότι η γλουταθειόνη:
  • Συμβάλλει στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Αναζωογονεί και ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα στους ηλικιωμένους και τους ασθενείς.
  • Προστατεύει από τον καρκίνο.
  • Προφυλάσσει τους πνεύμονες από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, γι’ αυτό και προφυλάσσει από τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια.
  • Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται από τα κορεσμένα λίπη.
  • Αποτρέπει την οξείδωση της χοληστερόλης του αίματος και τη μετατροπή της σε τοξική μορφή.
  • Συμβάλλει στη θεραπεία του διαβήτη τύπου ΙΙ.
  • Συμβάλλει στην αποτροπή της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας του οφθαλμού που προκαλείται με την πάροδο του χρόνου.
  • Προστατεύει από τις καρδιοαγγειακές παθήσεις.

Πολλές ασθένειες οφείλονται σε μια ανισορροπία μεταξύ του ρυθμού παραγωγής οξειδωτικών (ελεύθερες ρίζες) και της δραστηριότητας των κυτταρικών αντιοξειδωτικών συστημάτων. Η γλουταθειόνη παίζει κεντρικό ρόλο στην αντιοξειδωτική άμυνα και στη ρύθμιση των οδών που εμπλέκονται στην κυτταρική ομοιόσταση, όχι μόνο ως αποτοξινωτικό ενδογενών και εξωγενών ενώσεων, αλλά και μέσω της συμμετοχής της σε διαδικασίες που σχετίζονται με τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, την απόπτωση, τη γονιδιακή έκφραση, τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και τον μεταβολισμό κυτταρικών ενώσεων. Οι διαταραχές στην ομοιόσταση της γλουταθειόνης σχετίζονται με την αιτιολογία και/ή την εξέλιξη μιας ποικιλίας ασθενειών εκτός από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, η κυστική ίνωση, η νόσος του Parkinson, καθώς και φλεγμονώδεις, ανοσολογικές, μεταβολικές και νευροεκφυλιστικές ασθένειες, μεταξύ άλλων. Όλες αυτές οι παθολογίες μοιράζονται μια μείωση στη δεξαμενή γλουταθειόνης που, συνήθως, ταυτίζεται με την αύξηση της παραγωγής ROS ή Reactive Oxygen Species ή αντιδραστικά είδη οξυγόνου και RNS ή Reactive Nitrogen Species ή αντιδραστικά είδη αζώτου. Είναι γνωστό ότι τα ROS διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση πολλών βιολογικών διεργασιών όπως η ανάπτυξη, η απόκριση σε βιοτικές και περιβαλλοντικές πιέσεις και ο προγραμματισμένος κυτταρικός θάνατος. Ο όρος αντιδραστικά είδη αζώτου (RNS) περιλαμβάνει ρίζες όπως το μονοξείδιο του αζώτου (NO) και το διοξείδιο του αζώτου. Μια άλλη πτυχή που πρέπει να τονιστεί είναι η σημασία του μεταβολισμού, της κυτταρικής κατανομής και της μεταφοράς της εν λόγω θειόλης. Οι μεταφορείς γλουταθειόνης ή GSH ή glutathione είναι υψίστης σημασίας γιατί ελαχιστοποιούν τις διακυμάνσεις στις συγκεντρώσεις της, καθώς και στην οξειδοαναγωγική κατάστασή της, στα διάφορα κυτταρικά διαμερίσματα.
Από την άλλη πλευρά, είναι γνωστό ότι η ανεπάρκεια γλουταθειόνης συμβάλλει στο οξειδωτικό στρες και παίζει σημαντικό ρόλο στη γήρανση, καθώς και στην παθογένεση διαφόρων καρδιαγγειακών παθήσεων. Τα άτομα με μειωμένα επίπεδα GSH στο πλάσμα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο και για νόσο των μικρών εγκεφαλικών αγγείων ή αγγειακή άνοια.

Η μεσογειακή διατροφή συσχετίζεται θετικά με υψηλότερα επίπεδα GSH στο πλάσμα και μικρότερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής με γλουταθειόνη

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής με γλουταθειόνη

Βιβλιογραφία

glutathione.bestofresults.com

Διαβάστε περισσότερα

Γλουταθειόνη

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο βενζόη

Αιθέριο έλαιο βενζόη. Τα οφέλη από το αιθέριο έλαιο βενζόης ή μοσχολίβανου στην υγεία και οι εφαρμογές της στην ιατρική Αιθέριο έλαιο βενζόη ή μοσχολίβανο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ