Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Θεραπευτικά θερμόλουτρα

Τα θεραπευτικά θερμόλουτρα  είναι κατάλληλα για την θεραπεία των διαταραχών περιόδου και της υπογονιμότητας

 

Το θερμόλουτρο είναι πολύ αποτελεσματική μέθοδος για ανάκτηση της υγείας και της ζωτικότητας του αναπαραγωγικού συστήματος και του ουρογεννητικού συστήματος.

Τα θεραπευτικά θερμόλουτρα  είναι κατάλληλα για την θεραπεία των διαταραχών περιόδου και της υπογονιμότητας. Επίσης, τα θερμόλουτρα βοηθούν στην τόνωση της πυελικής περιοχής και έτσι στην βελτίωση της σεξουαλικής ζωής. Βοηθούν στην καταπολέμηση της ακράτειας και στην τόνωση των μυών της πυέλου και στην σύσφιξη του κόλπου.

Μπορείτε να το εφαρμόσετε σε μηνιαία βάση ως τονωτική θεραπεία ή να το εφαρμόζετε τακτικά ως μέρος ενός συγκεκριμένου θεραπευτικού προγράμματος.

Η εφαρμογή καυτού και κρύου νερού εναλλάξ, επιτρέπει την καλή κυκλοφορία του αίματος και βοηθάει στην απελευθέρωση ενέργειας, ενώ παράλληλα γυμνάζονται οι μυς της πυέλου.

Το θερμόλουτρο

-Τοποθετήστε δύο μεγάλες λεκάνες στην μπανιέρα.

-Γεμίστε τη μία λεκάνη με πολύ κρύο ή ακόμα και παγωμένο νερό και την άλλη με καυτό τσάι βοτάνων (χαμομήλι, σμέουρο, σύμφυτο).

-Καθίστε πρώτα μέσα στη λεκάνη με το καυτό τσάι. Είναι σημαντικό το τσάι να είναι πολύ ζεστό, χωρίς όμως να προκαλεί δυσφορία. Μείνετε εκεί για 5 λεπτά περίπου.

-Στη συνέχεια, καθίστε γρήγορα μέσα στη λεκάνη  με το κρύο νερό. Μείνετε εκεί για 3 λεπτά.

-Επαναλάβετε την διαδικασία τουλάχιστον 5 φορές.

Βιβλιογραφία

Βότανα για γυναίκες,  Agatha Moore, Εκδ. Evripos

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πένες αλά κρεμ

Πένες αλά κρεμ. Οι πένες αλά κρεμ είναι ένα νόστιμο πιάτο κι έχει πολλά οφέλη για την υγεία Πένες αλά κρεμ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ: Το κοτόπουλο, το οποίο ανήκει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ