Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Θερμική νευρόλυση

Η θερμική νευρόλυση μπορεί να αποτελέσει λύση για όσους δε θέλουν να χειρουργηθούν και υποφέρουν από πόνους στη σπονδυλική στήλη.

Ολοένα και περισσότεροι ασθενείς με παθήσεις στη σπονδυλική στήλη, στον αυχένα, στη ράχη, στον ώμο και στη μέση, δε θέλουν να χειρουργηθούν, επειδή φοβούνται κι επειδή το ανοιχτό χειρουργείο σχετίζεται με πολλές επιπλοκές.

Πολλές φορές, βοηθά η συντηρητική θεραπεία με φάρμακα, φυσικοθεραπεία, βότανα, χειροπρακτική, ομοιοπαθητική και απομακρύνονται τα συμπτώματα, για άλλοτε άλλο χρονικό διάστημα.

Η συντηρητική θερπεία αποδίδει άριστα όταν θεραπεύει την αιτία των συμπτωμάτων.

Όταν, όμως δεν μπορεί να θεραπεύσει την αιτία τότε πρόκειται για ανατομικές ανωμαλίες…

Η μικροεπεμβατική χειρουργική αντί της ανοιχτής χειρουργικής έρχεται τότε να δώσει την λύση στο πρόβλημα.

Μια μικροεπεμβατική χειρουργική στη σπονδυλική στήλη είναι και η θερμική νευρόλυση που πραγματοποιείται με μακριές και λεπτές βελόνες- ηλεκτρόδια με τις οποίες εντοπίζονται συγκεκριμένα μικρά αισθητικά νεύρα που μεταφέρουν την αίσθηση του πόνου, κυρίως, από τις οπίσθιες σπονδυλικές αρθρώσεις.

Τα συγκεκριμένα νεύρα αδρανοποιούνται μόνιμα ή για μεγάλο χρονικό διάστημα στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η μόνιμη επιδιόρθωση των βλαβών που υπάρχουν στις οπίσθιες σπονδυλικές αρθρώσεις, με άλλο τρόπο.

Η μέθοδος γίνεται αποκλειστικά με τοπική αναισθησία μόνο στο δέρμα και προϋποθέτει και τη συνεργασία του ασθενή για τον εντοπισμό των συγκεκριμένων νεύρων.

Η κλειστή μικροεπεμβατική θερμική νευρόλυση των οπίσθιων σπονδυλικών αρθρώσεων χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις επίμονης ραχιαλγίας ή οσφυαλγίας οι οποίες οφείλονται, κυρίως, σε σύνδρομα αστάθειας που δεν ανταποκρίνονται σε συντηρητική θεραπεία ή σε άτομα που δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική θεραπεία.

Η μικροεπεμβατική θερμική νευρόλυση γίνεται με ημερήσια νοσηλεία στη βραχεία νοσηλεία και έξοδο αυθημερόν.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για το νευρικό σύστημα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για το νευρικό σύστημα

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BD%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8C%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7-1024x576.jpg

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε επίσης,

Συμβουλευτείτε την EMEDI για να μην πονάτε

Όλοι οι τρόποι για να θεραπεύσετε τον πόνο στη μέση

Νευροεμβιομηχανική

Λαπαροσκοπική σπονδυλοδεσία από Έλληνες γιατρούς

Αντιφλεγμονώδης κρέμα για το αυχενικό σύνδρομο

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος. Οι πιο συχνές είναι η υπερπλασία προστάτη, η προστατίτιδα και ο καρκίνος προστάτη Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ