Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΆσκηση και σπορΚάψτε θερμίδες έξυπνα

Κάψτε θερμίδες έξυπνα

Κάψτε θερμίδες έξυπνα. Κάψτε θερμίδες εύκολα και αποτελεσματικά ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας σκάλες και καταναλώστε ενέργεια

Κάψτε θερμίδες  ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας σκάλες.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Roehampton στο Λονδίνο διαπίστωσαν ότι κάποιος που ανέβει μια σκάλα και το κάνει «πηδώντας» κάθε φορά δυο σκαλιά καταναλώνει περισσότερη ενέργεια μόνο στην αρχή, ενώ αν την ανέβει σκαλί-σκαλί τελικά καίει περισσότερες θερμίδες.

Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι αν κάποιος ανέβει μια σκάλα 15 μέτρων και σε κάθε βήμα περνάει δύο σκαλιά κατά μέσο όρο θα κάψει 260 θερμίδες. Αν όμως ανέβει τη σκάλα των 15 μέτρων σκαλί-σκαλί θα κάψει κατά μέσο όρο 302 θερμίδες.

Μια εξήγηση για τη μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας όταν ανεβαίνοντας τα σκαλιά ένα-ένα είναι μια διαδικασία που διαρκεί περισσότερο χρόνο.

Μπορείτε να κάψετε θερμίδες ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας σκάλες. Μπορούν να καούν 0,17 θερμίδες ανά σκάλα που ανεβαίνετε και 0,05 θερμίδες ανά σκάλα που κατεβαίνετε. 12 σκαλοπάτια οπότε καίτε μεταξύ 2,5 και 5 θερμίδες.

Το πρώτο όφελος από το να ανεβοκατεβαίνουμε σκάλες είναι η καύση θερμίδων. Βασικά, κάθε άσκηση μπορεί να κάψει θερμίδες και σωματικό λίπος.

Οι θερμίδες που καίγονται είναι 175 έως 275 θερμίδες την ώρα (ανάλογα με το σωματικό βάρος). Όταν κάνετε δραστηριότητες στις σκάλες, οι θερμίδες του σώματος που καίγονται μπορούν να φθάσουν τις 530 έως 830 θερμίδες την ώρα. Φυσικά, αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δραστηριότητα για όσους από εσάς θέλετε να χάσετε βάρος.

Στο τέλος, ο αριθμός των θερμίδων και του λίπους που καίγεται θα αυξηθεί εάν κάνετε γυμναστική ανεβοκατεβαίνοντας γρήγορα τις σκάλες και κάνετε πολλά βήματα.

Επιπλέον, ανεβοκατεβαίνοντας σκάλες θα αυξήσει το μεταβολισμό που στη συνέχεια θα κάψει όλες τις θερμίδες. Τα οφέλη από το να ανεβοκατεβαίνετε σκάλες για αυτή τη δίαιτα θα σας κάνουν να χάσετε βάρος αργά μαζί με την καύση θερμίδων.

Ίσως, υπεισέρχονται και παράγοντες της εμβιομηχανικής. Το να ανεβαίνει κάποιος ένα σκαλί κάθε φορά, ίσως, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του ρυθμού συστολής των μυών, κάτι που με τη σειρά του αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας.

Βιβλιογραφία

Halsey LG, Watkins DAR, Duggan BM (2012) The Energy Expenditure of Stair Climbing One Step and Two Steps at a Time: Estimations from Measures of Heart Rate. PLoS ONE 7(12): e51213.

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για απώλεια βάρους

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για απώλεια βάρους

Διαβάστε, επίσης,

Γυμναστική με στέπερ

Χρησιμοποιείτε τη σκάλα για καλή υγεία

Κόλπα για να ελαττώσετε τις θερμίδες της ημέρας

Εσείς πόσο δραστήριοι είστε;

Λίγα λεπτά αρκούν για την υγεία

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο βενζόη

Αιθέριο έλαιο βενζόη. Τα οφέλη από το αιθέριο έλαιο βενζόης ή μοσχολίβανου στην υγεία και οι εφαρμογές της στην ιατρική Αιθέριο έλαιο βενζόη ή μοσχολίβανο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ