Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΓηριατρικήΠώς η οικονομική κρίση προκαλεί άνοια

Πώς η οικονομική κρίση προκαλεί άνοια

Πώς η οικονομική κρίση προκαλεί άνοια. Είναι αλήθεια πως τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η πρόωρη συνταξιοδότηση προκαλούν άνοια
Είναι ευρέως γνωστό ότι το έντονο στρες πυροδοτεί την άνοια.
Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η πρόωρη συνταξιοδότηση μπορούν να βοηθήσουν στην εμφάνιση άνοιας σε ποσοστό που φθάνει το 80%.
Σε μεγαλύτερες ηλικίες τα στρεσογόνα ερεθίσματα ξεπερνιούνται πιο δύσκολα. Ιδιαίτερα, τώρα, που καθημερινά αγωνιζόμαστε για να επιβιώσουμε τα πράγματα είναι πιο επικίνδυνα.
Αν υπάρχει και το γονίδιο οι πιθανότητες για άνοια είναι πολύ μεγάλες σε συνδυασμό με την κατάθλιψη που μας έχει δημιουργήσει η δύσκολη αρένα της ζωής.
Η λύση είναι να παραμένουμε απαθείς και να μη στενοχωριόμαστε, γιατί μόνο έτσι θα διατηρήσουμε τον εγκέφαλό μας σε καλή κατάσταση.
Η ηλικία και τα γονίδια, δυστυχώς προς το παρόν δεν μπορούν να αλλάξουν, αν και με μια πρόσφατη ανακάλυψη 11 γονίδια ευθύνονται για τη νόσο Alzheimer  τα οποία θα οδηγήσουν σε νέα πιο αποτελεσματικά θεραπευτικά μονοπάτια.
Υπάρχουν όμως άλλοι παράγοντες, όπως το κάπνισμα, η αυξημένη αρτηριακή πίεση, η παχυσαρκία, η διατροφή και η σωματική και νοητική άσκηση, στους οποίους μπορούμε να παρέμβουμε για να προφυλαχθούμε από τη νόσο Alzheimer.
Η έγκαιρη διάγνωση άνοιας μπορεί να γίνει με μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου και ανάλυση των πρωτεϊνών του εγκεφαλονωτιαίου υγρού σε όσους έχουν ήπια νοητική διαταραχή.

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την άνοια

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την άνοια

Διαβάστε, επίσης

Άνοια με σωμάτια Lewy

Μετωποκροταφική άνοια

Άνοια

Πώς η κατάθλιψη συνδέεται με την άνοια

Πώς η μουσική και ο διαλογισμός προστατεύουν από την άνοια

Τα αυγά βελτιώνουν και θεραπεύουν την άνοια

Ομάδα αίματος και άνοια

Τα δύσκολα επαγγέλματα κάνουν πρόληψη άνοιας

Πώς τα αντιυπερτασικά προστατεύουν από την άνοια

Πώς τα επιτραπέζια παιχνίδια βοηθούν στην άνοια

Τα ηρεμιστικά προκαλούν άνοια

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο βενζόη

Αιθέριο έλαιο βενζόη. Τα οφέλη από το αιθέριο έλαιο βενζόης ή μοσχολίβανου στην υγεία και οι εφαρμογές της στην ιατρική Αιθέριο έλαιο βενζόη ή μοσχολίβανο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ