Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΟγκολογίαH διατροφή για την πρόληψη καρκίνου του στόματος

H διατροφή για την πρόληψη καρκίνου του στόματος

Καρκίνος στοματικής κοιλότητας και διατροφή

 

Η συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου στοματικής κοιλότητας αυξάνεται με την μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, ιδίως δε από καπνιστές.

Αυξάνουν, επίσης, τον κίνδυνο το έλλειμμα σιδήρου, όπως η σιδηροπενική αναιμία και η έλλειψη βιταμινών A & C.

Η επαρκής πρόσληψη καροτενίων και βιταμίνης C ελαττώνουν τον κίνδυνο.

Καροτένια ανευρίσκονται, κυρίως, στα χόρτα, φυλλώδη σκούρου πράσινου χρώματος λαχανικά, όπως σπανάκι, μπρόκολο, μαρούλι  και λάχανο, καθώς και σε λαχανικά και φρούτα με κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα, όπως καρότο, κολοκύθα, γλυκοπατάτα, βερίκοκα και μάνγκο.

Διαβάστε, επίσης,

Καρκίνος της γλώσσας

Καρκίνος κεφαλής και τραχήλου

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιμορραγία από το αυτί

Αιμορραγία από το αυτί. Εάν το αυτί σας αρχίσει να αιμορραγεί, μπορεί να είναι ανησυχητικό. Εάν το αυτί σας αιμορραγεί, η αιμορραγία αυτή μπορεί να...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ