H διατροφή για την πρόληψη καρκίνου του στόματος. Ο καρκίνος στοματικής κοιλότητας προλαμβάνεται και θεραπεύεται με τη διατροφή
Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD
Η συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου στοματικής κοιλότητας αυξάνεται με την μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, ιδίως, δε, από καπνιστές.
Αυξάνουν, επίσης, τον κίνδυνο το έλλειμμα σιδήρου, όπως η σιδηροπενική αναιμία και η έλλειψη βιταμινών A & C.
Η επαρκής πρόσληψη καροτενίων και βιταμίνης C ελαττώνουν τον κίνδυνο.
Καροτένια ανευρίσκονται, κυρίως, στα χόρτα, φυλλώδη σκούρου πράσινου χρώματος λαχανικά, όπως σπανάκι, μπρόκολο, μαρούλι και λάχανο, καθώς και σε λαχανικά και φρούτα με κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα, όπως καρότο, κολοκύθα, γλυκοπατάτα, βερίκοκα και μάνγκο.
Η διατροφή μπορεί να παίξει ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου του στόματος. Η επιλογή λαχανικών και φρούτων για να γεμίσετε το πιάτο σας έχει βρεθεί ότι συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου. Επιλέξτε συγκεκριμένα λαχανικά και φρούτα που περιέχουν καροτενοειδή – κόκκινα, πορτοκαλί και πράσινα φρούτα και λαχανικά.
Πρέπει να αλλάξει η θεραπεία του καρκίνου του στόματος
Να προτιμάτε τις φυσικές θεραπείες για τον καρκίνο του στόματος, σύμφωνα με το Μοριακό Προφίλ του Όγκου
Η ζωή είναι πολύτιμη.
Η ζωή είναι δική σας. Πάρτε την στα χέρια σας!
Το μοριακό προφίλ του όγκου είναι απαραίτητο και χρήσιμο εργαλείο για τη θεραπευτική σας απόφαση.
Ζητείστε την εξέταση πριν κάνετε οποιαδήποτε θεραπεία. Η ζωή σας είναι πολύτιμη.
Ζητήστε από την EMEDI πληροφορίες για το μοριακό προφίλ του όγκου.


Γράφει η
Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά
Ειδικός Παθολόγος- Ογκολόγος, MD, PhD
Διαβάστε περισσότερα για την Σάββη Μάλλιου Κριαρά
Εμπιστευθείτε τους διατροφικούς συμβούλους της EMEDI
Εμπιστευθείτε το ογκολογικό συμβούλιο της EMEDI
Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τον καρκίνο του στόματος
Πατήστε, εδώ, τα κατάλληλα συμπληρώματα για τον καρκίνο του στόματος
Διαβάστε, επίσης,