Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςAntistress ΘεραπείεςΠώς θεραπεύει το κόκκινο χρώμα

Πώς θεραπεύει το κόκκινο χρώμα

Πώς θεραπεύει το κόκκινο χρώμα. Το κόκκινο χρώμα και οι θεραπευτικές του ιδιότητες στη σωματική και ψυχική μας υγεία είναι πολλές

Τα χρώματα ασκούν καταλυτική επιρροή στη διάθεσή μας…

Οι ερευνητές προσπαθούν να ανακαλύψουν και να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη των χρωμάτων και έχουν αναπτύξει θεραπείες που βασίζονται σε αυτή.


Κόκκινο χρώμα στο σπίτι 

Δεν προτείνεται. Αν και είναι τέλειο, γιατί χαρίζει ενέργεια.


Κόκκινο χρώμα και marketing

Στο marketing το κόκκινο χρώμα ξυπνά τις αισθήσεις. Στο αίσθημα της πείνας στοχεύουν εστιατόρια και καταστήματα γρήγορου φαγητού βάφοντας τους τοίχους τους κόκκινους. εταιρείες που έχουν επιλέξει το κόκκινο χρώμα είναι: Coca-Cola, McDonald’s, Goody’s, Kellogg’s, ΙΟΝ.


Φωτοθεραπεία με κόκκινο χρώμα

Τη διαδικασία της επούλωσης τραυμάτων επιταχύνει το κόκκινο φως, σύμφωνα με ευρήματα κινέζων ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Γιάο Τονγκ, στη Σανγκάη. Σε δοκιμή των ειδικών φάνηκε ότι τα τραύματα ασθενών που υποβάλλονταν καθημερινά σε 30λεπτη φωτοθεραπεία υπό μορφή LED επουλώνονταν κατά μέσον όρο δύο ημέρες νωρίτερα συγκριτικά με εκείνα άλλων ασθενών που δεν ακολουθούσαν την ίδια θεραπεία. Σύμφωνα, με τους ίδιους, η έκθεση στο φως ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και συνεπώς τη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στην περιοχή της πληγής – στοιχεία απαραίτητα για την επούλωσή της. Πιστεύεται ακόμη ότι ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου.


Κόκκινο  χρώμα και προσωπικότητα

Το χρώμα του πάθους και της έντασης δηλώνει την έντονη διάθεση για ζωή και δημιουργία. Ενισχύει τη ζωτικότητα και υπόσχεται να σας κάνει να ξεχάσετε τη λέξη πλήξη. Επειδή, όμως, ερεθίζει τα… τεντωμένα νεύρα, καλό θα είναι να το αποφύγετε όταν είστε θυμωμένοι, ενώ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε άφοβα για να ζητήσετε αύξηση, επειδή θα σας δώσει κουράγιο, αλλά και να δηλώσετε την έντονα ερωτική σας διάθεση απέναντι σε κάποιον που δεν έχει ακόμη… λάβει το μήνυμα.
Άνθρωποι που το προτιμούν χαρακτηρίζονται από: πάθος, σεξουαλικότητα, ενεργητικότητα, αυθορμητισμό, διέγερση, επιθετικότητα, δύναμη, κίνδυνο, φιλοδοξία, επαναστατικότητα.
Άνθρωποι που το αποφεύγουν χαρακτηρίζονται από: υπερβολική ενεργητικότητα και αυθορμητισμό, κυκλοθυμία, εγωκεντρισμό, ή έχουν έντονο πρόβλημα να συναναστραφούν με ανθρώπους που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Δεν αποκλείεται να έχουν φοβίες που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αντιμετωπίσουν και να απορρίπτουν την ίδια τους την δυναμικότητα.


Το κόκκινο χρώμα σα σύμβολο

Το σύμβολο του πυρός, της οργής, του θυμού, της δύναμης, της ενεργητικότητας διεγείρει τις αισθήσεις και τα πάθη.
Στην αρνητική του όψη διεγείρει το φόβο, προκαλεί ανεξέλεγκτο πάθος, λαγνεία και υπερβολική οργή.


Θεραπευτικές δυνάμεις του κόκκινου χρώματος

Ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος, δίνει ενέργεια, δρα κατά της αναιμίας, παράλυσης, κακής κυκλοφορίας του αίματος, εξαλείφει την κόπωση, την αδράνεια, το κρυολόγημα. Προκαλεί σωματική και διανοητική εγρήγορση και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η θεραπεία με κόκκινο φως λειτουργεί ενεργοποιώντας τα μιτοχόνδριά σας.

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα για την υγεία σας

Διαβάστε, επίσης,

Πώς θεραπεύει το κίτρινο χρώμα

Φωτοθεραπεία με χρώματα

Φωτιά στα κόκκινα

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος. Οι πιο συχνές είναι η υπερπλασία προστάτη, η προστατίτιδα και ο καρκίνος προστάτη Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ