Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΓιατί μερικά σκυλιά κυνηγούν την ουρά τους

Γιατί μερικά σκυλιά κυνηγούν την ουρά τους

Γιατί μερικά σκυλιά κυνηγούν την ουρά τους. Yπάρχει κάποια απάντηση πίσω από αυτό το ξακουστό ερώτημα ή είναι ένα θέμα ταμπού;

Πάσχουν από ψυχική διαταραχή οι σκύλοι που κυνηγούν την ουρά τους;

Το κυνήγι της ουράς είναι μια συνήθεια, που παρατηρείται σε ορισμένα σκυλιά που υποφέρουν από ανία. Το κυνήγι, λοιπόν, της ουράς είναι μια ασχολία για να περνάνε την ώρα τους.

Μια άλλη αιτία, είναι η μοναξιά που νιώθουν, όταν φεύγει από το σπίτι η οικογένειά τους. Η προσπάθεια να την πιάσουν την ουρά, το κάνει να στριφογυρίζει γύρω-γύρω.

Αν αυτό συνεχιστεί, πρέπει να τους δώσετε περισσότερα ερεθίσματα και δραστηριότητες, ώστε, η ζωή του να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η ζωή τους.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 20.jpg

Παθολογικές καταστάσεις που οδηγούν στο κυνήγι της ουράς:

  • Μόλυνση των περιπρωκτικών αδένων, μπορεί να εκδηλωθεί και με το κυνηγητό της ουράς, αν και συχνότερα εκδηλώνεται με τρίψιμο του πισινού στο έδαφος.
  • Νευρίτιδα του νευρικού ιστού που βρίσκεται μέσα στους σπονδύλους της ουράς, εξαιτίας της ασθένειας μόρβας. Η ασθένεια μόρβα οφείλεται σε έναν ανθεκτικό ιό, που μεταδίδεται μέσω των εκκρίσεων άλλων άρρωστων ζώων. Ο ιός προσβάλλει το νευρικό σύστημα και δεν υπάρχει, γενικά, θεραπεία για τη μόρβα, είναι κατά 90% θανατηφόρα.
  • Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, από την διατροφή και την φροντίδα του. H έμμονη, αυτή, ιδέα των σκυλιών να κυνηγούν την ουρά τους διαπιστώνεται πιο συχνά σε ράτσες, όπως οι γερμανικοί ποιμενικοί και τα μπολ τεριέ, άρα παίζουν ρόλο και τα γονίδια. Μάλιστα, αν εμπλουτιστεί η διατροφή με βιταμίνες και αυξηθεί το παιχνίδι της οικογένειας με τον σκύλο, τα συμπτώματα εξαφανίζονται αισθητά.

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τα κατοικίδιά σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τα κατοικίδιά σας

Διαβάστε, επίσης, σχετικά άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μήπως ο σκύλος σας έχει κόκκινα δάκρυα;

Πώς ο σκύλος εκδηλώνει την αγάπη του

Η βόλτα με το σκύλο σας δρα ψυχοθεραπευτικά

Η ζέστη πληγώνει τις πατούσες των σκύλων

Οι σκύλοι τρώνε λιγότερο το καλοκαίρι

Συνήθειες και συμπεριφορές των σκύλων

Διάγνωση του καρκίνου με σκύλους

Γερμανικός Ποιμενικός

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία

Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία. Καλύτερος και πιο ξεκούραστος ύπνος με βότανα που εξασφαλίζουν και υγεία και ευεξία. Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία Να...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ