Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΙατρικά θέματαGadgetsΦωτεινά Μυστήρια Ολογράμματα 3D και Οπτικά Παράδοξα

Φωτεινά Μυστήρια Ολογράμματα 3D και Οπτικά Παράδοξα

Φωτεινά Μυστήρια Ολογράμματα 3D και Οπτικά Παράδοξα. Οπτικές τεχνολογίες στο Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας στην Κρήτη

Το Μουσείο Οπτικής (Optimus) του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία) (SPbGU ITMO), μαζί με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ολογραφίας διοργανώνει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας – Πανεπιστήμιο Κρήτης την έκθεση:

Φωτεινά Μυστήρια, Ολογράμματα, 3D και Οπτικά Παράδοξα

Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και των Φίλων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Στον αιώνα της Εικόνας, η επιστήμη της Φωτονικής αποτελεί μια από τις 5 βασικές τεχνολογικές κατευθύνσεις και προτεραιότητες ανταγωνιστικής αιχμής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα, έναν τομέα, όπου η Έρευνα στην Ελλάδα έχει να επιδείξει μετρήσιμα πρωτοποριακά αποτελέσματα. Η έκθεση, αυτή, αποσκοπεί στο να παρουσιάσει στο κοινό με έναν συναρπαστικό και απλουστευμένο τρόπο τις οπτικές τεχνολογίες, επεξηγώντας τα φαινόμενα απεικόνισης αντικειμένων και τις σύγχρονες εφαρμογές τους, όπως ήδη χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση.

Απώτερος σκοπός είναι να εξοικειώσει τις νεαρές ηλικίες (μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, νέους ερευνητές) στον τομέα, αυτό και ταυτόχρονα να προσελκύσει το ενδιαφέρον τους στις πολλά υποσχόμενες προοπτικές και εφαρμογές των οπτικών τεχνολογιών.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 4.jpg

Ο κύριος κορμός της έκθεσης αποτελείται από ένα ταξίδι στον κόσμο της ολογραφίας, από τα πρώτα βήματά της, μέχρι τα πιο σύγχρονα επιτεύγματα μέσα από εντυπωσιακά, συλλεκτικά ολογράμματα ποικίλου περιεχομένου και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις που αναφέρονται σε θέματα σχετικά με την Φύση και τα φυσικά φαινόμενα.

Η συλλογή ολογραμμάτων του Ελληνικού Ινστιτούτου Ολογραφίας είναι από τις μοναδικές στον κόσμο, αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων του ΕΙΟ-Ελληνικό Ινστιτούτο Ολογραφίας την τελευταία 25ετία, και παρουσιάζεται σε ένα μεγάλο μέρος της, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Οι επισκέπτες στην Κρήτη θα έχουν το μοναδικό προνόμιο να δουν για πρώτη φορά μοναδικά συλλεκτικά ολογράμματα μουσειακών αντικειμένων από το Hermitage μέχρι το Βρετανικό Μουσείο, τον Michael Jackson και τον Boy George, τον Terminator και τον Batman, το Avatar και τον Πόλεμο των Άστρων, μικροσκόπια και πιστόλια που προβάλλουν στον χώρο, εικονικές τρύπες και φινιστρίνια, πορτραίτα ζώων και εντόμων, ολογράμματα που εκτίθενται αυτήν την εποχή στον μουσείο, συνθετικά και διαφημιστικά ολογράμματα από τα στούντιο της Καλιφόρνια και Οπτικούς Κλώνους έργων τέχνης.

Η έκθεση πλαισιώνεται από πειραματικές διατάξεις, που αφορούν την οπτική, ψηφιακά ολογράμματα που κινούνται, αυτοστερεοσκοπικές οθόνες, laser άρπες, πετρώματα που αλλάζουν χρώματα και άλλα, που χρησιμοποιούνταν ως χρωστικές, kinetic παιχνίδια, πίνακες με κεραυνούς που ανάβουν, οπτικά παράδοξα, ολογράμματα μετεωριτών, μαζί με τα πραγματικά εξωγήινα, αυτά, πετρώματα, καθώς και μια συλλογή βραβευμένων lenticular (πολυπρισματικών) εικόνων πλαισιώνουν τον κύριο κορμό, ενώ στην είσοδο του μουσείου η ολογραφική robo-gehisa θα σας υποδεχτεί.

Περιηγηθείτε, λοιπόν, σε μια έκθεση με εκπαιδευτικό και διαδραστικό περιεχόμενο για όλες τις ηλικίες, που εστιάζει μέσα από εντυπωσιακά εκθέματα.

Η έκθεση φιλοξενείται στους χώρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, τουλάχιστον, έως το τέλος Μαρτίου2014.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

UNIVERSITY OF CRETE

NATURAL HISTORY MUSEUM OF CRETE

Επικοινωνία

Πανεπιστήμιο Κρήτης, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Διεύθυνση: Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου, 71202 Ηράκλειο Κρήτης (κόλπος Δερματά – Παραλιακή ζώνη Ηρακλείου).

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή από 09:00 έως 15:00 και σαββατοκύριακο από 10:00 έως 18:00.

Εισιτήρια: 6 € ενήλικες, 4€ παιδικό, για σχολικές ομάδες και ειδικές κατηγορίες ισχύουν μειωμένα εισιτήρια.

Τηλέφωνα επικοινωνίας και κρατήσεων:

2810 – 282740, 2810 – 393630

ΦΑΞ: 2810 – 393636

Τα καλύτερα βιολογικά φάρμακα για εσάς και τις οικογένειές σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα βιολογικά φάρμακα

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 5-3-1024x640.jpg

Διαβάστε, επίσης, παρόμοια άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Ολογραφική τηλεόραση

Θερμοηλεκτρική Τεχνολογία

Σε ποια ηλικία ωφελείται περισσότερο ο άνθρωπος από την τεχνολογία

Η νανοτεχνολογία παρέχει αποτελεσματικές λύσεις για τον πόνο

Η νανοτεχνολογία στην ιατρική

Τεχνολογία LED και υγεία

Εντόπιση των καρδιακών αρρυθμιών με την τρισδιάστατη τεχνολογία

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΚαλό μήνα και καλή χρονιά
Επόμενο άρθροΒραδινό μακιγιάζ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο βενζόη

Αιθέριο έλαιο βενζόη. Τα οφέλη από το αιθέριο έλαιο βενζόης ή μοσχολίβανου στην υγεία και οι εφαρμογές της στην ιατρική Αιθέριο έλαιο βενζόη ή μοσχολίβανο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ