Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΜάθετε να μιλάτε με το σκύλο σας

Μάθετε να μιλάτε με το σκύλο σας

Μάθετε να μιλάτε με το σκύλο σας με τις κινήσεις της ουράς του, της ράχης του, αλλά και να εμπιστεύεστε το ένστικτό του.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, που ξέρουν να αποκωδικοποιούν τα μηνύματα, που τους στέλνει ο σκύλος τους.

Αυτοί είναι, κυρίως, επαγγελματίες εκπαιδευτές, που μπορούν και αναγνωρίζουν όλα τα προβλήματα συμπεριφοράς των σκύλων.

Όμως, όλοι όσοι έχουν σκύλο θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τις τυπικές συμπεριφορές και να αναγνωρίζουν τα μηνύματα που τους στέλνει.

Οι σκύλοι θέλουν καθοδήγηση. Επειδή, είναι αγελαία ζώα πρέπει να αναγνωρίσουν τον άνθρωπο σαν αρχηγό της αγέλης. Από την άλλη μεριά, η συμπεριφορά του ανθρώπου πρέπει να είναι τέτοια, ώστε ο σκύλος να νιώθει ασφάλεια και να είναι υπάκουος.

Από μικρή ηλικία, οι σκύλοι πρέπει να κοινωνικοποιηθούν και να μάθουν να είναι πειθαρχικοί.

Οι σκύλοι επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά και με τους ανθρώπους με τη γλώσσα του σώματος. Χρησιμοποιούν τα μάτια, τα αυτιά, τη γλώσσα, την όσφρηση και την ενέργειά τους για να στείλουν τα μηνύματά τους και να επικοινωνήσουν.

Η γλώσσα του σώματος των σκύλων

-Η όσφρηση

Η πρώτη αίσθηση των σκύλων όταν γεννιούνται είναι η όσφρηση. Με την όσφρηση μυρίζουν την μητέρα τους, τα άλλα σκυλιά και τους ανθρώπους. Γι’ αυτό, όταν κάποιος έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τον σκύλο μας, πρέπει να τον μυρίσει πρώτα για να μπορεί να τον αναγνωρίσει στη συνέχεια.

-Το ένστικτο

Τα σκυλιά έχουν πολύ ένστικτο, γιατί αισθάνονται την ενέργεια τη θετική ή την αρνητική. Γι’ αυτό, αν ο σκύλος δείχνει αντιπάθεια σε κάποιον, χωρίς λόγο, εμπιστευτείτε την κρίση του και γίνετε κι εσείς επιφυλακτικοί μαζί του.

-Το γάβγισμα

Ο σκύλος, ανάλογα με το γάβγισμά του, στέλνει μηνύματα. Αν γαβγίζει δυνατά κάτι έχει αντιληφθεί, που τον ανησυχεί και μας ειδοποιεί για έναν ενδεχόμενο κίνδυνο. Αν γαβγίζει μονότονα και κλαίει μαζί, καλεί για βοήθεια. Αν τέλος, γαβγίζει μονότονα, ίσως βαριέται.

Η ουρά

Αν ο σκύλος κουνάει την ουρά του, είναι ευχαριστημένος και χαίρεται.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 9-1.png

Αν βέβαια, την κουνάει πολύ γρήγορα και νευρικά, προσέξτε, γιατί ίσως ετοιμάζεται για επίθεση.

Αν την έχει κατεβασμένη στα σκέλια του φοβάται. Κατεβάζοντας την ουρά στα σκέλια, καλύπτει τους αδένες που εκκρίνουν την χαρακτηριστική οσμή για να κρυφτούν. Για να τους κάνουμε να ξεπεράσουν τον φόβο τους, αρκεί να τους σηκώσουμε την ουρά τους και να την επαναφέρουμε στη θέση της.

Τα αυτιά

Τα αυτιά δείχνουν τις προθέσεις τους. Όταν είναι ανασηκωμένα έχουν όρεξη για καβγά. Όταν χαϊδεύουμε το σκύλο μας, αυτός από ευχαρίστηση κατεβάζει τα αυτιά του.

-Η ράχη του

Όταν ανασηκώνουν την ράχη τους, είτε είναι έτοιμοι για επίθεση, είτε φοβούνται.

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Μάθετε τη γλώσσα τους και γίνεται κι εσείς ο καλύτερος φίλος για τον σκύλο σας. Θα σας ανταμείψει με την απόλυτη αφοσίωσή του.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τα κατοικίδιά σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τα κατοικίδιά σας

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 7-6.jpg

Διαβάστε, επίσης, παρόμοια άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Γιατί μερικά σκυλιά κυνηγούν την ουρά τους

Μήπως ο σκύλος σας έχει κόκκινα δάκρυα;

Ερλιχίωση από μολυσμένο τσιμπούρι

Διάγνωση του καρκίνου με σκύλους

Γερμανικός Ποιμενικός

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Smoothie με ποικιλία μούρων

Smoothie με ποικιλία μούρων. Αυτό το smoothie με μούρα είναι μια τέλεια καλοκαιρινή απόλαυση. Είναι δροσιστικό, υγιεινό και γευστικό Smoothie με ποικιλία μούρων ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 3 φλιτζάνια βιολογικά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ