Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνικά θέματαΚοινωνίαΠώς προτιμούν το πέος οι γυναίκες

Πώς προτιμούν το πέος οι γυναίκες

Πώς προτιμούν το πέος οι γυναίκες και με ποιες μεθόδους μπορούν οι άνδρες να διαχειριστούν το μέγεθος του πέους;

Περί μεγέθους του πέους

Η πιο ακριβής μέτρηση του ανθρώπινου πέους προέρχεται από διάφορες μετρήσεις σε διαφορετικούς χρόνους, αφού υπάρχει φυσική μεταβλητότητα, λόγω του επιπέδου διέγερσης, την ώρα της ημέρας, τη θερμοκρασία του δωματίου, τη συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας και την αξιοπιστία των μετρήσεων.

Σε σύγκριση με άλλα πρωτεύοντα θηλαστικά, το ανθρώπινο πέος είναι μεγαλύτερο, τόσο σε απόλυτους όρους, όσο και σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα.

Οι μετρήσεις διαφέρουν σε μελέτες που βασίζονται στην αυτομέτρηση. Ωστόσο, ο μέσος όρος της στύσης στο ανθρώπινο πέος είναι περίπου 12,9 έως 16,0 cm μήκος και 8,9 έως 9,9 εκατοστά περίμετρο. Το μέσο μέγεθος του χαλαρού πέους είναι στα 9 εκατοστά περίπου.

Είναι προφανές, πως μεγέθη άνω των 20 εκατοστών (σε στύση και πάλι) αντιστοιχούν σε μεγάλο πέος.

Η ανάπτυξη του πέους συμβαίνει στην ηλικία των πέντε ετών και περίπου ένα χρόνο μετά την έναρξη της εφηβείας, το αργότερο μέχρι 17 ετών.

Ορισμένοι περιβαλλοντικοί παράγοντες, εκτός από την γενετικούς, μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη του πέους. Ένα ενήλικο πέος με ένα κάθετο μήκος μικρότερο από 7 cm αναφέρεται στην ιατρική ως μικροφαλλία.

Οι αντιλήψεις για το μέγεθος του πέους είναι διάφορες. Πάντως, ένας άνδρας που έχει ένα μεγάλο πέος, έχει υψηλότερη αυτοεκτίμηση. Οι φόβοι της συρρίκνωσης του πέους, στη λαογραφία, έχουν οδηγήσει σε ένα είδος μαζικής υστερίας, που ονομάζεται πανικός του  πέους, αν και το πέος μπορεί να συρρικνωθεί σε μέγεθος, λόγω σχηματισμού ουλής των ιστών, που ονομάζεται νόσος του Peyronie. Οι έμποροι των προϊόντων διεύρυνσης του πέους εκμεταλλεύονται τους φόβους των ανδρών.

Το πέος και το όσχεο μπορεί να συσπώνται, ακούσια, σε χαμηλές θερμοκρασίες ή στη νευρικότητα π.χ. όταν κάνει κρύο, στο ψυχρό ντους, όταν ο άντρας αισθάνεται φόβο, αγωνία ή ντροπή. Άντρες χωρίς αρκετή αυτοπεποίθηση νοιώθουν πολλές φορές το πέος τους να συρρικνώνεται, υπερβολικά, όταν τους παρατηρεί μια γυναίκα. Το ίδιο πέος μπορεί να έχει τελείως φυσιολογικό μέγεθος κατά τη στύση. Το ίδιο φαινόμενο επηρεάζει τους ποδηλάτες από την παρατεταμένη πίεση στο περίνεο από τη σέλα, που οδηγεί στο ότι το πέος και το όσχεο συσπόνται ακούσια. Μια λανθασμένη σέλα μπορεί να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία.


Μικροφαλλία

Η μικροφαλλία είναι ένας κλινικός όρος, που αναφέρεται σε πέη, το μέγεθος των οποίων είναι μικρότερο, κατά 2,5 σταθερές απόκλισεις, από το μέσο όρο. Η πάθηση μπορεί να αναγνωριστεί, αμέσως, μετά τη γέννηση, ενώ, συνήθως, ο όρος χρησιμοποιείται όταν τα υπόλοιπα μέρη του πέους είναι σχηματισμένα κανονικά. 

Από ότι φαίνεται οι αιτίες εμφάνισης της μικροφαλλίας είναι χρωμοσωμιακής και ορμονικής, κυρίως, φύσεως. Για παράδειγμα, μπορεί να οφείλεται σε χαμηλή παραγωγή ή έλλειψη τεστοστερόνης από το βρέφος, κατά τις πρώτες εβδομάδες της κύησης. Για το λόγο αυτό, πολλές ασθένειες ορμονικής φύσεως, συχνά, συνοδεύονται και από μικροφαλλία, όπως, για παράδειγμα, το σύνδρομο Klinefelter.

Η διάγνωση είναι πολύ εύκολη και μπορεί να πραγματοποιηθεί με μία απλή κλινική επίσκεψη σε ανδρολόγο. Η διάγνωση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμα και αμέσως μετά τη γέννηση.

Φαρμακευτική θεραπεία μικροφαλλίας με ορμόνες 

Η ανάπτυξη του πέους πριν τη γέννηση και μέχρι το τέλος της εφηβείας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την ορμόνη τεστοστερόνη, καθώς, επίσης, (αν και σε μικρότερο βαθμό) από την αυξητική ορμόνη. Σε περίπτωση που η μικροφαλλία διαγνωστεί σε νηπιακή ηλικία, μπορεί να δοθεί φαρμακευτική δόση τεστοστερόνης και αυξητικής ορμόνης για μικρό χρονική περίοδο (σπάνια, πάνω από 3 μήνες), που συχνά οδηγεί σε μικρή αύξηση του μεγέθους του πέους.

Εγχείριση για τη μικροφαλλία 

Αν και υπάρχουν περιστατικά μικροφαλλίας, στα οποία πραγματοποιήθηκε φαλλοπλαστική, με στόχο την αύξηση του μεγέθους, τα αποτελέσματά τους σε γενικές γραμμές δε θεωρήθηκαν ικανοποιητικά, ώστε αυτού του τύπου εγχειρίσεις να καθιερωθούν και να εφαρμόζονται σε ευρεία κλίμακα. Στο παρελθόν, (1960 μέχρι τα τέλη του 1970) συχνά, προτείνονταν και εφαρμοζόταν αλλαγή φύλλου σε νεαρά αγόρια, με τη συγκατάθεση των γονέων, φυσικά. Το νοσοκομείο Johns Hopkins, μάλιστα, ήταν το πιο γνωστό κέντρο, όπου εφαρμοζόταν αλλαγές φύλου σε νεαρά αγόρια με μικροφαλλία. Αυτή η πρακτική, όμως, από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 έχει ουσιαστικά σταματήσει.

Η κατάσταση αυτή επηρεάζει το 0,6% των ανδρών. Διάφοροι μέθοδοι και ασκήσεις είναι διαθέσιμες για να αυξήσουν το μέγεθος του πέους σε περιπτώσεις μικροφαλλίας σε ενήλικες.

Περιβαλλοντική επίδραση στο μέγεθος του πέους

Έχει διατυπωθεί η άποψη, ότι οι διαφορές στο μέγεθος του πέους, μεταξύ των ατόμων προκαλείται, όχι μόνο από γενετικούς, αλλά και από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως τη διατροφή, τα χημικά και τη ρύπανση.

 • Οι ενδοκρινικές διαταραχές που προκύπτουν από έκθεση σε χημικές ουσίες έχει συνδεθεί με παραμόρφωση των γεννητικών οργάνων και στα δύο φύλα.
 • Χημικά και συνθετικά φάρμακα, (π.χ. φυτοφάρμακα, πλαστικά, κλπ) έχουν συνδεθεί με διάφορους βαθμούς ενδοκρινικών διαταραχών.
 • Αμφότερα, τα PCB (Polychlorinated Biphenyl) και τα DEHP (Di(2-ethylhexyl) phthalate) έχουν συσχετιστεί με μικρότερο μέγεθος του πέους. Μεταβολίτες DEHP μετρώνται στα ούρα εγκύων γυναικών και έχουν, σημαντικά, συσχετισθεί με μειωμένο πλάτος του πέους, μικρότερη πρωκτογενετική απόσταση και ατελή κάθοδο των όρχεων.
 • Επίσης, το μέγεθος του πέους μπορεί να μειωθεί από κάποια ορμονική θεραπεία, σε συνδυασμό με θεραπεία με την εξωτερική ακτινοβολία.
 • Επιπλέον, ορισμένα φάρμακα, που βασίζονται σε οιστρογόνα γονιμότητας, όπως η διαιθυλοστιλβεστρόλη (DES-Diethylstilbestrol) έχουν συνδεθεί με ανωμαλίες των γεννητικών οργάνων και μικροφαλλία.

Οι ανησυχίες που σχετίζονται με το μέγεθος του πέους, έχουν οδηγήσει σε μια σειρά από παροιμίες. Ο πανικός πέους είναι μια μορφή μαζικής υστερίας, που είναι γνωστό ως σύνδρομο ανάκλησης των γεννητικών οργάνων. Το πέος μπορεί να συρρικνώνεται σημαντικά, λόγω σχηματισμού ουλώδους ιστού από μια κατάσταση, που ονομάζεται νόσος Peyronie, που επηρεάζει έως και 10% των ανδρών. Προϊόντα, όπως αντλίες πέους, χάπια  και άλλα μέσα χρησιμοποούνται.

Η ανάπτυξη του πέους σε ένα έμβρυο ελέγχεται από ορισμένα από τα ίδια γονίδια Ηοχ (ιδίως HOXA13 και HOXD13), που ελέγχουν την ανάπτυξη των άκρων. Οι μεταλλάξεις κάποιων γονιδίων Hox, που ελέγχουν την ανάπτυξη των άκρων, προκαλούν δυσπλασία των γεννητικών οργάνων (σύνδρομο χεριών-ποδιών-γεννητικών οργάνων).

Μελέτες των προτιμήσεων μεγέθους πέους από τις γυναίκες

Από μελέτες, οι γυναίκες το θέλουν πιο πλατύ από ότι μακρύ, αν μπορούν να επιλέξουν. Η συνολική σεξουαλική ικανοποίηση επηρεάζει τις γυναίκες από το μέγεθος του πέους. Σημαντικό ποσοστό των ερωτηθέντων γυναικών δίνει, ουσιαστική, σημασία στο μέγεθος του πέους. Οι περισσότερες γυναίκες, όπως προκύπτει από τις έρευνες, το προτιμούν και μακρύ και πλατύ.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 12-2.jpg

Βέβαια, το μεγάλο πέος δε σημαίνει και εύκολος οργασμός για τη γυναίκα. Στην πραγματικότητα, το πολύ μεγάλο μπορεί να αποτρέψει τον οργασμό των γυναικών. Αν όμως, τα προσφέρει όλα και μέγεθος και οργασμό οι γυναίκες το προτιμούν.

Στάσεις για μικρά πέη: Τοποθετούνται τα πόδια της γυναίκας στους ώμους του άντρα στην ιεραποστολική στάση, εισέρχεται ο άντρας από πίσω όταν είναι στα τέσσερα ή όταν είναι από πάνω, βάζει ένα μαξιλάρι κάτω από τους γλουτούς της γυναίκας, για να σηκώσει τη λεκάνη της.

Ο σωστός συνδυασμός των ερωτικών παιχνιδιών και η κατάλληλη διέγερση μπορεί να κάνει μια γυναίκα να λατρέψει, ακόμη κι ένα μικρό πέος.

Βιβλιογραφία

 1. Lever J., et all., (2006). “Does Size Matter? Men’s and Women’s Views on Penis Size Across the Lifespan”.Psychology of Men & Masculinity 7 (3): 129.
 2.  Rigaud G., and Berger R.E., (1994) Corrective Procedure for Penile Shortening Due to Peyronie’s Disease. The Journal of Urology. V. 153 (2) P. 368-370.
 3. Mayo Clinic Staff (2009) Peyronie’s disease. Retrieved: 3/10/11
 4. Wessells H., et all., (1996). “Penile length in the flaccid and erect states: guidelines for penile augmentation”. The Journal of Urology 156 (3): 995–997.
 5.  Chen J., et all., (2000). “Predicting penile size during erection”. International Journal of Impotence Research 12 (6): 328–333.
 6. Wylie K., and Eardley I., (2007). “Penile size and the ‘small penis syndrome'”. BJU international 99 (6): 1449–1455.
 7. Ponchietti R., et all., (2001). “Penile length and circumference: a study on 3,300 young Italian males”. European Urology 39 (2): 183–186.
 8.  Henley D., et all., (2007). “Prepubertal gynecomastia linked to lavender and tea tree oils”. The New England Journal of Medicine 356 (5): 479–485.
 9. Swan S., (2008). “Environmental phthalate exposure in relation to reproductive outcomes and other health endpoints in humans”.Environmental Research 108 (2): 177–110.
 10.  Haliloglu A., et all., (2007). “Penile length changes in men treated with androgen suppression plus radiation therapy for local or locally advanced prostate cancer”. Penile length changes in men treated with androgen suppression plus radiation therapy for local or locally advanced prostate cancer.. National Center for Biotechnology Information, U.S. National Library of Medicine.
 11.  Shah J., and Christopher N., (2002). “Can shoe size predict penile length?”.BJU international 90 (6): 586–7.
 12. Limb malformations and the human HOX genes”. American Journal of Medical Genetics 112 (3): 256–65.
 13. Mortlock D., and Innis J., (1997). “Mutation of HOXA13 in hand-foot-genital syndrome”. Nature Genetics 15 (2): 179–180.
 14. Eisenman R., (2001). “Penis size: Survey of female perceptions of sexual satisfaction”. BMC Women’s Health 1: 1–0.
 15. Francken A., et all., (2002). “What importance do women attribute to the size of the penis?”. European Urology 42 (5): 426–431.
 16. The Happy Hook-Up: A Single Girl’s Guide to Casual Sex. Alexa Joy Sherman, Nicole Tocantins. p208. Ten Speed Press, 2004.

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε την κρέμα περιγεννητικής φροντίδας για άνδρες, για επιμήκυνση και αύξηση πλάτους του πέους και σκληρή στύση

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε την κρέμα της EMEDI για επιμήκυνση πέους, αύξηση πλάτους και σκληρή στύση

Strict Extender Cream EMEDI® 100 ml

Διαβάστε, επίσης, παρόμοια άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Όταν ένας άνδρας δεν έχει πέος

Βότανο για άμεση και σκληρή στύση

Όταν οι άνδρες σκέφτονται με το κάτω κεφάλι

Άντρες χωρίς όρχεις

Γυμνός στο μπαλκόνι

Για πέη μικρότερα του φυσιολογικού

Αυξήστε το πέος σας τουλάχιστον 3 εκατοστά

Αυνανισμός

Πώς οι άντρες μπορούν να ενισχύσουν τη σεξουαλικότητά τους

Άγχος επίδοσης και στύση

Ρινικό σπρέι για αύξηση της λίμπιντο στους άνδρες

Epimedium για έντονη ερωτική επιθυμία

BodyWork για καλύτερο σεξ

Το φυτό που αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση

www.emedi.gr 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος. Οι πιο συχνές είναι η υπερπλασία προστάτη, η προστατίτιδα και ο καρκίνος προστάτη Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ