Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΜέθοδος βελτίωσης της σεξουαλικής υγείας στους άνδρες

Μέθοδος βελτίωσης της σεξουαλικής υγείας στους άνδρες

Η μέθοδος βελτίωσης της σεξουαλικής υγείας στους άνδρες εξαρτάται από τους ίδιους, καθώς, υπάρχει τρόπος, πολύ αποτελεσματικός.

Μέθοδος βελτίωσης της σεξουαλικής υγείας στους άνδρες

Όλοι οι μύες μπορούν να γυμναστούν στο γυμναστήριο εκτός από έναν, τον βολβοσηρραγώδη.

Ο βολβοσηραγγώδης μυς είναι υπεύθυνος για την εκσπερμάτιση στους άνδρες.

Το ανθρώπινο πέος διακρίνεται σε δύο μοίρες, την περινεϊκή (ρίζα του πέους) και την ελεύθερη μοίρα.

Η ρίζα του πέους βρίσκεται, ακριβώς, κάτω από την ηβική σύμφυση και είναι καλυμμένη από τα ανατομικά μόρια του περινέου.

Η ελεύθερη μοίρα αποτελεί το τμήμα του πέους, που προβάλλει μπροστά από την ηβική χώρα και αποτελείται από το σώμα και την βάλανο, τα οποία διαχωρίζονται με σαφές όριο, που καλείται αυχένας του πέους.

Το πέος αποτελείται από τα δύο σηραγγώδη σώματα, το σηραγγώδες σώμα της ουρήθρας, το σηραγγώδες σώμα της βαλάνου και τα περιβλήματα του πέους. Τα δύο σηραγγώδη σώματα, αντίστοιχα, προς την ρίζα σχηματίζουν τα σκέλη του πέους, τα οποία είναι στέρεα προσκολλημένα με το ηβικό οστούν. Αντίστοιχα, προς το σώμα συνενώνονται και σχηματίζουν ενιαίο αποπεπλατυσμένο κύλινδρο, η κορυφή του οποίου καταλήγει στη βάση της βαλάνου. Το σηραγγώδες σώμα της ουρήθρας, αντίστοιχα, προς την ρίζα εμφανίζει μια διευρυμένη περιοχή, που ονομάζεται βολβός, στη συνέχεια, αντίστοιχα, προς το σώμα πορεύεται κάτω από τα δύο σηραγγώδη σώματα και τέλος μεταπίπτει στο σηραγγώδες σώμα της βαλάνου. Το σηραγγώδες σώμα της ουρήθρας διελαύνεται στο κέντρο του, από την ουρήθρα.

Τα περιβλήματα του πέους είναι η πόσθη (εξωτερικά) και η περιτονία του πέους (εσωτερικά). Η πόσθη αποτελεί το δέρμα, που καλύπτει την ελεύθερη μοίρα και εμφανίζει στην κάτω επιφάνεια την ραφή του πέους. Το τμήμα της πόσθης, που καλύπτει τη βάλανο, ονομάζεται ακροποσθία. Η περιτονία του πέους αποτελεί ένα πέταλο ινώδους συνδετικού ιστού, που περιβάλλει τα σηραγγώδη σώματα. Από ιστολογική άποψη, τα σηραγγώδη σώματα συνίστανται από δοκίδες ινώδους συνδετικού ιστού, μεταξύ των οποίων υπάρχουν χώροι για την υποδοχή του αίματος, όταν το πέος είναι σε στύση (δίνει την εικόνα ενός σφουγγαριού).

Οι μύες του περινέου, που σχετίζονται με τη λειτουργία του πέους, είναι ο βολβοσηραγγώδης και οι ισχιοσηραγγώδεις μύες.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 3-1.jpg

Ο βολβοσηραγγώδης μυς περιβάλλει τον βολβό του σηραγγώδους σώματος της ουρήθρας, ενώ οι ισχιοσηραγγώδεις πορεύονται κάτω από κάθε σκέλος του πέους.

Στύση ονομάζεται το φαινόμενο, κατά το οποίο το πέος γίνεται παχύτερο, επιμηκέστερο και θερμότερο. Η διαδικασία της στύσης περιλαμβάνει πλήρωση των σηραγγωδών σωμάτων με αίμα από της αρτηρίες του πέους και παρεμπόδιση της παροχέτευσής του από τις φλέβες. Η παρεμπόδιση της παροχέτεσης του αίματος από τις φλέβες και η διατήρηση της στύσης οφείλεται, τόσο στην απόφραξη των φλεβών, λόγω της πίεσής τους πάνω στην περιτονία του πέους, όσο και από τη σύσπαση του βοβλοσηραγγώδη και των ισχιοσηραγγωδών μυών. Η στύση προκαλείται από φυλογενή ερεθίσματα (οπτικές, ακουστικές, οσμικές ή φαντασιακές ερωτικές παραστάσεις) ή από ερεθίσματα, που προέρχονται από τη βάλανο (προστριβή του πέους). Τα ερεθίσματα, αυτά, αναλύονται στον φλοιό του εγκεφάλου και διεγείρου, στη συνέχεια, το βασικό γενετησιακό κέντρο (μεταιχμιακό σύστημα), που βρίσκεται στον υποθάλαμο. Το κέντρο, αυτό, βρίσκεται σε αλληλεπίδραση με το κέντρο της στύσης, που βρίσκεται στην ιερή μοίρα του νωτιαίου μυελού. Το τελευταίο μέσω νευρικών ώσεων προκαλεί την είσοδο του αίματος στα σηραγγώδη σώματα. Η λειτουργική σημασία της στύσης είναι η επίτευξη της συνουσίας και η μεταφορά του σπέρματος, ώστε να εναποτεθεί στο βάθος του γυναικείου κόλπου κοντά στον τράχηλο της μήτρας. Το φαινόμενο της στύσης είναι ακούσιο πρέπει, δηλαδή, να υπάρχει αυθόρμητη στύση, ενώ σε περίπτωση στυτικής δυσλειτουργίας, θα πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια.

Σε δύο μεγάλες κατηγορίες διακρίνονται τα αίτια της στυτικής δυσλειτουργίας. Η πρώτη κατηγορία είναι τα ψυχογενή και η δεύτερη τα οργανικά ή ιατρογενή.

Η εκσπερμάτιση αποτελεί αντανακλαστικό φαινόμενο το οποίο ελέγχεται από ένα κέντρο, που βρίσκεται στην οσφυϊκή μοίρα του νωτιαίου μυελού. Το κέντρο, αυτό, ενεργοποιείται από το βασικό γενετησιακό κέντρο (Limbic System), λόγω της συνεχιζόμενης σεξουαλικής διέγερσης και τελικώς, επιφέρει την εκσπερμάτιση.

Η διαδικασία της εκσπερμάτισης διακρίνεται σε δύο φάσεις:

  1. Εξώθηση του σπέρματος: σε αυτή τη φάση, προκαλούνται συσπάσεις της επιδιδυμίδας, του προστάτη και του σπερματικού πόρου, μεταφέροντας το σπέρμα στον αυλό της ουρήθρας. Παράλληλα, η παλινδρόμηση του σπέρματος προς την ουροδόχο κύστη αποτρέπεται από τη σύσπαση του έσω σφιγκτήρα της ουροδόχου κύστης.
  2. Ιδίως εκσπερμάτιση: σε αυτή τη φάση, το σπέρμα εξέρχεται από την ουρήθρα με τις ρυθμικές συσπάσεις του βολβοσηραγγώδη μυ, που προκαλούνται από τον οργασμό. Λόγω των ρυθμικών συσπάσεων, η εξακόντιση του σπέρματος από το έξω στόμιο της ουρήθρας γίνεται κατά κύματα.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 4-6.png

Όταν ο βολβοσηραγγώδης μυς συσπάται, τα νεύρα στέλνουν σήμα, για να μειωθεί η διέγερση και να διαρκέσει περισσότερο η στύση.

Ο μέσος άντρας αντέχει 7 λεπτά. Υπάρχουν, όμως και άντρες που εκσπερματώνουν γρήγορα μέσα σε δευτερόλεπτα (20% των ανδρών περίπου).

Επίσης, υπάρχουν άντρες που δεν κάνουν αρκετό σεξ ή δεν αυνανίζονται και αυτοί μπορεί να χάσουν μέχρι και 5 εκατοστά από την στύση τους.

Η λύση για την αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης και για την μεγένθυνση του πέους, βρίσκεται στη συχνή άσκηση, είτε την ώρα του σεξ, είτε με αυνανισμό για εξάσκηση.

Ο βολβοσηραγγώδης μυς βρίσκεται πίσω από το όσχεο και μπορεί οποιοσδήποτε άνδρας να μάθει να τον σφίγγει. Αν το κάνει την ώρα που είναι έτοιμος για εκσπερμάτιση, η εκσπερμάτιση καθυστερεί και το πέος μεγαλώνει.

Θέλει συχνή εξάσκηση…

Βιβλιογραφία

www.cornellurology.com

Τα καλύτερα βιολογικά σκευάσματα για καλύτερα απόδοση κατά τη σεξουαλική επαφή

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα σκευάσματα για τη σεξουαλική επαφή

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 4-15-1024x683.jpg

Διαβάστε, επίσης, παρόμοια άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Πώς προτιμούν το πέος οι γυναίκες

Αυξήστε το πέος σας τουλάχιστον 3 εκατοστά

Όταν οι άνδρες σκέφτονται με το κάτω κεφάλι

Μήπως αναζητάτε τη χαμένη σας λίμπιντο;

Για πέη μικρότερα του φυσιολογικού

Πώς οι άντρες μπορούν να ενισχύσουν την σεξουαλικότητά τους

Ψυχογενής έλλειψη εκσπερμάτισης

Το φυτό που αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση

Οι πιο σεξουαλικοί άνθρωποι είναι αυτοί

Επιμήκυνση πέους με ασκήσεις Kegel

Μήπως αναζητάτε τη χαμένη σας λίμπιντο;

Ασκήσεις Κέγκελ για σεξουαλική υγεία

Αυνανισμός

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο βενζόη

Αιθέριο έλαιο βενζόη. Τα οφέλη από το αιθέριο έλαιο βενζόης ή μοσχολίβανου στην υγεία και οι εφαρμογές της στην ιατρική Αιθέριο έλαιο βενζόη ή μοσχολίβανο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ