Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΙατρικά θέματαGadgetsΜετρήστε το άγχος σας

Μετρήστε το άγχος σας

Μετρήστε το άγχος σας με το μετρητή άγχους του ΑΠΘ, οι φοιτητές του οποίου δημιούργησαν μία συσκευή καταμέτρησης άγχους.

Το «μετρητή άγχους» υλοποίησε το εργαστήρι Πολυμέσων του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ-Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το άτομο συνδέεται με τον υπολογιστή, φορώντας ένα ειδικό περικάρπιο και έναν αισθητήρα (κλιπ), που τοποθετείται στο λοβό του αυτιού.

Ο μετρητής περιλαμβάνει τρεις τεχνικές μέτρησης: τον καρδιακό παλμό, την επιδερμική εφίδρωση και τη θερμοκρασία. Στην πορεία της έρευνας αναμένεται να προστεθούν κι άλλες τεχνικές.

Η αξιοπιστία της συσκευής βιοανάδρασης, για αναγνώριση συναισθημάτων, αγγίζει μέχρι στιγμής το 85%.

Η έρευνα εστιάζει, κυρίως, στη συμπεριφορά των φοιτητών και εξετάζει τη σχέση άγχους και απόδοσης. Είναι σημαντικό να καταλάβει, εγκαίρως, ο φοιτητής αν διακατέχεται από άγχος και σε ποιο βαθμό, γιατί πολλές φορές όταν, αυτό, ξεφεύγει από τα φυσιολογικά όρια είναι αργά.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 7-4.png

Σύμφωνα με τους ερευνητές, κάθε «υποκείμενο μέτρησης» έχει τις δικές του συναισθηματικές περιοχές, γι’ αυτό προηγήθηκε των κανονικών μετρήσεων, δοκιμαστική μέτρηση υπό την ευθύνη ειδικού ψυχολόγου.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, «πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες με τη σύγχρονη παρουσία υπό εξέταση φοιτητών, κάποιες εκ του σύνεγγυς και κάποιες εξ αποστάσεως». Οι φοιτητές, παρακολουθώντας τις ενδείξεις άγχους τους, είχαν εκπαιδευθεί από την ψυχολόγο, ώστε όταν οι ενδείξεις ήταν υψηλές, να εφαρμόζουν μία τεχνική χαλάρωσης, χρησιμοποιώντας την διαφραγματική αναπνοή.

Ο μετρητής άγχους βοηθά στην κατανόηση διαφόρων συμπεριφορών, ενώ μπορεί να βρει εφαρμογή σε πολλούς, ακόμη, τομείς και σε άλλες ηλικίες. Ενδιαφέρον θα ήταν να καταγραφούν, για παράδειγμα, τα επίπεδα άγχους πολύ μικρών παιδιών, που μπορεί να βιώνουν στρεσογόνες καταστάσεις, αλλά αδυνατούν να εκφραστούν.

Τα καλύτερα βιολογικά σκευάσματα για να απαλλαγείτε από το άγχος

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα σκευάσματα για το άγχος

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 6.png

Διαβάστε, επίσης, παρόμοια άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Ιατρικό εργαλείο το κινητό τηλέφωνο

Ιατρικά εμφυτεύματα για παρακολούθηση της υγείας

Hi-tech mini camera «γιατρός»

Ελέγξτε τη γενική κατάσταση του σώματός σας

Διατηρήστε με ένα βιοενεργειακό βραχιόλι την υγεία σας

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος. Οι πιο συχνές είναι η υπερπλασία προστάτη, η προστατίτιδα και ο καρκίνος προστάτη Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ