Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑισθητική και υγείαΠώς θεραπεύει το μπλε χρώμα

Πώς θεραπεύει το μπλε χρώμα

Πώς θεραπεύει το μπλε χρώμα και με ποιους τρόπους επηρεάζει την ψυχολογία, δημιουργώντας συγκεκριμένα συναισθήματα.


Τα χρώματα ασκούν καταλυτική επιρροή στη διάθεσή μας…

Οι ερευνητές προσπαθούν να ανακαλύψουν και να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη των χρωμάτων και έχουν αναπτύξει θεραπείες που βασίζονται σε αυτή.

Μπλε χρώμα στο σπίτι (Γραφείο)

Το μπλε χρώμα στο σπίτι είναι συνδεδεμένο με την παραγωγικότητα.

Μπλε χρώμα και marketing

Στο marketing, το μπλε χρώμα σχετίζεται με την εμπιστοσύνη και σιγουριά στους πελάτες. Εταιρείες, που έχουν επιλέξει το μπλε χρώμα είναι: Facebook, AlphaBank, Aegean Air, Emedi.

Φωτοθεραπεία με μπλε χρώμα

Στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών, οι ειδικοί του γενικού νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, στις ΗΠΑ, είδαν, ότι η εκπομπή μπλε φωτός στο στομάχι ασθενών με ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού οδηγούσε στον περιορισμό της λοίμωξης ως και κατά 99%. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η αντιβιοτική θεραπεία που, συνήθως, ακολουθείται μπορεί να οδηγήσει στην εκρίζωση του βακτηρίου, αν και όχι σε ποσοστό 100%, αλλά, επίσης και σε εμφάνιση παρενεργειών, καθώς και στην αύξηση της ανθεκτικότητας του βακτηρίου στις αντιβιοτικές ουσίες. Σύμφωνα, με τους αμερικανούς επιστήμονες, το μπλε φως εμφανίζει, έντονα, αντιβακτηριακή δράση και μπορεί να σκοτώσει τα κύτταρα των βακτηρίων, αφήνοντας ανέπαφους τους υγιείς ιστούς.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Φορσάιθ, στη Βοστώνη, ανακάλυψαν, ότι λίγα δευτερόλεπτα μπλε φωτός ήταν αρκετά, τόσο για την πρόληψη, όσο και για την αντιμετώπιση της περιοδοντίτιδας και της ουλίτιδας, καθώς, το αστραπιαίο φως φάνηκε να εξολοθρεύει τα «ένοχα» βακτήρια του στόματος.

Αποτελεσματικό «όπλο» ενάντια στην ακμή, διεπίστωσαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μιζούρι, ότι είναι το μπλε φως. Οπως είχαν δημοσιεύσει τον Ιούνιο του 2011 στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Drugs in Dermatology», οι εθελοντές, που είχαν υποβληθεί στη γαλάζια θεραπεία, εμφάνισαν βελτίωση της κατάστασής τους, ήδη, από την πρώτη εβδομάδα, ενώ μετά την πάροδο δύο μηνών πάνω από το 90% των συμμετεχόντων είχε εμφανίσει ορατή βελτίωση. Οι ίδιοι υποστηρίζουν, ότι μια τέτοια θεραπεία θα μπορούσε να βοηθήσει άτομα, που δεν ανέχονται τις συμβατικές θεραπείες κατά της ακμής.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 17.png

Μπλε χρώμα και προσωπικότητα

Είναι το χρώμα της γνώσης, αλλά και της μάθησης. Τονίστε την ερευνητική, αλλά και αυστηρή πλευρά του εαυτού σας, φορώντας σκούρο μπλε. Προσέξτε, όμως, μην το παρακάνετε, κυρίως, αν δεν έχετε ανάγκη δίαιτας. Το μπλε είναι το μόνο χρώμα, που κόβει αισθητά την όρεξη, γι αυτό και όσοι κάνουν δίαιτα τοποθετούν μια μπλε λάμπα στο ψυγείο τους, ώστε να αποφεύγουν κάθε πειρασμό! Αποφύγετε, επίσης, να βάλετε μπλε λάμπες στην τραπεζαρία σας, γιατί κινδυνεύετε να πεθάνετε της πείνας!

Το μπλε χρώμα σα σύμβολο

Μπλε σκούρο

Χρώμα, που ενισχύει την συναισθηματική ηρεμία, τη γαλήνη, την ευχαρίστηση και την ανάκτηση δυνάμεων. Ακόμα, ευνοεί την ηθική και την τίμια αντιμετώπιση των προβλημάτων επιβίωσης, ενώ εκφράζει τη σοβαρότητα, την ευθύνη, τη γνώση, την εμπιστοσύνη, την εξουσία, αλλά και τη μελαγχολία.

Γαλάζιο

Χρώμα της ουράνιας συνείδησης, της αλήθειας, της αρμονίας, της ηρεμίας και της ελπίδας. Συμβολίζει την αθανασία, το νου, την αποκάλυψη, την αγνότητα, τη σοφία, την ευσέβεια και την ψυχρότητα. Αντιστοιχεί στο νερό και στο θηλυκό στοιχείο. Ακόμα, αντιπροσωπεύει την μάθηση και τα υγιή συναισθήματα, ενώ ευνοεί την γνώση. Ενισχύει την αφοσίωση, τη σταθερότητα, την μεγαλοψυχία, την πιστή φιλία και τη μετρημένη ζωή. Στους άντρες, ξυπνά το προστατευτικό αίσθημα. Γενικά, το γαλάζιο χρώμα κατευνάζει τα πάθη. Έχει ηρεμιστικές ιδιότητες σα χρώμα και χρησιμοποιείται, συχνά, στις φυλακές και στα ψυχιατρεία.

Στην αρνητική του όψη: Αρνητικά, το γαλάζιο μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη και θεωρείται το χρώμα της δειλίας και της καταστροφικής κυριαρχίας.

Τα καλύτερα βιολογικά συμπληρώματα διατροφής για βελτίωση της ψυχολογίας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 19-1024x684.jpg

Διαβάστε, επίσης, παρόμοια άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Φωτοθεραπεία με χρώματα

Πώς θεραπεύει το κίτρινο χρώμα

Πώς θεραπεύει το κόκκινο χρώμα

Πώς να χρησιμοποιείτε τα αιθέρια έλαια

Προστατευθείτε από το μπλε φως

Μήπως έχετε ευαίσθητα δόντια και ούλα;

Τι σημαίνει για τη σεξουαλική σας ζωή το αγαπημένο σας χρώμα

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΓιατί οι όρχεις γίνονται μπλε
Επόμενο άρθροΣαχάτζα γιόγκα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ