Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςΜυστικά για να γράφετε καλά στα διαγωνίσματα

Μυστικά για να γράφετε καλά στα διαγωνίσματα

Μυστικά για να γράφετε καλά στα διαγωνίσματα, χωρίς να κουράζετε το μυαλό σας, και με απλά βήματα, χωρίς κόπο.

Γράφετε συνέχεια διαγωνίσματα και υπάρχουν τρόποι, για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Γονείς και μαθητές αγωνίζονται στα θρανία των σχολείων ή και στα έδρανα των Πανεπιστημίων.

Βέβαια υπάρχουν και τρόποι να αφομοιώνετε την ύλη, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια:

 1. Παρακολούθηση και συμμετοχή στην τάξη. Αυτό, βοηθάει στο να συνυπάρχετε με τους άλλους, αλλά αφήνει κι ελεύθερο χρόνο για το σπίτι.
 2. Καθημερινή, συστηματική, μελέτη στο σπίτι. Μόνο έτσι αφομοιώνεται η ύλη και κατασταλάζουν οι πληροφορίες στη μνήμη σας.
 3. Καλός ύπνος και ξεκούραση. Ο ύπνος βοηθά να μεταφερθούν οι γνώσεις από τη βραχεία στην μακροπρόθεσμη μνήμη.
 4. Σωματική άσκηση. Η άσκηση αυξάνει την πνευματική διαύγεια.
 5. Ελεύθερος χρόνος. Εκτός από το διάβασμα στη ζωή, υπάρχουν οι φίλοι, η οικογένεια, ο αθλητισμός, η διασκέδαση, οι τέχνες, το σινεμά, οι βόλτες και η φύση που σας αναζωογονούν και σας δίνουν δύναμη για μελέτη.
 6. Αυτοπειθαρχία. Οι μαθητές, με τη βοήθεια των γονιών, πρέπει να φτιάξουν ένα πρόγραμμα που θα το ακολουθούν από μόνοι τους, χωρίς να τους το επιβάλουν.

Μυστικά, που βοηθούν να πετυχαίνετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στα διαγωνίσματα:

Αναζητήστε κίνητρα: Η μόρφωση θα σας δώσει τα εφόδια για να ζήσετε ελεύθεροι. Με τη μόρφωση, αντιλαμβάνεστε αυτά που γίνονται γύρω σας και δε χρειάζεστε κανέναν να σας πει τι πρέπει να κάνετε. Χάρη στο σχολείο, επίσης, θα βρει κάποιος δουλειά ή θα περάσει στο Πανεπιστήμιο. Το σχολείο σας προσφέρει τα εφόδια, για την ένταξή σας στην κοινωνία και στη ζωή γενικότερα.

Αφού τα διαγωνίσματα είναι υποχρεωτικά και δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, τουλάχιστον, απολαύστε τα. Οι εξετάσεις δεν πρέπει να σας στενοχωρούν. Οι εξετάσεις δίνονται για να σας εκπαιδεύσουν και όχι για να σας βασανίσουν. Τίποτε, τελικά, δεν κρίνεται ούτε από τις εξετάσεις ούτε από τους βαθμούς των εξετάσεων. Γι’ αυτό ναι μεν να είστε πειθαρχημένοι στο διάβασμα, αλλά βρείτε κι έναν τρόπο να διασκεδάζετε μαθαίνοντας και να μαθαίνετε διασκεδάζοντας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 7-2-1024x240.jpg

Απλές πρακτικές κατευθύνσεις για τις ημέρες των εξετάσεων:

 • Να είστε ξεκούραστοι την ημέρα των εξετάσεων. Το ξενύχτι για διάβασμα την προηγούμενη ημέρα δεν ωφελεί. Κοιμηθείτε και ξεκουραστείτε, για να αφομοιώσετε όσα έχετε μελετήσει και να έχετε πνευματική διαύγεια την ώρα εξετάσεων.
 • Να διαβάσετε και τα εύκολα και τα δύσκολα. Μη διαβάζετε μόνο τα SOS. Όλα χρειάζονται μελέτη.
 • Διαβάστε, προσεκτικά, την εκφώνηση των θεμάτων και βεβαιωθείτε, ότι τα έχετε κατανοήσει. Η βιασύνη και το άγχος οδηγούν σε επιπολαιότητα, με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβανόσαστε το πραγματικό ζητούμενο και να μην κατανοείτε τις λέξεις κλειδιά. Γι’ αυτό διαβάστε προσεκτικά, κατανοήστε και μετά απαντήστε.
 • Ξεκινήστε να απαντάτε τα θέματα, που γνωρίζετε καλά. Έτσι δε θα χάσετε χρόνο με αυτά που δεν γνωρίζετε καλά και θα προδιαθέσετε και θετικά τον εξεταστή, για το γραπτό σας. Μετά προσπαθήστε να απαντήσετε και αυτά που δε γνωρίζετε καλά.
 • Γράψτε λίγα, καλά και σωστά. Αν γράψετε όλη την ενότητα, στην οποία περιέχεται η απάντηση σημαίνει ότι δεν ξέρετε τι ζητάει ο εξεταστής. Στις εξετάσεις, μετράει η κατανόηση και η κριτική σκέψη. Ωστόσο, μπορεί να υπάρξει ανταμοιβή για τον κόπο αυτού, που τα έμαθε όλα, αλλά δε θα είναι ένα άριστο γραπτό.
 • Ελέγξτε στο τέλος το γραπτό σας. Μόλις απαντήσετε σε όλα τα θέματα, ελέγξτε την ορθογραφία και την σύνταξη ή άλλα πράγματα, που σας έχουν ξεφύγει και μπορεί να σας στοιχίσουν σε βαθμούς.
 • Φάτε μία σοκολάτα μισή ώρα πριν τις εξετάσεις. Δίνει δύναμη, χαρίζει ευεξία, ενισχύει την πνευματική διαύγεια και βοηθά τους μαθητές κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Υψηλής ποιότητας συμπλήρωμα διατροφής για όσους διαβάζουν και δίνουν εξετάσεις, για καλύτερη απόδοση

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε το καλύτερο συμπλήρωμα διατροφής για να γράφετε καλά στις εξετάσεις

Brain Food EMEDI® 60 caps

Τα καλύτερα βιολογικά σκευάσματα για την ενίσχυση της μάθησης

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα σκευάσματα για να γράφετε καλά στις εξετάσεις

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 5-27.jpg

Διαβάστε, επίσης, παρόμοια άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Κόλπα για να βελτιώσετε τη μνήμη σας

Μήπως δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε;

Μπράχμι ή Μπακόπα του Μονιέ

Η νέα Σχολική Χρονιά ήδη ξεκίνησε

Καλή σχολική χρονιά

Σχολικές εξετάσεις με αποτέλεσμα

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΜύρο
Επόμενο άρθροΜυστικά για πετυχημένες συνταγές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κυστίτιδα

Κυστίτιδα. Πρόληψη και θεραπεία κυστίτιδας, που είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστεως, με φυσικούς τρόπους Η κυστίτιδα είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστης ή του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ