Μυστικά για πετυχημένες συνταγές, για αρχάριους, αλλά και προχωρημένους. Έξυπνα κόλπα μαγειρικής, για όλα τα γούστα.
Μυστικά για πετυχημένες συνταγές
–Μην αλλάζετε ποτέ μια συνταγή, όταν την κάνετε για πρώτη φορά. Κάτι παραπάνω σε ένα υλικό ή κάτι λιγότερο μπορεί να καταστρέψει μια νόστιμη συνταγή φαγητού.
-Για να γίνονται τραγανά τα καλαμαράκια, πρέπει, πρώτα, να τα αλευρώσετε καλά και μετά να τα ρίξετε σε καυτό λάδι.
-Στη μαγειρική, ανεπεξέργαστη ζάχαρη ρίχνουμε στα πολύ ξινά ή πολύ πικρά φαγητά, για να αποκτήσουν ουδέτερη γεύση.
-Για να γίνει τραγανό το φύλλο μιας πίτας, πρέπει να το ραντίσετε με γάλα, πριν το ψήσετε.
-Το αβοκάντο ωριμάζει καλύτερα εκτός ψυγείου, τυλιγμένο σε χαρτί εφημερίδας.
-Για επιτυχημένο σοτάρισμα των κρεάτων, των πουλερικών και των ψαριών πρέπει πρώτα να τα στεγνώσετε καλά, με απορροφητικό χαρτί.
-Για να επιλέξετε το μοσχαρίσιο κιμά: Την καλύτερη γεύση έχει ο κιμάς από καπάκι, λάπα, σπάλα ή ελιά. Αν θέλετε άπαχο κιμά, ζητάτε κιμά από ουρά, τρανς ή νουά. Για ενδιάμεσες προτιμήσεις διαλέξτε κιλότο και στρογγυλό.
–Οι γαρίδες δεν κάνει να βράσουν πάνω από 10 λεπτά, γιατί σκληραίνει το κρέας τους.
-Για να κάνετε νόστιμο ζωμό βάζετε ταυτόχρονα το κρέας και το κρύο νερό στην κατσαρόλα να βράσουν. Για να κάνετε νόστιμο κρέας, πρέπει να βάλετε το κρέας αφού βράσει το νερό.
–Γκόρντον μπλου ή Cordon Bleu είναι όταν μία φέτα ζαμπόν και μία φέτα έμενταλ κλειστούν σε 2 λεπτές φέτες κοτόπουλου ή μοσχαριού, στη συνέχεια πανάρονται με γαλέτα και τέλος σοτάρονται μέχρι να ροδίσουν.
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα για την υγεία σας
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα προϊόντα για την υγεία σας
Διαβάστε, επίσης, παρόμοια άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν
Οι χρυσοί κανόνες για μια καλή μακαρονάδα
Οι αρχές μιας υγιεινής διατροφής