Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΙατρικά θέματαΟι στόχοι μας είναι ατυχήματα της ιστορίας

Οι στόχοι μας είναι ατυχήματα της ιστορίας

Οι στόχοι μας είναι ατυχήματα της ιστορίας, γράφει ο γνωστός ψυχίατρος Ίρβιν Γιάλομ, που είναι και καθηγητής της Ιατρικής σχολής στις ΗΠΑ.

Ίρβιν Γιάλομ

Ο Ίρβιν Γιάλομ-Irvin D. Yalom είναι επίτιμος καθηγητής ψυχιατρικής, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ. Μαθητής και συνεργάτης του Rollo May, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους, εν ζωή, εκπροσώπους της υπαρξιακής σχολής στην ψυχιατρική και είναι συγγραφέας του εγκυρότερου και πληρέστερου εγχειριδίου υπαρξιακής ψυχοθεραπείας. Στον επιστημονικό χώρο είναι ιδιαίτερα γνωστό το κλινικό και ερευνητικό έργο του, στην ομαδική ψυχοθεραπεία. Το πρώτο του βιβλίο, Theory and Practice of Group Psychotherapy, έχει μεταφραστεί σε δώδεκα γλώσσες και αποτελεί βασικό διδακτικό εγχειρίδιο σε πολλές σχολές ψυχιατρικής και ψυχοθεραπείας. Ο Yalom έχει γράψει πολλά ακόμα επιστημονικά βιβλία και άρθρα. Το λογοτεχνικό του έργο αρχίζει όψιμα και περιλαμβάνει δύο συλλογές διηγημάτων και δύο μυθιστορήματα, που όλα έχουν γίνει ανάρπαστα σε πολλές χώρες. Όλα του τα λογοτεχνικά βιβλία αποτελούν ιστορίες ψυχοθεραπείας και προέκταση του διδακτικού του έργου.

Ο Γιάλομ, που τα βιβλία του «Όταν έκλαψε ο Νίτσε», ο «Δήμιος του έρωτα», το «Πρόβλημα του Σπινόζα» και στο «Κήπο του Επίκουρου» έγιναν best seller στην Ελλάδα, ασχολείται με το θάνατο, την κατάθλιψη, την κοινωνική απομόνωση και την υπαρξιακή μοναξιά.

Η καλύτερη ιατρική κάνναβη για την υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε την καλύτερη ιατρική κάνναβη για την υγεία σας

Τα καλύτερα βιολογικά σκευάσματα για την ψυχική σας υγεία 

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα σκευάσματα για την ψυχική σας υγεία

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 6-2.jpg

Βιβλία για την Υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιβλία για την Υγεία σας

Διαβάστε, επίσης, παρόμοια άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μάθετε ποιο είναι το κάρμα σας

Μάθημα ζωής

Η ζωή είναι όμορφη

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος. Οι πιο συχνές είναι η υπερπλασία προστάτη, η προστατίτιδα και ο καρκίνος προστάτη Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ