Οργανικά τρόφιμα ως φάρμακα για πρόληψη ασθενειών. Τα βιολογικά τρόφιμα σύμφωνα με έρευνα, αποτελούνται από περισσότερα θρεπτικά συστατικά.
Οργανικά τρόφιμα ως φάρμακα για πρόληψη ασθενειών
Οι επιστήμονες, συνέχεια, διερευνούν αν τα οργανικά λαχανικά και τρόφιμα (που παράγονται με συγκεκριμένους τρόπους και χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων, φαρμάκων και εντομοκτόνων) είναι περισσότερο ωφέλιμα από εκείνα, που αναπτύσσονται με συμβατικό τρόπο.
Έρευνα, που έγινε στη Σκωτία και αφορούσε τη δράση των βιολογικών τροφίμων, που περιέχουν φυσικές χημικές ουσίες στην πρόληψη σημαντικών ασθενειών.
Σύμφωνα με αυτήν, λοιπόν, η κατανάλωση οργανικών τροφίμων μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, για εγκεφαλικά επεισόδια και για καρκίνο. Οι έρευνες στη Σκωτία έδειξαν, ότι οι σούπες με βιολογικά λαχανικά (με ποσότητες βιταμίνης C, μαγνησίου και σιδήρου), περιέχουν 6 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σαλικυλικού οξέος, σε σχέση με άλλες σούπες. Μάλιστα, υψηλότερη περιεκτικότητα σε σαλικυλικό οξύ βρέθηκε σε σούπες με καρότα ή κόλιανδρο.
Το σαλικυλικό οξύ, η γνωστή ασπιρίνη, είναι μια χημική ουσία, που έχει σημαντική αντιφλεγμονώδη, αναλγητική και αντιπυρετική δράση. Συστήνεται και χορηγείται για την πρόληψη της σκλήρυνσης των τοιχωμάτων των αρτηριών (αθηροσκλήρυνση) και για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου. Επίσης, χορηγείται προληπτικά σε ασθενείς, που έχουν υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου και εγκεφαλικά ισχαιμικά επεισόδια.
Το συγκεκριμένο οξύ παράγεται από τα φυτά, όταν προσβληθούν από παθογόνους οργανισμούς. Ίσως, επειδή τα οργανικά λαχανικά αναπτύσσονται χωρίς φάρμακα, παράγουν περισσότερο σαλικυλικό οξύ για την άμυνά τους.
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα για την υγεία σας
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα για την υγεία σας
Διαβάστε, επίσης,
Τα μεταλλαγμένα προϊόντα που εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Πίλινγκ προσώπου για αποτοξίνωση
Να προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα
Ποιοι θα τρώνε τα μεταλλαγμένα μήλα