Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΟρθοπαιδικήΌλοι οι τρόποι για να θεραπεύσετε τον πόνο στη μέση

Όλοι οι τρόποι για να θεραπεύσετε τον πόνο στη μέση

Print Friendly, PDF & Email

Θεραπεύοντας τον πόνο στη μέση

Η μέση είναι μια πολύ καλά σχεδιασμένη περιοχή του σώματος που αποτελείται από οστά, μυς, νεύρα και άλλους μαλακούς ιστούς.

Η λειτουργία της μέσης είναι σημαντική σχεδόν για κάθε κίνηση. Γι’ αυτό το λόγο η μέση είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε τραυματισμούς και ο πόνος μπορεί να σας καθηλώσει.

Τέσσερις στους πέντε ενήλικους έχουν νιώσει στη ζωή τους τουλάχιστον μια φορά πόνο στη μέση. Στην πραγματικότητα, ο πόνος αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος επίσκεψης στο γιατρό.

Η πρόληψη φυσικά είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Οι σωστές κινήσεις και η απλή φροντίδα στο σπίτι θεραπεύουν, συνήθως, μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Σπάνια απαιτείται επέμβαση για τη θεραπεία της μέσης.


Η θεραπεία του πόνου της μέσης

Συνήθως, ο πόνος της μέσης περνάει με μερικές εβδομάδες ξεκούρασης στο σπίτι. Μερικά παυσίπονα και η εφαρμογή θερμού ή κρύου επιθέματος μπορεί να είναι αρκετά. Η ανάπαυση στο κρεβάτι πάνω από 2 ημέρες μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Αν η φροντίδα στο σπίτι δεν έχει αποτέλεσμα:

-Φυσικοθεραπεία και άσκηση

Θεραπείες, όπως θερμό υλικό ή πάγος, υπέρηχοι, ηλεκτρική διέγερση και τεχνικές μυϊκής χαλάρωσης στους μυς και τους μαλακούς ιστούς της μέσης για να μειωθεί ο πόνος.

-Φαρμακευτική αγωγή

Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη και μυοχαλαρωτικά.

Ενέσεις κορτιζόνης

Γίνονται όταν ο πόνος οφείλεται σε πιασμένο νεύρο. Η ένεση γίνεται στο επισκληρίδιο διάστημα, γύρω από το νωτιαίο μυελό.

-Ηλεκτρική διάγερση

Η διαδερμική ηλεκτρική νευρική διέγερση στέλνει ασθενές ηλεκτρικό ρεύμα από διάφορα σημεία του δέρματος στις νευρικές απολήξεις και έτσι διακόπτονται τα μηνύματα του πόνου.

Προγράμματα θεραπείας της μέσης

Προγράμματα άσκησης που επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση του πόνου και στην πρόληψη.

Αντικαταθλιπτικά και οπιούχα φάρμακα (κωδεϊνη, υδροκωδόνη ή φάρμακα που χορηγούνται με αντλία)


Για τον χρόνιο πόνο της μέσης

-Χειρουργική επέμβαση

Η επέμβαση γίνεται μόνο σε περίπτωση πρόπτωσης κήλης του δίσκου. Δεν υπάρχουν αποτελεσματικές χειρουργικές τεχνικές για τον πόνο της μέσης που σχετίζεται με τους μυς και τους μαλακούς ιστούς.

-Χειροπρακτική

Η χειροπρακτική στη σπονδυλική στήλη μπορεί να βοηθήσει στον απλό πόνο της μέσης, ιδιαίτερα όταν γίνεται αμέσως μόλις ξεκινήσει ο πόνος. Η χειροπρακτική δεν βοηθά στον έντονο πόνο και πρέπει να αποφεύγεται σε άτομα με αγγειακά προβλήματα ή ανεύρυσμα και οστεοπόρωση.

-Υδροθεραπεία

Για τον πόνο χαμηλά στη μέση, το ζεστό υδρομασάζ, μαζί με τη συμβατική θεραπεία θα βοηθήσει. Προσοχή στις υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης, η δυνατή ένταση του νερού πρέπει να αποφεύγεται σε θρόμβους, σε αιμορραγίες, σε κατάγματα, σε ανοιχτές πληγές, σε μεγάλη οστεοπόρωση και σε εγκυμοσύνη.

-Μασάζ

Είναι ένας ακίνδυνος τρόπος χαλάρωσης των σφιγμένων μυών και βοηθά στην ανακούφιση του πόνου. Το μασάζ πρέπει να αποφεύγεται σε φλεβίτιδα, θρόμβωση εν τω βάθει φλεβών, ανοιχτές πληγές, φλεγμονή στους ιστούς ή μολυσματική νόσο.

-Διαλογισμός, γιόγκα, νύχι του διαβόλου (φυτό με μεγάλη αντιφλεγμονώδη, αντιρευματική, αναλγητική και κατασταλτική δράση)

Διαβάστε, επίσης,

Αντιμετωπίστε την οσφυαλγία χωρίς φάρμακα

Έχετε πόνο στην πλάτη και στη μέση;

Τι είναι το πελματογράφημα;

Χειροπρακτική

Θερμική νευρόλυση

Δια χειρός θεραπεία

Νευροπαθητικός πόνος

Νευροτροποποίηση για τον χρόνιο πόνο

Ενδείξεις βελονισμού

Oστεοαρθρίτιδα

Δισκοπλαστική

Αντιμετώπιση δισκοκήλης με ένεση τζελ

Ρεφλεξολογία

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες

Τραγανά συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες Νόστιμα συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τα συκώτια είναι φορτωμένα με πολλά θρεπτικά συστατικά όπως φυλλικό οξύ, σίδηρο και βιοτίνη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ