Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΑισθητική και υγείαΚαταπολεμήστε την έντονη εφίδρωση

Καταπολεμήστε την έντονη εφίδρωση

Print Friendly, PDF & Email

Πρακτικές συμβουλές για να καταπολεμήσουμε την εφίδρωση

Τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία και το καλοκαίρι έρχεται σιγά σιγά, κάνει ξανά την εμφάνισή του ένα πρόβλημα που φέρνει σε δύσκολη θέση μεγάλο μέρος του πληθυσμού: η εφίδρωση.

Τι προκαλεί την έντονη εφίδρωση όμως και πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε;

Ο οργανισμός μας παράγει τον ιδρώτα προκειμένου να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματος, αφού όταν αυτός εξατμίζεται από την επιφάνεια του δέρματος αφαιρεί την υπερβολική θερμότητα δροσίζοντας το σώμα.

Ο μέσος άνθρωπος έχει εκατομμύρια ιδρωτοποιούς αδένες σε όλο του το σώμα, ωστόσο οι αδένες που βρίσκονται κάτω από τις μασχάλες είναι οι πιο παραγωγικοί ενώ παράγουν παράλληλα και λιπαρά οξέα λερώνοντας τα ρούχα και δυσχεραίνοντας την κατάσταση ακόμη περισσότερο.

Ωστόσο δεν είναι ο ίδιος ο ιδρώτας που μυρίζει, αφού είναι εντελώς άοσμος, αλλά τα βακτήρια του δέρματος τα οποία μεταβολίζουν τις πρωτεΐνες και τα λιπαρά οξέα του ιδρώτα παράγοντας την δυσάρεστη μυρωδιά.

Υπάρχουν ωστόσο μερικές πρακτικές λύσεις οι οποίες μπορούν να μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση…

  • Αποσμητικό

Η συνηθισμένη και πιο απλή λύση. Το αποσμητικό πρέπει να εφαρμόζεται σε ημερήσια βάση, ενώ καλό είναι να ελέγχετε τα συστατικά του προκειμένου να διαλέξετε το κατάλληλο που δε θα ενοχλεί το δέρμα σας. Τα αποσμητικά χρησιμοποιούνται από τους ανθρώπους για περισσότερα από 5.000 χρόνια, αφού σύμφωνα με τους ιστορικούς οι άνθρωποι εφάρμοζαν φυσικά αρωματικά έλαια για να καλύψουν την οσμή του σώματος.

  • Δροσερά υφάσματα

Σημαντικό ρόλο στον περιορισμό του ιδρώτα παίζουν και τα υφάσματα των ρούχων. Φροντίστε λοιπόν τους καλοκαιρινούς μήνες να φοράτε ρούχα από φυσικά υφάσματα, όπως το βαμβάκι, το λινό και το μετάξι, αφού απορροφούν τον ιδρώτα πριν προλάβουν τα βακτήρια να τον μεταβολίσουν. Αντίθετα, τα συνθετικά υφάσματα, όπως το νάιλον, το ρεγιόν και ο πολυεστέρας, παγιδεύουν τη θερμότητα και προκαλούν εφίδρωση που μυρίζει.

  • Διατροφή

Η ισορροπημένη διατροφή και η κατανάλωση καφέ και αλκοόλ παίζει μεγάλο ρόλο στην εφίδρωση.
Τα καφεϊνούχα ροφήματα, τα αλκοολούχα ποτά, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και ορισμένα λαχανικά συχνά ευθύνονται για την κακοσμία του σώματος, που προέρχεται από τον ιδρώτα.

Διαβάστε, επίσης,

Οικολογικό αποσμητικό παπουτσιών

Αλουμίνιο

Botox

Υπεριδρωσία

Δηλητηρίαση από υδράργυρο

Διαβάστε τις αρρώστιες του σώματος στο δέρμα

Απαραίτητο συστατικό για τα αποσμητικά μασχάλης

Πρέπει να φοράνε όλοι αποσμητικό μασχάλης;

Υπάρχει κίνδυνος από το αλουμίνιο;

Η ιστορία της αποτρίχωσης

Παγκοσμιοποίηση και καρκίνος

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες

Τραγανά συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες Νόστιμα συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τα συκώτια είναι φορτωμένα με πολλά θρεπτικά συστατικά όπως φυλλικό οξύ, σίδηρο και βιοτίνη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ