Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςAntistress ΘεραπείεςΤο πράσινο χρώμα και οι θεραπευτικές του ιδιότητες

Το πράσινο χρώμα και οι θεραπευτικές του ιδιότητες

Print Friendly, PDF & Email

Τα χρώματα ασκούν καταλυτική επιρροή στη διάθεσή μας…

Οι ερευνητές προσπαθούν να ανακαλύψουν και να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη των χρωμάτων και έχουν αναπτύξει θεραπείες που βασίζονται σε αυτή.

Το πράσινο χρώμα στο σπίτι είναι συνδεδεμένο με την ηρεμία και την υγεία.

Στο marketing το πράσινο χρώμα φέρνει καλοτυχία, υγεία, παραπέμπει στη φύση και δείχνει σταθερότητα. Εταιρείες που έχουν επιλέξει το πράσινο χρώμα είναι: Starbucks, Android, Coco-Mat

Γενικά το πράσινο χρώμα συνδέεται με: την ηρεμία, τη φύση, τη ζωή, την ανάπτυξη, το νέο ξεκίνημα, τη σταθερότητα, την επιμονή, τον πλούτο, την υγεία, την καλοτυχία, την γονιμότητα (τα νυφικά του 5ου αιώνα ήταν πράσινα).


Φωτοθεραπεία με πράσινο χρώμα

Μη επεμβατική θεραπεία ενάντια στην υπερπλασία του προστάτη αποτελεί, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, στο Λος Αντζελες, το πράσινο λέιζερ. Όπως είδαν οι επιστήμονες, η συγκεκριμένη μορφή φωτός, η οποία φθάνει στον προστάτη μέσω της ουρήθρας με τη βοήθεια οπτικής ίνας, μπορεί να απομακρύνει επιτυχώς τον περιττό ιστό. Οι Αμερικανοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα της αναίμακτης προσέγγισης είναι εφάμιλλα με εκείνα της επέμβασης, αλλά χωρίς τις παρενέργειες και τους κινδύνους ενός χειρουργείου. Η πράσινη φωτοθεραπεία θα μπορούσε να βοηθήσει άτομα με υπερπλασία του προστάτη που λαμβάνουν αιμολυτικά φάρμακα και τα οποία σε περίπτωση χειρουργείου οφείλουν να σταματήσουν τη λήψη των συγκεκριμένων ουσιών.


Πράσινο χρώμα και προσωπικότητα

Το πράσινο είναι το ιερό χρώμα των Αιγυπτίων και των μουσουλμάνων.  Μελέτες έχουν αποδείξει ότι άτομα που εργάζονται σε ένα καταπράσινο περιβάλλον παρουσιάζουν λιγότερα προβλήματα υγείας. Πέρα όμως από τις καθαρά ιατρικές του δυνατότητες υποδηλώνει την έντονη ερωτική διάθεση, καθώς και την προσπάθεια ενός ατόμου για επίλυση τυχόν διαφορών.

Διαβάστε, επίσης,

Πώς θεραπεύει το μπλε χρώμα

Πώς θεραπεύει το κόκκινο χρώμα

Πώς θεραπεύει το κίτρινο χρώμα

Φωτοθεραπεία με χρώματα

Οισοφάγος Barrett

Λεύκη

Πώς αντιμετωπίζεται ο κνησμός στον καρκίνο

Καλοήθης υπερπλασία προστάτη

Μήπως έχετε αϋπνία από κατάθλιψη;

Eποχιακή συναισθηματική διαταραχή

Ψωρίαση

www.emedi.gr

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστός δακρυϊκός πόρος

Στους ενήλικες ένας κλειστός δακρυϊκός πόρος μπορεί να οφείλεται σε τραυματισμό, μόλυνση ή πιο σπάνια σε όγκο. Όταν έχετε κλειστό δακρυϊκό πόρο, τα δάκρυά σας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ