Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΛοιμωξιολογίαΝα προσέχετε όταν φταρνίζεστε

Να προσέχετε όταν φταρνίζεστε

Print Friendly, PDF & Email

Είναι επικίνδυνο να φταρνίζεστε όταν οδηγείτε

Σύμφωνα με μια έρευνα, το φτέρνισμα και το φύσημα της μύτης, επειδή, ψάχνει ο οδηγός ένα χαρτομάντιλο ευθύνονται για πολλά ατυχήματα στους δρόμους κάθε εβδομάδα. Και αυτό γιατί εκείνη την ώρα ο οδηγός, έστω και για μερικά δευτερόλεπτα, μείνει με τα μάτια του κλειστά ή δε δίνει τη δέουσα προσοχή στο δρόμο.

Μάλιστα, οι ερευνητές συμβουλεύουν τους οδηγούς να κρατούν εκείνες τις ημέρες μια πιο ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ώστε να προλάβουν να φρενάρουν σε περίπτωση ανάγκης.

Η έρευνα που έγινε από το Halfords Autocentres έδειξε ότι το 9% των 2,6 εκατομμυρίων οδηγών του Ηνωμένου Βασιλείου παραδέχονται ότι έχουν χάσει την επαφή με το δρόμο και το περιβάλλον εξαιτίας του φτερνίσματός ή του κρυώματός τους.

Η Halfords Autocentres κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 40% των ανθρώπων παρά τη ασθένειά τους πηγαίνουν στη δουλειά τους, πράγμα που τους κάνει να κυκλοφορούν στο δρόμο, προκειμένου να φτάσουν στο γραφείο τους.

Οι οδηγοί πρέπει να αποφεύγουν γενικά την οδήγηση όταν είναι άρρωστοι. Έτσι, δε βάζουν σε ρίσκο όχι μόνο τη ζωή τους και το αυτοκίνητό τους, αλλά και τους πεζούς και τα υπόλοιπα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Το φτάρνισμα είναι και συχνό σύμπτωμα της αλλεργίας.

Προσέξτε …

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τις λοιμώξεις

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τις λοιμώξεις

 

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Αψιού! Γείτσες!

Οδηγέ… Πρόσεχε!

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ