Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΤα οφέλη από τις σαρδέλες

Τα οφέλη από τις σαρδέλες

Οι σαρδέλες μειώνουν τα τριγλυκερίδια και αυξάνουν την καλή χοληστερόλη

Η σαρδέλα είναι ένα ψάρι ιδιαίτερα θρεπτικό, πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη D και B12 και πρωτεΐνες και έχει πολύ χαμηλά ποσοστά επιμόλυνσης από υδράργυρο. Περιέχει αρκετά μεγάλη ποσότητα χοληστερόλης, η ποιότητα της οποίας όμως την κάνει μη επιβλαβή στην χρόνια κατανάλωση. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν πολλά οφέλη στην καλή υγεία, καθώς προστατεύουν από καρδιαγγειακά νοσήματα, βοηθούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, την σωστή ανάπτυξη και συμβάλουν στην μείωση του κινδύνου προσβολής από χρόνιες ασθένειες, όπως αρθρίτιδα και καρκίνος.

Τα ωφέλιμα ω-3 λιπαρά οξέα υπάρχουν και σε φυτικές ίνες (π.χ. λιναρόσπορος) αλλά η ποιότητα αυτών που προέρχονται από τις σαρδέλες είναι ανώτερη..

Είναι αντικείμενο εμπορίας σε διάφορες μορφές, όπως νωπό, κατεψυγμένο, κονσερβοποιημένο, αποξηραμένο, παστό και καπνιστό.

Προτιμήστε τις φρέσκες σαρδέλες ψητές με λίγο ελαιόλαδο, σκόρδο και μαϊντανό.

Διαβάστε, επίσης,

Όλα τα μυστικά για να διώξετε τις ρυτίδες

Τα παχιά ψάρια προστατεύουν από τον καρκίνο νεφρού

Ιχθυέλαια

Μήπως έχετε αυξημένο ουρικό οξύ;

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΤο σαλάχι
Επόμενο άρθροΣάλπα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ