Η νοστιμότερη παραδοσιακή μαγειρίτσα. Η Μαγειρίτσα είναι μια σούπα από εντόσθια αρνιού, που σερβίρεται το Μεγάλο Σάββατο μετά την Ανάσταση
Μαγειρίτσα (6 άτομα)
Υλικά:
- 1 συκωταριά αρνιού ολόκληρη
- 1 κεφαλάκι αρνιού
- 600-800 γραμμάρια έντερα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 3 μαρούλια ψιλοκομμένα
- 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια δροσερά ψιλοκομμένα
- 3 αυγά
- 3 λεμόνια μέτρια (ο χυμός τους)
- 1/2 φλ. τσαγιού άνηθο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
- Πλένετε όλα τα κρέατα και τα χορταρικά, γυρίζετε τα έντερα με καλαμάκι και τα πλένετε με ξύδι και καυτό νερό.
- Βάζετε το κεφαλάκι να βράσει.
- Τα έντερα και τη συκωταριά τα προσθέτετε 10-15 λεπτά περίπου πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο στο κεφαλάκι.
- Μόλις βράσουν, κόβετε τη συκωταριά σε πολύ μικρά κομμάτια και τα έντερα το ίδιο και το κεφαλάκι το ξεκοκκαλίζετε (όλα τα ψιλοκόβετε).
- Σε κατσαρόλα μεγάλη ρίχνετε το λάδι, προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τσιγαρίζετε (έντερα, συκώτια, κρέας από το κεφαλάκι) για 3-5 λεπτά.
- Προσθέτετε τα μαρούλια ψιλοκομμένα, τον άνηθο ψιλοκομμένο, λίγο αλάτι και 2-3 ποτήρια νερό και χαμηλώνετε τη φωτιά να σιγοβράσουν.
- Μόλις βράσουν και είναι ψημένα ρίχνετε συμπληρωματικό αλάτι, αν θέλετε και συμπληρώνετε ζεστό νερό εάν χρειάζεται.
- Αφού είναι ψημένα σβήνετε τη φωτιά, χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το λεμόνι και προσθέτετε λίγο – λίγο ζουμί από τη μαγειρίτσα και χτυπάτε γρήγορα και συνεχώς.
- Κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού, ρίχνετε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα.
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα βιολογικά τρόφιμα
Διαβάστε, επίσης,




