Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΣυνέντευξη με τον Υποψήφιο Δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο
Array

Συνέντευξη με τον Υποψήφιο Δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο

Οι δεσμεύσεις της ”Αυτοδιοίκησης για τον Άνθρωπο” για το Δήμο Γαλατσίου

Ο Γιώργος Μαρκόπουλος  δίνει συνέντευξη στο Emedi.gr και δεσμεύεται…

Emedi: Ευχαριστούμε Κύριε Μαρκόπουλε που δεχτήκατε να μας παραχωρήσετε αυτή την Συνέντευξη και  να δεσμευτείτε στους Συμπολίτες μας στο Γαλάτσι! Αλήθεια πώς αποφασίσατε να χρησιμοποιήσετε το όνομα ”Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο”  για τον Συνδυασμό σας;

Γιώργος Μαρκόπουλος: Καταρχήν να σας ευχαριστήσω κι εγώ που μου δίνετε την ευκαιρία να δεσμευτώ στους Συμπολίτες μας στο Γαλάτσι. Πράγματι η ονομασία μας είναι η ”Αυτοδιοίκηση για το Άνθρωπο” γιατί πολύ απλά αυτό είναι το πιστεύω μας: ο δήμος είναι οι δημότες, είναι οι άνθρωποι, οι άνθρωποί μας!

Emedi: Και το έμβλημά σας το οποίο αδιαμφισβήτητα είναι υπέροχο, χαρούμενο και δίνει ένα τόνο αισιοδοξίας, τι συμβολίζει;

Γιώργος Μαρκόπουλος: Το έμβλημά μας είναι η ξεχασμένη από πολλούς ομορφιά και ιστορικότητα του τόπου μας. Ο πολύτιμος λόφος μας τα Τουρκοβούνια, η χιλιόχρονη και σπάνιας αισθητικής Ομορφοκκλησιά, το αγέρωχο διατηρητέο καμίνι, τα σπίτια μας και το πράσινο του άλσους μας.

Emedi: Ποιο νομίζεται κύριε Μαρκόπουλε ότι είναι το πιο δυνατό σημείο του συνδυασμού σας;

Γιώργος Μαρκόπουλος: Μα φυσικά δύναμή μας είναι η ισχυρή ομάδα των νέων ανθρώπων του συνδυασμού μας. Έχουν φρέσκιες ιδέες, καθαρές δεσμεύσεις, όρεξη για δουλειά και δημιουργία, αποφασιστικότητα και αγαπούν το Γαλάτσι. Όλοι μαζί δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε μαζί στο δρόμο για ένα καλύτερο Γαλάτσι!

Emedi: Εσείς κύριε Μαρκόπουλε έχετε ζήσει στο Γαλάτσι;

Γιώργος Μαρκόπουλος:  Όπως οι περισσότεροι στο Δήμο μας, όλη μου τη ζωή έχω περάσει στο Γαλάτσι. Γεννήθηκα στην Καλαμάτα, στη Μεσσηνία, αλλά εδώ μεγάλωσα, εδώ πήγα σχολείο, εδώ είναι η οικογενειακή μας επιχείρηση. Εδώ φτιάχνω κι εγώ τη δική μου οικογένεια και ονειρεύομαι μια μέρα που θα αποκτήσω παιδιά, να μεγαλώσουν στο περιβάλλον που τους αξίζει.

Emedi: Αφού έχετε ζήσει στο Γαλάτσι κύριε Μαρκόπουλε θα ξέρετε, επίσης, ότι το Γαλάτσι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Γιώργος Μαρκόπουλος:  Το γνωρίζω πολύ καλά και πιστεύω ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να κάνουμε καλύτερο το Γαλάτσι μας. Πρέπει ο Δήμος να βοηθήσει, για να ελαφρύνει την καθημερινότητά μας. Σήμερα, τόσα μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουμε όλοι πλέον, ας μην μας φορτώνει κι άλλα η ίδια μας η πόλη.

Emedi: Σας αρέσει η πολιτική κύριε Μαρκόπουλε;

Γιώργος Μαρκόπουλος: Ποτέ μου δεν ένιωσα ”πολιτικός”, αλλά ενεργός πολίτης. Δεν με ενδιαφέρει η ΄΄υψηλή πολιτική΄΄. Με ενδιαφέρει να βοηθάω να γίνονται τα πράγματα καλύτερα στην πράξη.

Emedi: Θα μπορούσατε να μας αναφέρετε σύντομα το βιογραφικό σας για να σας γνωρίσει ο κόσμος;

Γιώργος Μαρκόπουλος: Βεβαίως. Είμαι 40 ετών. Εργάζομαι από τα 22 μου, έχοντας εξειδίκευση πλέον στους τομείς της επιχειρηματικής ανάπτυξης και της διαχείρισης υποδομών και σήμερα είμαι διευθυντικό στέλεχος μεγάλης ανώνυμης εταιρείας. Με το Δήμο Γαλατσίου ασχολούμαι από τα 28 μου. Από το 2002 έως το 2010 ήμουν Δημοτικός Σύμβουλος. Την πρώτη 4ετία δούλεψα ως αντιδήμαρχος καθαριότητας, αλλά έχω εργαστεί και ως σύμβουλος στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων για 5 χρόνια. Όσο για τις σπουδές μου, έχω σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχω πάρει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά και ταυτόχρονα είμαι και υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Emedi: Συγχαρητήρια κύριε Μαρκόπουλε για το πολύ αξιόλογο βιογραφικό σας. Τώρα όμως θα θέλαμε να δεσμευτείτε στους συμπολίτες και τις συμολίτισσές μας στο Γαλάτσι για το έργο σας που θα ξεκινήσει την επόμενη μέρα της εκλογής σας και θα είναι δύσκολο, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Γιώργος Μαρκόπουλος: Τοπική Αυτοδιοίκηση για όλους όσους συμμετέχουμε στον συνδυασμό ”Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο” σημαίνει ότι οι ίδιοι οι πολίτες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Αυτοί σκέφτονται, αυτοί αποφασίζουν και αυτοί δουλεύουν για να γίνει ο τόπος τους όπως τον θέλουν.

Οι δικές μας δεσμεύσεις είναι 7:

1. Να κάνουμε γραφείο μας το δρόμο. Το Γαλάτσι δεν χρειάζεται Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους κλεισμένους στα γραφεία τους, αλλά στον δρόμο, δίπλα στους συμπολίτες τους και απέναντι σε όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας.

2. Να δίνουμε λύσεις και να μην μένουμε στα λόγια. Όλους μας μας ενδιαφέρει να λύνουμε κάθε μέρα κι ένα πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο, που αντιμετωπίζει κάποιος συμολίτης μας ή ολόκληρος ο Δήμος. Δεν μας ενδιαφέρουν μόνο τα ωραία λόγια. Μην περιμένετε από μας δήθεν ΄΄υψηλή πολιτική”. Να περιμένετε πράξεις.

3. Για μας πρώτα από όλα έρχεται ο πολίτης. Και όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν πολλοί, που αυτή τη δύσκολη περίοδο έχουν μεγάλη ανάγκη. Από το παιδάκι στον παιδικό σταθμό μέχρι τον ηλικιωμένο. Έχουμε υποχρέωση να προσέξουμε τον καθένα ξεχωριστά.

4. Θα υπάρχει διαφάνεια παντού. Στα οικονομικά, στη διοίκηση και σε όλες τις διαδικασίες. Όλα θα είναι στο φως. Η δημοτική αρχή οφείλει να λαμβάνει αποφάσεις ανοιχτές στο έλεγχο ανά πάσα στιγμή. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα χρήματα των δημοτών και κάθε ευρώ να πιάνει τόπο.

5. Δεν θα αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε και τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουνε. Το Γαλάτσι απαιτείται να έχει Δήμαρχο Πλήρους Απασχόλησης.

6. Το πρόγραμμά μας διαμορφώθηκε σε συνεργασία με τους συμπολίτες μας στο Γαλάτσι. Ήδη σε κάθε γειτονιά έχουμε ξεκινήσει εξειδικευμένο πρόγραμμα το οποίο θα υλοποιήσουμε μαζί με τους συμπολίτες μας. Η καθαριότητα, τα προβλήματα στάθμευσης και κυκλοφοριακού, οι υποδομές και οι ελεύθεροι χώροι, η αισθητική αναβάθμιση και φυσικά η καθημερινότητα του πολίτη είναι στις προτεραιότητές μας.

7. Το Γαλάτσι και οι Γαλατσιώτες πάνω από όλα. Την επομένη των εκλογών θα καλέσουμε όλους τους συνυποψηφίους μας για να δεσμευτούμε και να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Δεν χωράνε κομματικά και θα μείνουν, πάντα, έξω από το Δήμο.

Emedi: Ευχαριστούμε Κύριε Μαρκόπουλε για την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη. To Emedi σας εύχεται καλή επιτυχία.

Γιώργος Μαρκόπουλος: Κι εγώ σας ευχαριστώ! Οι συνεργάτες μου κι εγώ θα πετύχουμε τους στόχους μας. Άμεσα θα διευκολύνουμε την καθημερινή ζωή στο Γαλάτσι και μια μέρα το Γαλάτσι θα συνδυάζει τις υποδομές του κέντρου με τις ανέσεις του προαστίου.

Κάθε μέρα οι συνεργάτες μου κι εγώ θα είμαστε στο δρόμο για ένα καλύτερο Γαλάτσι!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ