Σύνδρομο κινέζικου εστιατορίου. Είναι γνωστό και σα σύνδρομο Ho Man Kwok λόγω του γλουταμινικού νατρίου που υπάρχει στη σάλτσα σόγιας
Σύνδρομο κινέζικου εστιατορίου
Τα συμπτώματα αρχίζουν 15 λεπτά μετά την κατανάλωση κινέζικου φαγητού και συνίσταται σε μουδιάσματα στο πίσω μέρος του λαιμού με προοδευτικές αντανακλάσεις τους προς τα δύο μπράτσα και την πλάτη. Υπάρχει γενική αδυναμία και ατονία και καρδιακή ταχυπαλμία.
Έχει διαπιστωθεί ότι το γλουταμινικό νάτριο που υπάρχει φυσιολογικά στη σάλτσα σόγιας μπορεί να προκαλέσει υψηλή τοπική συγκέντρωση νατρίου που με τη σειρά της επιφέρει τις παραπάνω δυσάρεστες επιδράσεις.
Είναι, επίσης, πιθανό ότι το υψηλό περιεχόμενο σε γλουταμινικό οξύ, που είναι ένα αμινοξύ να μπορεί να συντελέσει σε αυτή την αντίδραση.
Υψηλής Ποιότητας Συμπλήρωμα Διατροφής για το σύνδρομο κινέζικου εστιατορίου

Τα κατάλληλα προϊόντα για τις αλλεργίες
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα προϊόντα για τις αλλεργίες
Διαβάστε, επίσης,
Αλλεργία στο γλουταμινικό μονονάτριο
www.emedi.gr