Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΣυμπληρώματα διατροφής για ηλικιωμένους

Συμπληρώματα διατροφής για ηλικιωμένους

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τους ηλικιωμένους

Η μεγαλύτερη ενιαία ομάδα πληθυσμού είναι εκτεθειμένη σε ήπιες ελλείψεις βιταμινών, ιδιαίτερα του συμπλέγματος Β, C και Κ.

Οι λόγοι γι΄αυτό το γεγονός συμπεριλαμβάνουν την απέχθεια των ηλικιωμένων προς τις σαλάτες και το κρέας εξαιτίας της κακής κατάστασης των δοντιών τους, την απροθυμία για φυσικούς ή συναισθηματικούς λόγους να ψωνίζουν συχνά μεγάλη ποικιλία τροφών, την απώλεια συζυγικού συντρόφου που συνοδεύεται με μικρότερη φροντίδα για την προετοιμασία φαγητού λόγω απάθειας, την αλόγιστη στήριξη στους ραφιναρισμένους υδατάνθρακες και απλά ποτά και αναψυκτικά σαν βάση της διατροφής τους, την εξάρτηση από εστιατόρια ή από φαγητά σε ιδρύματα και την ανεπαρκή απορρόφηση των μικροθρεπτικών ουσιών των τροφών.

Τα περισσότερα ηλικιωμένα άτομα θα ευεργετηθούν από καθημερινά πολυβιταμινικά σκευάσματα με πρόσθετη βιταμίνη C (250-500χλγ), συν χολίνη με τη μορφή φωσφατιδυλικής χολίνης (3-6 κάψουλες την ημέρα) ή λεκιθίνη (5-15γρ ημερησίως) για βελτίωση της διανοητικής ή ψυχικής τους δραστηριότητας.

Διαβάστε, επίσης,

Οι επίλεκτοι

Οδηγίες για να τα βγάζετε πέρα με τους ηλικιωμένους

Λεβοθυροξίνη σε ηλικιωμένους

Να τρώτε ψάρια δύο φορές την εβδομάδα

Ντομάτα

Δισακοδύλη για άμεση ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα

Εσείς ξέρετε να γερνάτε;

Σεξ για ηλικιωμένους

To facebook κάνει καλό στους ηλικιωμένους

Η θεραπευτική δύναμη του χορού

Το βούρτσισμα δοντιών προστατεύει από την πνευμονία

Αφυδάτωση και υπερυδάτωση

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών

Το σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών είναι μια κατάσταση που μπορεί να εμφανιστεί σε γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Το σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών είναι μια υπερβολική...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ