Κρέμα ντομάτας με δυόσμο. Συνταγή της ελληνικής κουζίνας με ντομάτα και δυόσμο κατάλληλη για όσους έχουν υπέρταση
Η μεσογειακή διατροφή είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο.
Η ελληνική κουζίνα έχει γίνει η αγαπημένη κουζίνα παγκοσμίως όχι μόνο γιατί είναι νόστιμη, αλλά γιατί βοηθάει και στην διατήρηση της υγείας μας.
Συνταγή κατάλληλη για όσους έχουν υπέρταση
Επίσης, είναι εξαιρετικά νόστιμη, εύκολη και πολύ οικονομική συνταγή.
Κρέμα ντομάτας με δυόσμο
Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά
-1 κιλό βιολογικές ντομάτες
-15 γραμμάρια βιολογικό ελαιόλαδο
-100 γραμμάρια βιολογικό κρεμμύδι
-30 γραμμάρια βιολογικό κορν φλάουρ
-3 σκελίδες βιολογικό σκόρδο
-Βιολογικός μαϊντανός
-Βιολογικό θυμάρι
-2 φύλλα βιολογική δάφνη
-1 κουταλιά βιολογική πλήρης κρέμα γάλακτος
-Φρέσκα φύλλα βιολογικού δυόσμου
-Βιολογικό μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-Βιολογική πάπρικα
-Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση
-Ζεματάτε τις ντομάτες, τις κόβετε στα δύο και τις κάνετε πολτό.
-Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ξανθαίνετε σε μια κατσαρόλα.
-Προσθέτετε τον πολτό από τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι.
-Διαλύετε το κόρν φλάουερ με λίγο κρύο νερό και το ρίχνετε στην κατσαρόλα.
-Προσθέτετε 3/4 του λίτρου νερό πηγής.
-Σκεπάζετε με το καπάκι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου.
-Λίγο πριν σερβίρετε, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το δυόσμο ψιλοκομμένο, την πάπρικα και το πιπέρι και το ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι.
-Σερβίρετε την κρέμα καυτή, πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Νάτριο: 29 χιλ. γρ. κατ’ άτομο.
Καλή όρεξη και πάντα με υγεία!
by Savvi Diet
Τα κατάλληλα βιολογικά τρόφιμα για την υγεία σας
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά τρόφιμα για την υγεία σας
Διαβάστε, επίσης,
Βραστά αυγά με κάρυ και ντομάτα
Μοσχαρίσιο συκώτι με σάλτσα ντομάτας
Αυγά με σκόρδο, ντομάτα και βασιλικό